Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Овој шо ни го дал голот синоќа бил Јувентино... :backa:

Добро за повеќето работи се согласувам со вас, само не ми е јасно зошто толку го напаѓате Куадрадо?
Дечкото ни е апсолутно најдобриот играч досега во оваа очај сезона. Сите посериозни акции ни одат преку него, минимум по 5 слобони удари во опасна зона ни вади секоја утакмица (е сега шо нема кој да ги изведе како што треба е друга работа), трча нон стоп, константно помага во одбрана. Да, има некогаш некој потег вишок или малку себичи, ама реално тој ни е единствена светла точка во овој период.

Една работа не ми е јасна. Го плаќаат Дибала милијарда евра и Алегри го чува на клупа. :confused: Ај да беше повреден или нешто па да разберам, ама вака? Исто така би разбрал ако е средина на сезона или сезона на самиот крај, па ќе рече човек му треба малце одмор... А коњот Алегри земал на клупа го остава а му гори под нозе.:popce:

Ако се сеќавате Алегри лани и со Мората беше претпазлив, па после овој распали во продолжението од сезоната. Така да ја уопште не го кривам што не го игра Дибала прва постава. Проблем е реализацијата. Преку 100 шута за 5 утакмици и само 5 гола, извинете ама тоа не може да биде кривица на Алегри. Не може тој да влезе и гол да даде.

Тргнете ги статистиките на страна, тие создаваат погрешна слика. Во овие пет меча на прсти ни се бројат шансите за гол. Плус тоа погледнете ги петте постигнати голови. Два од пенал, два автогола (иако формално не е автогол оној вчера) и едино голот на Дибала против Рома се издвојува како создадена акција.

Dobro be zasto se raduvase ko da osvoil nekoj kup toj nashiot JUVENTINO sto ni dade gol :D

I nashiot Leali isto taka sto go imame na pozajmica od gol izlegol do sredinata na terenot da se raduva, aaa vaka se sprema za Juventus ???

Една работа не ми е јасна. Го плаќаат Дибала милијарда евра и Алегри го чува на клупа. :confused: Ај да беше повреден или нешто па да разберам, ама вака? Исто така би разбрал ако е средина на сезона или сезона на самиот крај, па ќе рече човек му треба малце одмор... А коњот Алегри земал на клупа го остава а му гори под нозе.:popce:

И со Мората беше истата ситуација минатата сезона... мртвиот Љоренте добиваше повеќе шанси одколку младичот.
Изгледа и со Дибала така прави, ма да мое мислење е дека Алегри премногу ротира заради згуснатиот распоред и повредите на тимот... се обидува што повеќе да ги зачува најбитните фудбалери

Лани исто ротираше и кондоционо бевме доста поспреми од сите во вториот дел од сезоната, но тогаш утакмиците во првиот дел исто така ги игравме доста лошо но победувавме поради милион причини, годинава ги немаме тие причини и го папаме од сите:blablab:

И со Мората беше истата ситуација минатата сезона... мртвиот Љоренте добиваше повеќе шанси одколку младичот.
Изгледа и со Дибала така прави, ма да мое мислење е дека Алегри премногу ротира заради згуснатиот распоред и повредите на тимот... се обидува што повеќе да ги зачува најбитните фудбалери
Ама зошто сега ротации кога Јуве веќе изгуби премногу бодови? Тоа ми е муабетот... Ајде да имаа добар старт, 3 победи и едно реми па да рече човек дека ротира, ама вака? Никакво оправдување не гледам во овој потег на Алегри.

Ама зошто сега ротации кога Јуве веќе изгуби премногу бодови? Тоа ми е муабетот... Ајде да имаа добар старт, 3 победи и едно реми па да рече човек дека ротира, ама вака? Никакво оправдување не гледам во овој потег на Алегри.

Кажи ми да ти кажам...:) само он си знае. Се знае кој ќе си ја снесе последицата од тие слаби резултати на почетакот, него му гори газот, а не на играчите.

Еве земи го пример Интер да играше во Европа, што мислиш секој натпревар Манчини ќе го стартуваше со Кондом, Јојо, Икарди и Перишиќ?

Јас мислам ротира пошто ги нема играчите шо ги бараше во летниот преоден рок, нарочито треквартиста за 4-3-1-2, и тие шо ги има многу му се исповредија, па сега ваљда пробва да ја пронајди вистинската формација со тие со кој шо располага.

Мората,Манџукич,Маркизио и Кедира кога ќе ни играат прва постава друга песна ќе се пее,уверен сум во тоа.Дај више кога ќе се враќаат..

Вака кога ќе земеме повредени ни се - Касерес, Азамоа :popce:,Кедира, Маркизио, Мората, Манџукиќ,

Ептен битни играчи, сакал-неќел Алегри мора да комбинира со составот... не ради резултатите, туку ради повредите на гореспоменатите играчи[DOUBLEPOST=1443094541][/DOUBLEPOST]НАЈНОВО - Лихтштајнер го пропушта дуелот со Наполи... Форца Падоин :popce:

Вака кога ќе земеме повредени ни се - Касерес, Азамоа :popce:,Кедира, Маркизио, Мората, Манџукиќ,

Ептен битни играчи, сакал-неќел Алегри мора да комбинира со составот... не ради резултатите, туку ради повредите на гореспоменатите играчи[DOUBLEPOST=1443094541][/DOUBLEPOST]НАЈНОВО - Лихтштајнер го пропушта дуелот со Наполи... Форца Падоин :popce:
3-5-2 со куадрадо тоа е тоа.

Тоа е повредите, касните подготовки а дел од фудбалерите стигнаја дури последниот ден си го прават своето и не чинат поени. Како и да е полека полека се ќе среди.

Сега е клучно да одбери формација со сите играчи нови и оние кои се покажаја подобри досега со исклучок на повредените и да ја фура дури да се уиграат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom