Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Абе не да му мења позиција, туку да не го остава сам :) Факт е дека откако Видал игра понапред отколку на почетокот, Пирло почна да губи топки и да има погрешни додавања кога е под притисок, што беше незамисливо претходно. А и знаеме колку сака да пимпла со топката и тоа на 30 метра од својот гол иако го напаѓаат двајца противнички играчи.
Па добро, тоа е грешка на Алегри според мене, и незнам како не го увиде уште тоа, дека Видал не го бива на таа позиција и нема карактеристики за АМ, чоекот е роден box-to-box. Колку е понапред, толку повеќе страда дефанзивата без него.

Можеби проблемиве со повредите во средниот ред се еден вид среќа во несреќа, зошто ако беа сите здрави, веројатно Переира ќе си седнеше на клупа, а Видал ќе играше АМ.

Па добро, тоа е грешка на Алегри според мене, и незнам како не го увиде уште тоа, дека Видал не го бива на таа позиција и нема карактеристики за АМ, чоекот е роден box-to-box. Колку е понапред, толку повеќе страда дефанзивата без него.

Можеби проблемиве со повредите во средниот ред се еден вид среќа во несреќа, зошто ако беа сите здрави, веројатно Переира ќе си седнеше на клупа, а Видал ќе играше АМ.
јас сепак мислам дека и да беа сите здрави пак переира ќе си играше АМ, ама сепак како што викаш среќа во несреќа е тоа со повредите, бидејќи ако не беа повредите немаше никогаш да проба со Переира како АМ, а кога увиде дека човеков е тој што го бараше (дека нели бараше АМ како трансфер за неговата формација) сега ќе си го фура на таа позиција..

Дечки многу го потценувате Пирло, вечерва играме против бункер. Да игравме против пресинг да се плашевме ама вака многу ќе ни биди потребен за да ги отвориме, не сакам да видам ни Стураро ни Падоин, мора Пирло прва постава.

Исто мора со 4ца среден ред, да биди погусто и да не се дозволи на Мутињо да не отвори или да прават многу кратки пасови со Тулалан. Физички сме посилни, верувам и поспремни и тоа мора да се искористи па и да се повтори резултатот од 1998, 4-1 со хеттрик на 10ката и уште еден гол од 21.

Да ама тој што игра бункер преопасен е на контри, а Пирло позади дупка од ЕНОРМНИ размери остава...

Да ама тој што игра бункер преопасен е на контри, а Пирло позади дупка од ЕНОРМНИ размери остава...

Цел живот игра така Пирло, тоа не сметаше Италија да стани светски првак и Милан 2 пати да освои ЛШ. Едноставно потребно ни е неговото искуство и смиреност на вакви натпревари, мора да се контролира играта и темпото а подобар од Пирло во тоа не постои.

Го направивте Стураро као да се работи за Вечиче па и вие.

Не е Величе ама Кондогбиа, Мутињо и Тулалан се класа/и над него. Подобро е да ризикувам со Пирло отколку со Стураро.

Го направивте Стураро као да се работи за Вечиче па и вие.
Мене лично Стураро ми изгледа дека ќе биде одличен играч, ако му дава шанса Алегри.

Али треба уште да се делка, против кого игравме сега не ми текнува кога играше цела утакмица, си имаше така два три моменти на неискуство, кога требаше да се смири темпото он иташе напред и изгуби неколку топки.

Се гледа дека има муда дечкото, дека не му смета да превземе одговорност, и тоа многу ми се сфиѓа кај него, али за 1/4 финале ЛШ стартна постава, да не се деси да изгори у желбата да се покаже...

Па дека се некои класи над него не би рекол Можеби се поискусни ама ги напраивте пак Тулалан и Мутињо као да се У топ 5 везњаци у светов. Мислам вие си знаете како сакајте напрајте си го составот :)

Стураро има потенцијал, но во малкуте натпревари кои ги одигра направи жолт картон и беше доста агресивен. Агресивност+млад играч+1/4 во ЛШ+противник како Монако кој одвај чека да изнуди некоја грешка на противникот е комбинација која што не ни треба.

Треба вечер да се бара од Маркизио и Видал максимална концентрација во средината бидејќи тие ќе ни бидат најважни играчи. Не смее таму да се остави простор ниту пак да се дозволи слобода во играта на Монако. Треба да се прилагодат играчите на тешкиот натпревар кој Монако има намера да го пружи и да го решат со индивидуалност на Тевез, Мората, Переира па дури и Пирло ако тој игра.

Ако се сеќавате Конте во првите натпревари истотака не ризикуваше со Погба во ЛШ, туку во таа 3-5-2 формација на средината ги играше МВП триото. Пол го внасаше претежно во вторите полувремиња, или пак кога натпреварите веќе беа решени.... и пазете тоа го правеше додека игравме во групната фаза, а ние сега дискутираме за Стураро кој до вчера најголем дострел во кариерата му било дербито помеѓу Џенова и Сампдорија. Почекајте малце, има време за него, нека одат сега на сигурна варијанта, сепак станува збор за 1/4 финале, а не за дуел со Малме во групната фаза каде и да погрешиш можеш да ја надохнадиш тој пораз веќе следниот натпревар.

Некоја информација за Асамоа?

Нормално дека ако Порло е фит ќе игра,недоаѓа у предвид Стураро да добие предност.И Погба да беше восоставот пак ќе играше Пирло а Видал позади напаѓачите.
Јбг човекот ко Барза истононстоп не демантира кога ќе спомниме дека е веќе во одминати години и не еза прва постава.
Барза би играл со тројца позади,овака нема шанси.
Очекувам тврда утакмица,бункер на Монако и претпазливост однаша страна.Задоволен ќе сум со постигнат гол у гости,уше повеќе ако непримиме ниеден у наша мрежа.

Нормално дека ако Порло е фит ќе игра,недоаѓа у предвид Стураро да добие предност.И Погба да беше восоставот пак ќе играше Пирло а Видал позади напаѓачите.
Јбг човекот ко Барза истононстоп не демантира кога ќе спомниме дека е веќе во одминати години и не еза прва постава.
Барза би играл со тројца позади,овака нема шанси.
Очекувам тврда утакмица,бункер на Монако и претпазливост однаша страна.Задоволен ќе сум со постигнат гол у гости,уше повеќе ако непримиме ниеден у наша мрежа.
Дома играме.

Денеска е датумот кој пред 5 години во Јуве потпишаа Марота и Паратичи. По тој повод Тутоспорт направи анализа и листа на топ и флоп засилувања направени од нивна страна:

Топ:
1. Погба
2. Тевез
3. Видал
4. Барзаљи
5. Бонучи
6. Мората
7. Џакерини
8. Лихштајнер
10. Ругани

Флоп:
1. Мартинез
2. Исла
3. Мота
4. Елија
5. Красич
6. Анелка
7. Ромуло
8. Лусио
9.Лорд Бендтнер
10. Џовинко

Моја забелешка кај топ табелата е што на прво место треба да е Пирло а него воопшто го нема,а Лихштајнер треба да биде погоре на „табелава“.

Флоп табелава горе-долу е реална, само Џовинко требаше да биде на местото на Исла, зошто сепак за него се платија 11 милиони + позајмици и коучество во договори на други играчи, а неговиот учинок во дресот на Јуве може да се рамни на учинокот на Мартинез и Бендтнер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom