Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Ако Асамоа се врати брзо по некоја случајност, дали постои можност за принудна измена во списокот за ЛШ, или толку?

Ако Асамоа се врати брзо по некоја случајност, дали постои можност за принудна измена во списокот за ЛШ, или толку?
Нажалост неможи, само за репрезентациите е тоа дозволено.

Мароне наводно треба да е пред враќање.

А замислете до мечот со Монако има бааги време, недај боже уште една повреда од средниот ред, наебавме скроз...
Па вака кога ќе размислиш 4-4-2 е најдобра опција до мечот со монако стално 1 од централните клучни до кај 2ца ќе одмарат.

^Неможит 4-4-2 немаме никакви крила, ни просечни.
Пепе не го рачунам за способен во моментов.

То е то, да се молиме да не се деси уште некоја повреда, многу сме кратки и во средина и во напад а и одбрана која цела сезона не се состави како што треба.

Ако пратам убо оваа е втора повреда која ни е "поклон" од Конте, по таа на Келини.

Ете можност Стураро да покажи што знае и умее. Штета за Маркизио, штета и за Јуве, но што е тука е, мора да се продолжи и да не се потклекнува.

Стураро покажа дека има квалитет, а со повредиве ќе има и минутажа на располагање, па зошто да не биде изненадувањето на сезоната а зошто да не и ново откритие.

FORZA JUVE!! FINO ALLA FINE!

Фифа ќе му ја плаќа платата на Маркизио додека е повреден. Маркизио сеуште не пристигнал во болницата во Торино иако било закажано за во 18.00, после повредата им се јавил на останатите играчи од Јуве да ги извести. Елкан јавно ги нападна тешките тренинзи на играчите за репрезентацијата.[DOUBLEPOST=1427481787][/DOUBLEPOST]Маркизио пристигна во клинката сам, возејќи ја својата кола o_O

Стураро е само за во Серија А... повеќе би го преферирал да игра Падоин во ЛШ одколку Стураро. Овој првиов барем има искуство и неколку натпревари во своите нозе на европска сцена, додека вториов ќе се изгуби, а башка и ептен е млад.
Несакам ни да замислам што ќе се деси ако ни се повреди уште некој од средината, Видал оваа сезона игра на стаклени нозе ради повредата што ја влечеше цело лето, Пирло такоџе знае да одсуствува, вака само Переира ни изгледа најздрав од цела средина. Цела година крпевме во одбраната натпревар за натпревар, а сега при крај со средината ќе имаме проблеми, ебати среќата (n)

Zanetti, ''forza Marchisio''

Forza Claudio Marchisio, tornerai, vincerai e sarai ancora piu' forte, credici! Juventus e la Nazionale Italiana di Calcio ti aspettano. Io tifo per te! Ale
//
Forza Claudio, you'll come back even stronger and win more, believe! Juventus e la Nazionale Italiana di Calcio are waiting. I'm with you! Ale

Andrea Pirlo
14 mins · Edited ·
Sei forte in campo e fuori e lo dimostrerai anche questa volta...siamo tutti con te!! Un Abbraccio Claudio Marchisio e in bocca al lupo!!

CACERES: "Forza Cla"

BONUCCI: "Tornerai più forte di prima per continuare con nuove e esaltanti vittorie"

+Мароне, цел наш тим и пола Серија А

се повеќе навивачи на Јуве го напаѓаат Конте после повредата на Маркизио. Според мене човекот ич не е крив..

Срања се дешаваат секогаш и во секое кое време:toe:, ова сега шо нè задеси е во најлошо време, плус добива на тежина и повредата на Погба. Јас уште кога беше ждребот напоменав дека ме плашат само други евентуални повреди, за жал брзо стигнаа лоши вести.
Не можеме да вратиме назад, па да исправуваме некои работи, мора да гледаме напред и со позитивна мисла. Од она што го имаме на располагање во средниот ред, сигурен сум дека Макс ќе испадне „лудиот Макс“ и сè ќе стори да го компензира недостатокот. Друга ствар е и тоа што кога ќе излезат било кои 11-мина, има да ќе гризат на терен баш како Суарез:D
Дефинитивно има разочарување кај мене, али нема да дозволиме со ова да ги девалвираме другите играчи што го носат овај дрес. Јувентус е голем клуб и без разлика кој и колку играчи фалат, секогаш има „tough guys“ спремни да пуштат крв на терен на битни текми.
Само музика, музика... има музика нема смрт бе ало!!!

да ве расположам, шо да прам:roker:

CBICmgZW8AAsFDe.jpg:large

:(

CBIFPVNWoAAKJZD.jpg:large

Го пречекаја и Марота, Паратичи и Ањели изразите на лицата кажуваат се[DOUBLEPOST=1427485695][/DOUBLEPOST]
DeviAngel напиша:
Conte: 'Don't use past against me!'

Azzurri Coach Antonio Conte lashes back at his critics, saying his teams 'don't work hard, they work well'.

The Italian expedition to play against Bulgaria on Saturday did not start on the right foot, with midfielder Claudio Marchisio picking up an injury that could keep him sidelined for six months, and the inevitable fury of the Juventus supporters.

“I'm bothered by those who try to use my past against me,” said the former Juventus Coach in today's Press conference.

“But I don't mind the controversy, I've always lived in it. Professor [Enrico] Castellacci already explained everything [about the injury]."

Fiat Group President John Elkann was among the most prominent critics, publicly asking why the national team forced players to work so hard.

“I wonder why Elkann didn't ask me that when I was at Juventus? We don't work 'hard', we work well.

“Marchisio is an important player for us, but he'll be replaced aptly by [Andrea] Bertolacci, who will play in his stead.

“His injury was absurd and inexplicable. He hurt himself while warming up, running without the ball."

Professor Castellacci, also present at the conference, made a statement to clarify the circumstances in which the player hurt himself.

“We're doing some exams to quantify the injury,” he said.

“It's a shame because it happened in a paradoxical manner, when the training still had to begin.”

Не те кривам за повредата ама која изјава е 'Маркизио е важен играч за нас, но ќе биде заменет од Бертолачи' ... Господе секој ден поќе и поќе го занеќвам. Баш кога најповеќе му треба подршка тој ќе биде замент од Бертолачи вели, шо кур мораше да го спомни то нека си ќути или нека речи важен играч е за нас му посакувам брзо опоравување. Ни едно извини не рече...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom