Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Arena 1 Juventus - Atletico

Juventus (4-3-1-2): Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Padoin; Marchisio, Pirlo, Pogba; Vidal; Tevez, Llorente.
Vecerva samo pobeda , i toa so H1 ( -1.5 ) :brlav: Ako izgubime vednas direkcija Torino i :uzi: :zloo:

Andiamoooooooooooooooo JUVE!

Остајте вие тоа, пуштете си еуроспорт 2 и молете се да го дадат реприза голот од слободен на Дел Пиеро :cool:

Финтата е тоа што Љоренте е корисен и ефективен и кога не дава голови, Aлегри самиот кажа дека го игра него поради тактички причини и дека неговата улога не е да дава голови туку да влечи дефанзивци на себе и да биди 'главна точка' во нападот. Во 3-5-2 крилните бекчиња ни се рвачи не поради тоа да бидат опасност напред туку за да ја развлечат одбраната и да креират место за средниот ред и Тевез и да го изведат нападот. Локи има некоја слична улога како нив ( не велам дека ја прај истата работа туку дека има тактичка улога во тимов) тој е играч кој МОРА да биди маркиран за да не биди ефективен како Targetman исто така мора противницте да се погрижат дека не е опасност во воздушни дуели. Со други зборови го прај животот доста полесен за Тевез и е одлична мета за долги и високи топчиња. Не знам дали Мората во улогата на Тевез би бил подобар ( сумњам) ама досега имаме добри резултати и уопште не се бунам :D
Љоренте многу помалце се користи како пивот, ако така може да се каже, да прима топки на 20 метра, да се гради и да разигрува, него ли што се користеше минатата сезона, незнам зошто е тоа така.
А се покажа како прилично ефективно.

Џабе ни е ако сака и на глава нека дуби, напаѓач од негов тип, ако не дава голови, едноставно е потрошен материјал.(освен ако не напраи едно 20 асистенции у сезона :D)
Факт е дека без крила он не работи, па затоа и не е цела вина на него, ама тоа е тоа. Немаме доволно квалитетни крила за таква формација.

Тим како Атлетико, што гризат максимално во одбрана, мислам дека лесно ќе се справат со него, па затоа мислам дека Мората е подобра варијанта за натпреваров, пошто е совршен микс од Тевез и Љоренте, има карактеристики и од двајцата, а тоа е права реткост за напаѓач, нешто налик на Ибра.

Ама добро, нема да ми смета и Љоренте да стартува, Мората се покажа и како одличен џокер, и сигурно ако влезе порано во игра, ќе се раздвижи играта и те како.
Во секој случај, ете, добро е што имаме неколку типа на различни напаѓачи, па може Алегри да бира. :)

Љоренте многу помалце се користи како пивот, ако така може да се каже, да прима топки на 20 метра, да се гради и да разигрува, него ли што се користеше минатата сезона, незнам зошто е тоа така.
А се покажа како прилично ефективно.

Џабе ни е ако сака и на глава нека дуби, напаѓач од негов тип, ако не дава голови, едноставно е потрошен материјал.(освен ако не напраи едно 20 асистенции у сезона :D)
Факт е дека без крила он не работи, па затоа и не е цела вина на него, ама тоа е тоа. Немаме доволно квалитетни крила за таква формација.

Тим како Атлетико, што гризат максимално во одбрана, мислам дека лесно ќе се справат со него, па затоа мислам дека Мората е подобра варијанта за натпреваров, пошто е совршен микс од Тевез и Љоренте, има карактеристики и од двајцата, а тоа е права реткост за напаѓач, нешто налик на Ибра.

Ама добро, нема да ми смета и Љоренте да стартува, Мората се покажа и како одличен џокер, и сигурно ако влезе порано во игра, ќе се раздвижи играта и те како.
Во секој случај, ете, добро е што имаме неколку типа на различни напаѓачи, па може Алегри да бира. :)
Можда не прима топки од 20 метра али сите апсолутно сите кратки пасови пред гол одат преку него секоја утакмица пособено со Фиоретина и Лацио, по 2ца дефанзивци на грб и ја пушта топката на Тевез/Маркизио/Погба. Пак ќе речам позицијата на Локи е тактичка и ништо друго и досега успева.[DOUBLEPOST=1418137792][/DOUBLEPOST]Evra could start for Juve

....[DOUBLEPOST=1418146985][/DOUBLEPOST]
ae51ccd9c2923180c8dd23a3a9bfe827.png

Младинците ни губат 0-2 од младинците на Атл. кој сака да гледа бујрум

http://sportuzivo1.ucoz.net/silverlight/ukeurosport1.html#.VIcqvnvHd3A

Последно уредено:
1795181_743602919052687_9148669808337296590_o.jpg
Според мене треба дефинитивно Падоин и Мората прва посебно Падо бидејки добри игри покажа. Со Евра лево ќе имам опасна такихардија :D

Видал на местото на Маркизио,Переира ќе игра треквартиста или можно е да игра место Маркизио.

Видал црвен со боринче си бара...

На Мората ќе го изееја овие.

Би го ставил Мората за Видал, би го вратил Тевез зад Мората - Лоренте, а Переира би го ставил на средина на местото на Видал.

Ептен копачи овие, ама што ќе се прави, мора да се напаѓа. Видал да ги смири малце нервите, оти тешко ни се пишува, и мило ми е затоа што не играме пичкарски, туку напаѓаме и вршиме притисок цело време.

Се читаме за 50 минути :duel:

Ќе биде чудо ако не загубиме.

Видал и Бонучи да се пред мене мислам дека ќе им удрам по две три воспитни.

И многу фали Маркизио во тимов...
Љоренте цело време е сам против двајца а никој не го користи то.... Ко да заборајве да шуткаме, пробваме сосе топка в гол да влезиме.

Кога и да напаѓаме на Локи има 1 дефанзивец, ако му ја подајме одма 2 му се качат[DOUBLEPOST=1418160902][/DOUBLEPOST]Тактички скроз на ниво, до 65-70та пробвавме да напаѓаме и после то си го покривме газот, и јас така би играл кога би бил менаџер. Одлично, ајде сега да видиме кој ќе ни биди противник. Евра пријатно ме изненади денес, и Алегри бил импресиониран од него на денешните тренинзи. Локи тактички одлично си изигра. Единствен кој ме подразочара беше Видал. Пирло одличен ![DOUBLEPOST=1418160954][/DOUBLEPOST]Переира во вторто полувреме срцето го остај на теренот, одлично го заменуваше Маркизио, го имаше сегде, и ја бркаше валканата работа

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom