Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Ако веќе бараме формација со четворица назад мојт да се пробат оваа.
Буфон
Лихт-Бони-Киело-Огбона/Касерес
Маркисио
Видал Погба
Переира
Тевез -Љоренте​
[DOUBLEPOST=1414497016][/DOUBLEPOST]Со простор измеѓу, незнам како да наместам :D
Искрено незнам дали дијамантов е употреблив сега. Мислам дека мора брзи вингери да се користат. А нив ги немаме многу. Тевез, Џовинко, Коман, Мората се донекаде прифатливи ама не е то то.

Искрено незнам дали дијамантов е употреблив сега. Мислам дека мора брзи вингери да се користат. А нив ги немаме многу. Тевез, Џовинко, Коман, Мората се донекаде прифатливи ама не е то то.
Не е класичен дијамант со крила туку некоја кобинација, мислам дека Конте нешто слично користеше против Реал нагости.

Бало сеа ќе одел во Наполи ама се некако мислам дека ние ќе му бидиме следна станица

Бало сеа ќе одел во Наполи ама се некако мислам дека ние ќе му бидиме следна станица

Не се до толку будали Марота и Ањели. Замисли напад Тевез и Балотели... двајцата играчи имаат проблематично минато, затоа е ептен ризик да го земеме Бало кај нас, а и мислам дека минативе години нешто јадеше гомна за Јувентус, па така воопшто не доаѓа во обзир да го носиме во Торино

Подобро Габиадини да го вратиме :свиркам:

Тевез може има проблематично минато, али Балотели има проблематични минато, сегашност, а богами и иднина. Пу пу скраја да е, да куцнам у дрво.

Малку веројатно е дека воопшто постојаат некакви шанси за Бало во Јуве.Претходно мислам дека Конте се противеше на идејата ако воопшто ми бил понуден како опција од страна на раководството, летово по назначувањето на Алегри , Раиола сам го нудеше, ни беше и нам понуден, Марота не пројавил заинтересираност.

Берарди промашил пенал, првпат во Серија А после барем 6 дадени мислам, но затоа после пак си дал голче :D

не само голче и асистенција :D

Еве ја капитенската трака што ќе ја носи Буфон за неговиот 500ти настап во црно-белиот дрес
10479076_711423595612987_3284539331284301364_o.jpg

Суарез во својата автобиографија изјавува дека 2012 бил во преговори со Јувентус.
A riverlarlo è lo stesso talento uruguaiano nella sua biografia, come riportato anche da 'BFMTV'. "C'era la possibilità che andassi alla Juventus nell'estate 2012 - ha spiegato Suarez - poi ho incontrato Brendan Rodgers che mi ha convinto a restare al Liverpool. Mi parlava in spagnolo, mi chiede tempo. Mi ha detto che avremmo messo la palla a terra e che avremmo espresso un gioco offensivo. Mi ha convinto".

Марота официјално за случајот Фалкао
"We followed Falcao, but there has been no contact since he moved to Manchester United," the Juve chief told Domenica Sportiva.

"We were very close to signing him and the striker wanted to give priority to move to Italy to wear Bianconeri colours.

"Then, however, a deal was done to send the forward to Manchester United, who now have a preferential right of purchase, though that deal is a little blurred."

Панини за јубилејот на Буфон направи осврт на неговата досегашна 14 годишна кариера во Јувентус.
10384538_10152760850915256_103098269373086931_n.jpg

Фалат по едно скудето на две сликички тука,али ај нема везе :D

Реално, може да го стигне Ширеа на листава, додека Алекс е недопирлив на врвот

11r4va1.jpg

Епа Џиџи, нека ти е среќна 500-ката :cuc:

supergigi_returns_by_finalverdict-d4idve5.jpg
Гаетано го стигнува некаде догодина ова време и ќе остане на второто место ,далеку е сепак Алекс со 705.

И најдобриот менаџер на сите времиња според мене и мој омилен, во одбрана на Алегри

Giovanni Trapattoni is the latest former Juventus Coach to defend Massimiliano Allegri, following Alberto Zaccheroni and Marcello Lippi.

Allegri replaced Antonio Conte on the Juventus bench this summer, and despite the Old Lady sitting top of Serie A, has come in for criticism for perceived poor performances.

Trapattoni spent 10 enormously successful years on the Bianconero bench, winning six Scudetti and the European Cup, and the veteran Coach believes Allegri is right when he says you don’t win titles by playing well every week.

“You can only make wine with the grapes you have available,” Il Trap has explained to Tuttosport.

“You can’t always be beautiful.

“Max is right, it’s hard to win Championships by playing well throughout. The Coach can’t always guarantee a spectacle.

“The recipe for success is to change from time-to-time, like a chameleon to reach your goal.

“Sacchi’s Milan - and it’s a compliment to Arrigo - they won while also offering great entertainment. In a different way, my Inter and my Juve with Platini and Boniek also produced great football.

“But it’s not always the case, especially if you don’t have a [Lionel] Messi or a Cristiano Ronaldo in your team.

“Tactics count, but it’s more down to the players you have available.

“Also we have to be clear what we mean by ‘entertainment’ - I like shots on goal. I get excited when I see saves and goals.

“Sterile possession for 40-50 minutes doesn’t excite me.”

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom