Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
ne veruvam deka e naredba od vrvot, tebe vrvot ako ti nareduva kako da igras, pisi propalo druze, bem ti i menadzer i se, ko berluskoni sto se mesa u rabotata na trenerite pa eve kaj milan rozi cvetaat vo posledni nekolku sezoni. Alegri si imase odvrzani race rabota vo pogled na taktikata, ako za nesto moze da go rebraat toa se transferite i zatoa im odgovara zasto u Milan mame mu izebaa a on kjutese, ne vrsese nikakov pritisok, tie silva i ibra u edno leto mu gi shitkaat on osmehot standard :)
Konte vo ovoj pogled bese (y), the way it should be this days so Shampionite na klupa.

Добро, ти си од оние кои што тврдат дека точно знаат што се случува зад затворени врата. Јас напишав мое мислење, не можам да докажам дека сум во право, исто како што и ти не можеш да докажеш дека имал одврзани раце. Но што и да било со неговите раце, одговорноста тој ќе си ја сноси. Јас сум тотално рамнодушен.

Берлускони на сите тренери им вршел притисок и ги исмејувал... Некои романтично-херојски филмови за спротиставувања на сопственикот и сл., се приказни за мали деца. Што требаше да направи да поднесе оставка? Да плука по Берлускони? Тренер кој напаѓа раководство, ептен добра препорака за нова работа, посебно во Италија. :) Седи работи, докажи се. И успеа таа сезона кога имаше слобода, следното лето пак се вмеша Берлускони и повторно уништи.

Кога веќе сме кај мешање на раководството. Тоа секаде го има, во секој клуб. Проблем е дали тоа го прават со усул и нормални луѓе или некои како Берлускони. Од тоа зависи резултатот.

Да се оди на сигурно и веднаш да не се менува формацијата, мене ми изгледа сосема логичен потег, и не гледам зошто тоа да не било во договор со луѓето кои го водат Јуве, па и со фудбалерите.

За Видиќ нема што да дискутираме. Моето мислење е дека не игра добро, а твоето е дека тоа е поради Мацари. Можеби, исто како што лани било поради друг тренер. Еве ќе чекаме некој трет. Дека постојат шанси да покаже уште добар фудбал, не е неверојатно...

Добро, ти си од оние кои што тврдат дека точно знаат што се случува зад затворени врата. Јас напишав мое мислење, не можам да докажам дека сум во право, исто како што и ти не можеш да докажеш дека имал одврзани раце. Но што и да било со неговите раце, одговорноста тој ќе си ја сноси. Јас сум тотално рамнодушен.
u kratki crti, upravata na juve ne e maloumna da mu nalaga na trenerot da igra nesto sto Nikogas ne go forsiral osven vo eden do dva natprevari ... bezuspesno.
Seriozna uprava nikogas toa ne bi go napravila, a u toj kontekst juventus dobro funkcioniraat vo poslednive nekolku godini.
Mozebi se diskutiralo na tie tematiki, ama alegri, covek koj cela kariera forsiral sistem so 4ca nazad, nemase da im bide prv pik ako oni si ukotvile u glava deka sakaat da prodolzat so sistem so trojca nazad, zasto toa po difolt bi bil ogromen rizik koj moze da gi unisti vo idnina, a toa seriozna uprava ne bi go napravila.
Bas naprotiv, koga dojde Alegri site ocekuvaa konecno promena na sistem, toa ne se sluci ... sega za sega.

We deserved a point considering the number of chances, but there are also regrets at a ‘normal’ first half. If we had played the whole game at this tempo, it would’ve been a different result.

At half-time the Coach adjusted two or three things, modifying some positions and it went much better.

Изјава на Буфон после натпреварот.

u kratki crti, upravata na juve ne e maloumna da mu nalaga na trenerot da igra nesto sto Nikogas ne go forsiral osven vo eden do dva natprevari ... bezuspesno.
Seriozna uprava nikogas toa ne bi go napravila, a u toj kontekst juventus dobro funkcioniraat vo poslednive nekolku godini.
Mozebi se diskutiralo na tie tematiki, ama alegri, covek koj cela kariera forsiral sistem so 4ca nazad, nemase da im bide prv pik ako oni si ukotvile u glava deka sakaat da prodolzat so sistem so trojca nazad, zasto toa po difolt bi bil ogromen rizik koj moze da gi unisti vo idnina, a toa seriozna uprava ne bi go napravila.
Bas naprotiv, koga dojde Alegri site ocekuvaa konecno promena na sistem, toa ne se sluci ... sega za sega.

Јас колку што читав се збореше за постепена промена. А Јуве под Алегри не беше лош со ова формација. Не се случил некој распад уште од прв натпревар затоа што играле со формација која Алегри не ја форсирал, па не знам што го форсираш толку тој муабет. Проблем настана откако почна да игра Пирло и се сруши концепцијата која функционираше. А дека им е потребна промена тоа стои, овие резултати се добра шанса таа промена да се направи.

Кога играш добро и победуваш не правиш промени. Што те буни тука? Не се прават нагли промени и промени по секоја цена, тоа е авантуристичко размислување...

Јас колку што читав се збореше за постепена промена. А Јуве под Алегри не беше лош со ова формација. Не се случил некој распад уште од прв натпревар затоа што играле со формација која Алегри не ја форсирал, па не знам што го форсираш толку тој муабет. Проблем настана откако почна да игра Пирло и се сруши концепцијата која функционираше. А дека им е потребна промена тоа стои, овие резултати се добра шанса таа промена да се направи.

Кога играш добро и победуваш не правиш промени. Што те буни тука? Не се прават нагли промени и промени по секоја цена, тоа е авантуристичко размислување...
da de, go kopira konte, vo sekoj segment, zatoa rekov ponazad, forsira taktika koja bese odlicna za juve i proverena varijanta no so drug trener.
Juve na hartija imaat mnogu jak tim, ama na trite najseriozni testa sezonava potfrlija, so roma bea losi doma vo mec so katastrofalno sudenje kade im bea potrebni 3 gola doma za da si ja osiguraat pobedata, imaa i 1 ton sreka, a so atletiko gosti i olimpijakos bea prosecni i daleku pod nivoto, denes vo prvo bea nadigrani od grcite, zar mislis deka juve ke izgubese nekoj bod na start so tie protivnici ako igrase primer, 4312 formacija na koja alegri doktoriral.
Imaat odlicni individualci, ko tevez, lideri vo ekipa, kadarni se i so onoj sistem koj alegri uvek go preferiral da pobeduvaat i da gi imaat istite rezultati, on sega kopira i bukvalno nikakov novitet ne vovede vo juve, so toa rizikuva mnogu spored mene, zasto kopija si e kopija, ckartna roba, neka pocne da go igra ona sto najdobro go znae, a ne ona koe Konte go usovrsil vo Juve a za Alegri bilo sci fi do lani, koga u eden navrat samo se obide da go koristi i nikad veke, so pricina sekako.

А има ли играчи кои што би одговориле на тие формации што вие ги предлагате? Конте почна со 4-3-3 првата сезона но не беше доминантен, после смени во 3-5-2 и буквално ги уби 90% од противниците кои во принцип се бранеа. Се слагам дека треба нешто да се промени ама треба и играчи да се донесат, а тоа не е лесно во моменталната состојба на италијанскиот фудбал.

А има ли играчи кои што би одговориле на тие формации што вие ги предлагате? Конте почна со 4-3-3 првата сезона но не беше доминантен, после смени во 3-5-2 и буквално ги уби 90% од противниците кои во принцип се бранеа. Се слагам дека треба нешто да се промени ама треба и играчи да се донесат, а тоа не е лесно во моменталната состојба на италијанскиот фудбал.
da, juve ima i te kako tim za 4312 formacijata na alegri, idealen sostav ima za toa, super bekovi, strasna sredina i strasen napad, isto i odbranata na nivo.
za 433 neznam, ama za 4312 idealen fond na fudbaleri ima.

Inaku konte do sega ima izvadeno najsovrsen 352 sistem koj funkcioniral besprekorno, ama ko sto ima razlika od 442 na fergi i 442 na ranieri, taka ima razlika i od 3-5-2 formacija na konte i nekoj drug random trener ...

Јуве има тим за билокоја формација... и рака на срце, има повеќе од солидни играчи, ама финтата е тренерот и менталитетот што го имаме кога играме на гости во ЛШ.
Тренерот - Алегри е само една голема сенка на Конте... ништо повеќе, играчите ја играат таа 3-5-2 формација што ја научиле од Антонио, а Алегри само ги остави онака, демек еве истренирани се, ќе тераат секој натпревар така. Е не иде богами, Конте секој натпревар ја усовршуваше формацијата, имавме посед од над 65% по натпревар (што не е случај сега со Алегри), и константно напаѓавме (што истотака не е случај со Алегри). Алегри додека не смени формација, и додека не стави дознаење дека тој е газда во тимот, нема да има ни резултати. Конте на пример, кога изгубија од Фиорентина со 4-2, им ја еба мамата на играчите, не им даде слободен ден, утрото одма ги натера на тренинг да идат... Алегри е далеку од тоа што беше Конте, и уште стојам на ставот дека Алегри ако продолжи вака, нема да седи долго на клупата на Јувентус
Менталитетот на гости - Е тука ни Конте неможеше да го најде рецептот... Освен на гостувањето во Лондон против Челзи, не се сеќавам на друг натпревар нашиве да покажат муда. Можеби Антонио да останеше подолго кај нас, ќе ја откриеше цаката како е да се игра на гости, ама ете се деси тоа што се деси. Со Алегри не очекувам нешто многу да ни се смени играта на гости... посебно ако си ја тера стратегијата на Конте, без да ја модифицира.

Алегри ми е нешто како Мојс после заминувањето на Фергусон... Почна добро со тимот, ама еве гледаме дека има огромни дупки во играта, а и притисокот да го наследи човекот кој го дигна тимот од мртвите е голем..... море каков голем... ОГРОМЕН е притисокот. Тоа може да биде фатално за Макс, а и за играчите воедно... рушење на атмосферата, незалагање на терен и останати глупи ситници за да ти го качат притисокот на 200

da de, go kopira konte, vo sekoj segment, zatoa rekov ponazad, forsira taktika koja bese odlicna za juve i proverena varijanta no so drug trener.
Juve na hartija imaat mnogu jak tim, ama na trite najseriozni testa sezonava potfrlija, so roma bea losi doma vo mec so katastrofalno sudenje kade im bea potrebni 3 gola doma za da si ja osiguraat pobedata, imaa i 1 ton sreka, a so atletiko gosti i olimpijakos bea prosecni i daleku pod nivoto, denes vo prvo bea nadigrani od grcite, zar mislis deka juve ke izgubese nekoj bod na start so tie protivnici ako igrase primer, 4312 formacija na koja alegri doktoriral.
Imaat odlicni individualci, ko tevez, lideri vo ekipa, kadarni se i so onoj sistem koj alegri uvek go preferiral da pobeduvaat i da gi imaat istite rezultati, on sega kopira i bukvalno nikakov novitet ne vovede vo juve, so toa rizikuva mnogu spored mene, zasto kopija si e kopija, ckartna roba, neka pocne da go igra ona sto najdobro go znae, a ne ona koe Konte go usovrsil vo Juve a za Alegri bilo sci fi do lani, koga u eden navrat samo se obide da go koristi i nikad veke, so pricina sekako.

Прво, графичкиот приказ на играчите пред натпреварот не е се во фудбалот, иста формација не значи дека се друго е копија. Второ, скоро сите фанови на Интер (мислам и ти) во вашиот фан клуб се жалевте зошто Бенитез менува и не препишува само од Мурињо и дека то е проблемот. Зошто е лошо што Алегри сега не тргнал со драстични промени? Доколку промената на формацијата бил нужен чекор да се тргне напред, чудно е зошто Конте д-р Антонио не тргнал кон таа промена? Единствен изговор може да бидат фудбалерите со кои располагал. Но, четворката во одбрана ја имаше, со слабата форма на Евра, ништо драстично сега не е променото.

И за тренер не треба да биде проблем да применува различни формации. А и сега сите повторуваат како папагали дека формациите не се толку важни, не се се во фудбалот, кога ќе ги праша некој нешто на пресконференција. Не како на доктор по биологија, да му бараш совет за физика. Веќе кога сме кај доктори... :)

Околу првите натпревари... Алегри ги почна со повредени играчи, кои беа костур на тимот кај Конте. Прило, Барзаљи, Видал, Киелини... Не го заборавај ова... Главна точка во филозофијата на Конте беше Пирло, Барзаљи беше најстандардниот дефанзивец, а Видал најдобар фудбалер. И во Јуве продолжи трендот играчи кои што не се екстра под негово водство да играат добро. Таков е примерот со Огбона. Не е се така црно како што пишуваш и дека Алегри е како на одмор во Јуве до сега. Нормално, ова не е доволно и скоро ништо не кажува, ќе видиме што ќе се случи...

Прочитај што изјави и Тевез: ma con Max è cambiato tutto: tattica, gestione…".

Последно уредено:
SKY expert напиша:
Problem with 3-5-2, is that being correlational to Allegri's preference for possession and slow build-up from the midfield, it does not possess the characteristics to succeed in a CL which requires a more simple, direct and streamlined system. Pace, width, vectors and what not are needed within Europe as what does not work in Serie A for Juve, has proven to work for them in Europe as Conte failed to make that distinction; resulting in his demise vs Bayern and in the group stages 2nd year. Allegri who HAS actually made a number of distinct differences tactically, is also failing to realize that. Not only the 3-5-2 has limited strikers such as Àlvaro Morata and Llorente due to it being incongruent for them, it simply cannot work within this group.

Allegri cannot be at fault tonight aside from the decision to bench their player of the season (so far) in Marchisio for an unfit Pirlo.

Solace for Juve is that Roberto single-handedly made miraculous saves to stop at least 4 clear cut chances for goals. Along with facing Atleti and Olympiakos at home are incredibly tough tasks, the latter being highly overlooked as well.

^Интересен коментар...

П.С. И тука пишува дека направил промени. Не ми е јасно зошто инсистирање дека се било исто, дека се препишал, дека ништо не сменил? Тоа признавање не значи дека е подобар од Конте, ниту дека тие промени се добри... доколку тоа е проблемот.

^Интересен коментар...

П.С. И тука пишува дека направил промени. Не ми е јасно зошто инсистирање дека се било исто, дека се препишал, дека ништо не сменил? Тоа признавање не значи дека е подобар од Конте, ниту дека тие промени се добри... доколку тоа е проблемот.
Овај Јувентус е сосем различен од оној на Конте ама апсолутно во се освен во формацијата на хартија, то веќе месеци го зборам јас. Не е ништо препишано и копирано, напротив. ама...

Не ми требаше да читам, 1000 коментари ми се појавија во главата. Ќе баталам засега муабетиве Конте-Алегри.

Измешани ми се емоциите за овој натпревар. Пцуев, колнев, викав на цел глас, очајував на моменти, толку не сум бил изнервиран против се што може многу одамна. Во првото полувреме бевме очај, освен шансите од прекините. Отворени бевме како паштета во средината и одбраната и бевме тотално неотпорни на контра напади. Неверојатно многу сум разочаран, толку лошо се чувствував преги што одма после натпреварот летнав од дома за да не направам некоја глупост.

Од многу работи се разочарав не можам ништо да одвојам конкретно. Но дефинитивно шансите кои ги имавме, шанси кои не знам како не беа голови најмногу ме сокршија. Не сакам да пишам за играчите и за тактиката со пристапот посебно, оти многу работи има за разгледување и многу аспекти за кои треба да се одвои повеќе време.

Она за што сакам да пишам се тие поедноставните работи во фудбалот кои ги споменувам многу често дури понекогаш и сеир паѓа малку во врска со тоа. Фудбалот е многу едноставен спорт и покрај сите тактики, формации и слично има нешто многу битно што се пропушта. Тоа се настаните на теренот од еден натпревар и факторите како концентрација, посветеност и мотивација што често ги имам споменувано. Загубените топки се она што мора да се држи на најниска можна граница, затоа што како се случи денес од такви загубени топки се губат натпревари, сезони...

Други настани кои го решија денешниот натпревар се разбира се шансите кои ги создадовме, а не ги искористивме. Не е можно, стварно одбивам да верувам дека не постигнавме гол денеска. За тоа не е крив ниту систем, ниту ништо едноставно топката не сака да влезе. Можеби голманот ќе направи три грешки во наредниот натпревар, но ете денеска буквално се одбрани. За тие промашувања и такви примени голови не може вината да падне врз системот или формацијата. Многу поедноставен е проблемот и се однесува токму на тие работи кои се наоѓаат на теренот и го детерминираат резултатот. Такви се ефикасноста, концентрацијата , борбата, желбата, смиреноста пред гол, прецизност во додавања, како кратки така и долги и уште многу други фудбалски фактори кои ги има на теренот.

Не ми се пишува за играчите, тренерот и формацијата посебно, утре здравје тоа. Она што го напишав погоре ми дојде едноставно како заклучок дека на крај краева натпреварите ги одлучуваат конкретните настани во нив.

Прво, графичкиот приказ на играчите пред натпреварот не е се во фудбалот, иста формација не значи дека се друго е копија. Второ, скоро сите фанови на Интер (мислам и ти) во вашиот фан клуб се жалевте зошто Бенитез менува и не препишува само од Мурињо и дека то е проблемот. Зошто е лошо што Алегри сега не тргнал со драстични промени? Доколку промената на формацијата бил нужен чекор да се тргне напред, чудно е зошто Конте д-р Антонио не тргнал кон таа промена? Единствен изговор може да бидат фудбалерите со кои располагал. Но, четворката во одбрана ја имаше, со слабата форма на Евра, ништо драстично сега не е променото.

И за тренер не треба да биде проблем да применува различни формации. А и сега сите повторуваат како папагали дека формациите не се толку важни, не се се во фудбалот, кога ќе ги праша некој нешто на пресконференција. Не како на доктор по биологија, да му бараш совет за физика. Веќе кога сме кај доктори... :)

Околу првите натпревари... Алегри ги почна со повредени играчи, кои беа костур на тимот кај Конте. Прило, Барзаљи, Видал, Киелини... Не го заборавај ова... Главна точка во филозофијата на Конте беше Пирло, Барзаљи беше најстандардниот дефанзивец, а Видал најдобар фудбалер. И во Јуве продолжи трендот играчи кои што не се екстра под негово водство да играат добро. Таков е примерот со Огбона. Не е се така црно како што пишуваш и дека Алегри е како на одмор во Јуве до сега. Нормално, ова не е доволно и скоро ништо не кажува, ќе видиме што ќе се случи...

Прочитај што изјави и Тевез: ma con Max è cambiato tutto: tattica, gestione…".
se zalevme poradi katastrofalnite trening metodi najmnogu, ne radi formacijata i stilot na igra, nikoj ne ni ocekuvae benitez, ili bilo koj, istiot stil na igra da go forsira ko murinjo, nonsens e toa.
vtoro, sistemot so trojca vo odbrana e specificen, ne e slucajnost sto alegri sea prv pat vo kariera go forsira i toa vo tim koj prethodno bil predvoden od konte, toa ne e negov sistem, tuku e na konte, i u momentov e u negova senka a juve seuste go uziva konte-efektot, neznam samo do koga ...
ovoj juve e juve na konte, seuste, treba da pocne da bide na alegri, zasto kako sto ti rekov, sekoja kopija na krajot se ispostavuva ko losha vo sporedba so originalot, fakt.
Eve vo LS najmnogu se oseka toj problem zasto juve se nadigrani vo 2 od 3te dosegasni natprevari, ne deka toa znaci nesto no e los pokazatel, primer lani vo nitu eden duel ne bea nadigrani a ne se plasiraa dalje, radi faktorot sreka najmnogu, i oranicata vo istambul, kade cela desna strana famozno bese iskopana, po koja juve so liht se dosta opasni.

ke vidime, poentata mi e poveke od jasna, alegri najdobar u kariera bil so 4312 sistemot i istiot go vladee, ova sega e eksperiment samo poradi faktot sto ovoj format prethodno mu legnal na juve, i e ogromen rizik da prodolzi da go forsira vo idnina, pogotovo vo LS kade tim koj igral so trojca vo odbrana nemal uspesi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom