Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Двата гола паднаа кај Огбона. На првиот летна, а вториот не можеше да го стигне мислам противничкиот играч.

Двата гола паднаа кај Огбона. На првиот летна, а вториот не можеше да го стигне мислам противничкиот играч.
Вториот гол напраи голем Кикс легендата Бонучи :facepalm:

Дел Пиеро : Не ја исклучувам опцијата да се вратам во Јуве.

Еве му можност на Ањели и Марота, таман ко ќе се враќаат од Австралија нека си го земат IL NOSTRO CAPITANO! Не му е местото таму..Џовинко секако не е потребан. Тевез, Љоренте, Мората, Дел Пиеро..

Еве му можност на Ањели и Марота, таман ко ќе се враќаат од Австралија нека си го земат IL NOSTRO CAPITANO! Не му е местото таму..Џовинко секако не е потребан. Тевез, Љоренте, Мората, Дел Пиеро..
Хах, одма одам за Торино да ги љубим и двајцата у гс :D

+Коман и Пепе
32814059.jpg

Го продадија кога немавме напагачи.Не го пуштаа последната и претпоследната година во Јувентус кога ги имавме легендата Амаури и вечно повредениот Јакинта .Сега и да дојде нема натпреварувачки ритам а и жестока е конкуренцијата ,јас лично не би сакал да си руши име .На Дел Перо му е местото до Недвед директорско .

Кога го даде Пепе победоносниот гол, во кадар го дадоа Дел Пиеро. Очигледно е дека му беше мило што победи Јувентус :)

@Scirea

Кога си го пишал тоа, исто како да не бев жив :D

Дел Пиеро уште го има фудбалскиот талент кој го красеше во текот на целата кариера. Често се воздигнуваат играчи кои недостатокот на фудбалски вештини го надокнадуваат со борба и пожртвуваност на теренот, но Дел Пиеро е од оние за кои еве и денска на речиси 40 години се гледа дека се родиле да бидат фудбалери. Со таква леснотија игра, тоа е толку неверојатно. Денеска во време кога контролата на топката за многу офанзивни играчи е само поим, за Дел Пиеро е најлесната работа на светот.

Покрај другото голем мерак ми направи сликата каде што Дел Пиеро се прегрнува со Тевез. Самиот инсистираше бројот 10 да се даде некому, да не остане запечатен и мило ми е што имаше можност директно со Тевез да се сретне. Се надевам дека сега Карлитос кој и онака нема натпревар на кој не го оправда тој број, уште повеќе добил до знаење што носи на грбот и ќе продолжи да дава се од себе додека не си замине.

Але и на 40 доминира, класа на челото му пишува :love: :cuc:

Колку се само бедни фановиве... Официјалната ФБ страна на Јувентус ја сардисаа, само провоцираат за играчот, неможеш асален коментар да прочиташ од нив. Проста раја.... единствено нешто заради кое несакам да замине Видал од клубов е баш заради нив, им се плукнам у тоа искомплексираните навивачи. Дајбоже на крај во Сити да заврши, па тогаш да ги читам како од најѕвер играч на планетата, ќе го прават најголемо гомно.... Свињи!!!

Заминувањето на Дел Пиеро од Јуве ја сметам за загуба на клубот (од фудбалска, човечка и секаква смисла), независно која е причината за неговото заминување.

Ако се знае дека парите не беа проблем (тоа го изјави и Ањели и Дел Пиеро), остануваат дилемите дали тој сакал повеќе игра, а Конте не можеше да му го овозможи тоа, дали пак Конте сметаше дека авторитетот на Дел Пиеро меѓу играчите е некаков вид „закана“ за да наметни свој, дали играчот сакал да му се даде повеќе простор и слобода во игра а тренерот не можел да му гарантира, или едноставно сакал да промени средина и да види како ќе може да игра во друг клуб.

Едно е сигурно. 10 пати подобро ќе беше да остани Алекс, отколку да се носат Бенднеровци и Анелки. И сигурен сум дека ќе биде далеку покорисен од Џовинко. КЛАСА СИ Е КЛАСА!

Сметам и цврсто сум убеден дека многу добар потег ќе повлече Ањели ако го доведе пак Алекс. Прво, ќе се амортизира празнината која ја остави Конте после неговото заминување, и ќе даде огромна мотивација и поттик за навивачите да веруваат дека Јуве се движи во нагорна линија.

Не е лесно да го гледаш Дел Пиеро да игра ПРОТИВ Јувентус.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom