Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Квадрадо мислим дека е скоро е готов за у Барса, Коман најверојатно ќе го земете, а Рабиот искрено е едно големо дрво...
Сум го гледал и од ПСЖ го форсираја само ради тоа што е Француз, и мораја чат пат некој да стават од школо..

За Квадрадо се заебавав,Фиорентина никад не би ни го дале.Ако мора да погодувам ондак мислам дека Гуарин е тој колумбиец.

За Коман знам дека е земен мислев да му дадат шанса како со Погба а не да ми го праќаат во Сасуоло,,го неам глеано ич ама викаат дека има голем потенцијал како Погба.Јуве и Милан мора да инвестираат во вакви играчи како Коман и Итурбе,во права средина ќе имаат шанса да се развијат правилно,како Погба или Ел Шарави само треба да им се даде шанса.За овој Рабиот појма неам шо играч е.

JuventusMK.com

Газета дело Спорт: Колумбиецот за кој вчера Моџи откри дека го договорил Јувентус е дефанзивецот на Ривер Плата и колумбиската репрезентација, Едер Баланта.

JuventusMK.com
Јувентус е заинтересиран за 21 годишниот дефанзивец на Ривер Плата, Едер Алварез Баланта.
Бјанконерите се во потрага по централен дефанзивец поради се почестите повреди и возраста на Андреа Барѕаљи, како и интересот кој го покажува Монако за @Leo Bonnie
Баланта моментално е на Светското првенство со репрезентацијата на Колумбија, а интерес за неговите услуги пројавиле најголемите европски клубови. Во Ривер веќе почнаа да го споредуваат со легендарниот Даниел Пасарела (Тутоспорт)

Balanta welcome to Pescara, Foggia, Siena, Frosinone...

Зошто се тепаат за Итурбе? Па вие фанови на Јуве знаете подобро.

Прва опција на Јувентус му беше Санчез (Ди Мариа беше само преголем сон). Но, кога видоа дека тоа не оди, се завртеа кон Итурбе и Ибарбо. Овие двајца, плус Тевез и Мората, со некој што нема да се продаде и да го заокружат нападот. Но, еве и околу договарањето на Мората има проблеми. Едно е кога ти е конкуренција Милан, кој мора да продаде за да купи, од страв да не му остане играчот, како што беше лани Робињо-Тевез, а друго е кога имаш конкуренција од надвор. Како што е за Санчез и Мората. Иако овој вториот знае дека Јувентус би бил добар потег за него, затоа и тоа е негова желба.

Јоветиќ лани требаше да биде фудбалер на Јуве! Така?

Јувентус или Марота, ви изгледаат доминатни на пазарот, затоа што во Италија немаат конкуренција. Но, не во знаење и способности, туку во финасии. :) Посебно кога се прашање фубалерите од италијанското првенство, Рома и Наполи се орентирани повеќе кон фудбалери од други лиги, а ретко да тргнат Јуве и овие два клуба по ист играч.

А и колку Јуве може да инвестира без продажба на Видал или Погба (за Маркизио изгледа се намалил интересот)? А и ако не ги продаде сезонава, колку ќе може да ги задржи?

ОК, први сте во село (Италија), но на меѓународен план, слабо стоите. Не провицирам, тоа е реалноста, Милан и полошо стои.

Е, затоа и тепање за Итурбе, а не за Ди Мариа. :)
Тропаш глупости безвезе. Кои финансии кои бакрачи, 90 посто од големите клубови од 5те европски лиги искешираа по неколку пати повеќе пари задњиве 3-4 години, откако Марота-Ањели се на чело. Наполи за само едно лето даде колку Јувентус за 3 сезони. Погба до вчера земаше 400.000 евра годишно.
А ти викаш дека ради финансиите биле доминанти.

Сите тие играчи кои требаа да дојдат, а не дојдоа е ради тоа што Марота се ценка и доставува некои легендарни понуди, како на пример онаа за Ван Перси од 7 милиони евра. Агуеро, Јоветич, Ван Перси, Санчез и еден куп други сите изјавуваа дека сакааат да дојдат во Јуве, ама кога за такви играчи ти доставуваш понуди од 7 милиони евра, нормално дека никој будала нема да ти го продаде играчот. Па затоа си бараат алтернативи како Сити, Јунајтед, ќе видиме Санчез дали ќе иде негде сезонава...

А незнам што ти е толку чудно што Јуве не купува од странство, од секогаш било така. Во прв план секогаш биле играчи од италијанската лига, и тоа пред се италијани. Во денешно време ради слабата лига многу играчи во Италија и се потценети, така што тоа е само предност.

Малку си ги утнал работите, баш ради финансиите Јуве не купува играчи. Не дека ги немаат, едноставно не сакаат да дадат. Ањели очигледно си го гледа Јуве како профит машина и тоа е тоа. Марота донекаде сигурно има и врзани раце, толку пари му даваат, па мора да наоѓа алтернативи.

Видал и Погба не си одат и нема потреба да се продаваат. Видал живее за клубот и сега за сега е желен за уште титули. Погба очигледно игра како што му свири Раиола, али сега за сега дебелиот го чуве во Јуве, ќе видиме за понатаму.

Тропаш глупости безвезе. Кои финансии кои бакрачи, 90 посто од големите клубови од 5те европски лиги искешираа по неколку пати повеќе пари задњиве 3-4 години, откако Марота-Ањели се на чело. Наполи за само едно лето даде колку Јувентус за 3 сезони. Погба до вчера земаше 400.000 евра годишно.
А ти викаш дека ради финансиите биле доминанти.

Сите тие играчи кои требаа да дојдат, а не дојдоа е ради тоа што Марота се ценка и доставува некои легендарни понуди, како на пример онаа за Ван Перси од 7 милиони евра. Агуеро, Јоветич, Ван Перси, Санчез и еден куп други сите изјавуваа дека сакааат да дојдат во Јуве, ама кога за такви играчи ти доставуваш понуди од 7 милиони евра, нормално дека никој будала нема да ти го продаде играчот. Па затоа си бараат алтернативи како Сити, Јунајтед, ќе видиме Санчез дали ќе иде негде сезонава...

А незнам што ти е толку чудно што Јуве не купува од странство, од секогаш било така. Во прв план секогаш биле играчи од италијанската лига, и тоа пред се италијани. Во денешно време ради слабата лига многу играчи во Италија и се потценети, така што тоа е само предност.

Малку си ги утнал работите, баш ради финансиите Јуве не купува играчи. Не дека ги немаат, едноставно не сакаат да дадат. Ањели очигледно си го гледа Јуве како профит машина и тоа е тоа. Марота донекаде сигурно има и врзани раце, толку пари му даваат, па мора да наоѓа алтернативи.

Видал и Погба не си одат и нема потреба да се продаваат. Видал живее за клубот и сега за сега е желен за уште титули. Погба очигледно игра како што му свири Раиола, али сега за сега дебелиот го чуве во Јуве, ќе видиме за понатаму.

ОК, ај полека, па да видиме што се глупости, а што не се. :) Прочитај ги мојот и твојот пост и ќе видиш дека нема некоја голема разлика.

Всушност има само две.

1) Видал и Погба - Јас мислам дека Јуве ќе ги продаде ова или следното лето... Еден сигурно. Тоа е претпоставка. Кој бил во прав може да се види дури во септември 2015 година. Нема туку ништо неверојатно или глупо. :)

2) Јас не велам дека Јуве троши многу пари, дека троши како европските клубови. Туку дека на пазарот на Италија троши повеќе од другите, кога се работи за играчи од италијанско првенство или за играчи од други лиги, доколку имате италијанска конкуренција. Затоа и пишав дека Наполи и Рома трошат, но ретко, скоро никогаш не одат тие и Јуве по ист фудбалер од странство!

Што е нејасно и катастрофално погрешно до тука?

На пример оној Огбона (што бидна со овој, изгледа не се разви во фудбалер каков што се очекуваше?) од Торино или кога збориме за странство Тевез. И двајцата ги добивте пред Милан затоа што бевте спремни да дадете (веднаш) пари. Тоа се мали пари во споредба со европските клубови, но Галијани и толку немаше на располагање. Има и други примери кога Јуве трошел во италијанско, а друг не можел да даде толку... Како за Асамоа и Исла.

Околу фудбалерите кои ги губите поради конкуренцијата од Европа, се сложуваме целосно, не знам кај виде проблем во мојот пост. Јас и напишав дека не е проблем што тие не сакаат да дојдат кај вас. Еве Мората е свеж пример. Тој уште денес ќе дојде во Јуве, доколку се договорат двата клуба. Но, до Реал стигаат поголеми понуди од други клубови (ако има вистина во тоа што се пишува по медиумите) и овие чекаат да видат што ќе биде најдобро за нив.

И кај виде дека ми е чудно што Јуве не купува мнгогу од странство? Само констатирав.

А тоа дали имаат, а не сакаат да дадат, не е мој проблем. Јас пишувам тоа што го гледам, не сум сметководител на Јуве, ниту ги знам нивните финасиски планови за во иднина.

И нема потреба да одговараш така курчевито. Смири се, нема да пропадне Јуве поради некое си мое мислење... па и да се работи и за ’тропање глупсти’... :)

:drk: + се познаваат трите ѕвездички :X3::rolleyes::noze::love::pipi:

10462811_819880811370180_7620351529670425744_n.jpg

Стефано Стураро и официјално е фудбалер на Јувентус. 21 годишниот фудбалер од средниот ред на Џенова потпиша 5 годишен договор со Јувентус за сума од 5.5 милиони евра, а следната сезона останува во екипата на Џенова како позајмен фудбалер од Јувентус.

Од кај излезе сега овој од Џенова за 5.5 милиони o_O

Го прошетале низ Торино и му дале гратис една слика со Марота за спомен да има, и сега пак назад во Џенова. Тоа е... :')

ОК, ај полека, па да видиме што се глупости, а што не се. :) Прочитај ги мојот и твојот пост и ќе видиш дека нема некоја голема разлика.

Всушност има само две.

1) Видал и Погба - Јас мислам дека Јуве ќе ги продаде ова или следното лето... Еден сигурно. Тоа е претпоставка. Кој бил во прав може да се види дури во септември 2015 година. Нема туку ништо неверојатно или глупо. :)

2) Јас не велам дека Јуве троши многу пари, дека троши како европските клубови. Туку дека на пазарот на Италија троши повеќе од другите, кога се работи за играчи од италијанско првенство или за играчи од други лиги, доколку имате италијанска конкуренција. Затоа и пишав дека Наполи и Рома трошат, но ретко, скоро никогаш не одат тие и Јуве по ист фудбалер од странство!

Што е нејасно и катастрофално погрешно до тука?

На пример оној Огбона (што бидна со овој, изгледа не се разви во фудбалер каков што се очекуваше?) од Торино или кога збориме за странство Тевез. И двајцата ги добивте пред Милан затоа што бевте спремни да дадете (веднаш) пари. Тоа се мали пари во споредба со европските клубови, но Галијани и толку немаше на располагање. Има и други примери кога Јуве трошел во италијанско, а друг не можел да даде толку... Како за Асамоа и Исла.

Околу фудбалерите кои ги губите поради конкуренцијата од Европа, се сложуваме целосно, не знам кај виде проблем во мојот пост. Јас и напишав дека не е проблем што тие не сакаат да дојдат кај вас. Еве Мората е свеж пример. Тој уште денес ќе дојде во Јуве, доколку се договорат двата клуба. Но, до Реал стигаат поголеми понуди од други клубови (ако има вистина во тоа што се пишува по медиумите) и овие чекаат да видат што ќе биде најдобро за нив.

И кај виде дека ми е чудно што Јуве не купува мнгогу од странство? Само констатирав.

А тоа дали имаат, а не сакаат да дадат, не е мој проблем. Јас пишувам тоа што го гледам, не сум сметководител на Јуве, ниту ги знам нивните финасиски планови за во иднина.

И нема потреба да одговараш така курчевито. Смири се, нема да пропадне Јуве поради некое си мое мислење... па и да се работи и за ’тропање глупсти’... :)
Ауу а бе ти многу нежен си бил изгледа :X3: извини стварно :pipi:[DOUBLEPOST=1404233955][/DOUBLEPOST]Инаку:
YDL55Hj.png

http://dubrovacki.hr/clanak/64424/ekskluzivno-trener-talijanskog-nogometnog-prvaka-trci-po-slanome

Мирко ни отиде у Дубаи:notworthy: 6 мил. евра,not bad.Утре очекувам да го договорат Итурбе.

Чао Мрзо, ќе ни недостигаш :')

Ај сега малце посериозно.... Сега Ди Марцио пиша дека Пелусо е 99% играч на Сасуоло, а ние сме ја одкупиле другата половина од Мароне ( :facepalm: ), и тој се враќа кај нас. Сеуште не се знае дали повторно ќе биде даден некаде на позајмица, јас лично не верувам. Изгледа Марота гледа тука да заштеди малце во средниот ред, и да не фрла многу пари за играчи од тој дел на теренот. Со тоа во средниот ред ќе ги имаме Видал,Погба, Пирло, Маркизио, Мароне, Асамоа а сигурно и Буи ќе го приберат кај нас оваа сезона (По иницијатива на Минчо Раиола). Очекувам со овие пари од Мрзата да го направат финалниот удар за Итурбе, и да понудат некој милион + на Верона за играчот + Кваљарела. Остатокот од летото, Марота ќе ги средува средините на помладите играчи што ги имаме во сопственост, а до крај сигурно очекувам да донесе уште еден дефанзивец (дека јас лично не верувам дека овој Баланта од Колумбија да игра одма кај нас). Добрата работа е што си имаме Јувентус N.2 тим во Сасуоло... колку си го имаме "на ти го - дај ми го" со оваа екипа, чудо едно. Пола играчи ни се во Сасуоло, а пак овие греота, примаат се што ќе им понудиме, дури понекогаш жал ми паѓа што збираат такво ѓубре :place:. Осеќам и Мартинез ќе го пратат таму летово :icon_mrgr: . Мора да се подготвиме и за враќањето на кралот во нашиот тим после шестмесечната турнеја низ Џенова, тој нема шанси да го пратиме во Сасуоло, тој е прав Јувентус материјал, и заслужува тука да се пензионира!!!

Толку од мене засега, очекувам деновиве Марота да нападне по Итурбе:coffee:

И изгледа денес Итурбе и официјано ќе биде наш играч Ч)

JuventusMK.com
пред 4 часа ·
Според SkySport24, Хуан Итурбе е нов член на Јувентус.Наредниве 2-3 дена се очекува и официјализирање на трансферот.

Релевантен извор се СкајСпорт24? А еве и Марцио пишал дека имаме договор со Итурбе, денес ќе се разговарало со Верона[DOUBLEPOST=1404280809][/DOUBLEPOST]Medien: Juventus bietet für Shkodran Mustafi

emot-jihad.gif

Последно уредено:
Чао Мрзо, ќе ни недостигаш :')

Ај сега малце посериозно.... Сега Ди Марцио пиша дека Пелусо е 99% играч на Сасуоло, а ние сме ја одкупиле другата половина од Мароне ( :facepalm: ), и тој се враќа кај нас.

Нели имаше некаков рок до кога може да се регулираат договорите на играчите кои се 50-50 сопственост помеѓу два тима, па Јувентус се договори со Сасуоло така што Заза го откупија целосно од Сасуоло, а на Берарди и Мароне им ги обновија 50-50 договорите и ги оставија уште една година на калење :)

Нели имаше некаков рок до кога може да се регулираат договорите на играчите кои се 50-50 сопственост помеѓу два тима, па Јувентус се договори со Сасуоло така што Заза го откупија целосно од Сасуоло, а на Берарди и Мароне им ги обновија 50-50 договорите и ги оставија уште една година на калење :)

Уште оваа година е тоа правило, од следната сезона Марота сакал-неќел ќе мора да ги расчисти сите сметки на фудбалерите. Нема да има веќе косопоствености[DOUBLEPOST=1404306516][/DOUBLEPOST]Отворен ни е патот за Итурбе, на Milan Channel објавиле дека тимот се одкажува од трката за неговиот потпис. Ептен скап им бил :icon_mrgr:.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom