Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Реал не се ништо посебно сезонава. Ако ја играме нашата игра можеме да извадиме поволен резултат. Вучиниќ и Лихт ќе бидат спремни и ќе играме со нашата најдобра постава. Лихт со помош од Видал можи да го запри Роналдо а нашиот среден ред можи слободно да се надигрува со нивниот. Најважно ќе биди Мирко и Тевез да ги искористат своите шанси кои сигурно ќе ги имаат и да не се прават глупости во одбраната и ќе биде се во ред.

Реал не се ништо посебно сезонава. Ако ја играме нашата игра можеме да извадиме поволен резултат. Вучиниќ и Лихт ќе бидат спремни и ќе играме со нашата најдобра постава. Лихт со помош од Видал можи да го запри Роналдо а нашиот среден ред можи слободно да се надигрува со нивниот. Најважно ќе биди Мирко и Тевез да ги искористат своите шанси кои сигурно ќе ги имаат и да не се прават глупости во одбраната и ќе биде се во ред.

Последно шо читав е дека Лихштајнер нема да можи да игра,и то е поголема болка отколку Мирко,ама ако е спремен тогаш одлично. Само да не биди до крај на полувреме па после Исла оти кој ќе го гледа онај сиротио

Последно шо читав е дека Лихштајнер нема да можи да игра,и то е поголема болка отколку Мирко,ама ако е спремен тогаш одлично. Само да не биди до крај на полувреме па после Исла оти кој ќе го гледа онај сиротио

Јас читав дека Лихт превентивно не бил земен денес и макар под инјекции мора да игра в среда, а Мирко сигурно ќе игра после денешниот настап на Љоренте.

Незнам што да кажам поминаа 2 саати откако ја изгледав утакмицата и уште не ми се верува . Остајте муабетите на страна местена курци палци . Јувентус од оваа сезона не е Јувентус од прошлата или пред таа сезона . Срамота е ова што се случува . Мора малце да се чукнат главите и да се опраи работата за да не тргне уште надолу . Како прво не сакам ни да помислам на ова сценарио ама ми изгледа како Конте веќе да се задоволи од Италија и Јувентус и сеа си го лади додека не премине некаде во странство ( Шпанија или Англија ) , ако е веќе така нека си каже што попрво и да се бара замена за него . Како второ веќе формацијата како 3-5-2 сите ја прочитаа и знаат што играме и како играме и мора нешто да се промени . Незнам што друго да кажам освен со господ напред против Реал и нерешено ако извадиме да си ќутиме зошто со оваа игра и тоа е рамно на победа . И да ќе заборавев на што личи она славење и куропецање после нашите голови на Погба и ( МИСЛАМ ) Тевез , ало професионалците сте играте за реномиран клуб што е ПОИМ во светот и не ви доликуваат такви игри . Толку од мене со среќа нека им е во Мадрид .

Јас читав дека Лихт превентивно не бил земен денес и макар под инјекции мора да игра в среда, а Мирко сигурно ќе игра после денешниот настап на Љоренте.
Море подобро Љоренте да го пушти со Реал. Можеби полесно ќе му биде против Шпанска екипа да постигне гол.

Море подобро Љоренте да го пушти со Реал. Можеби полесно ќе му биде против Шпанска екипа да постигне гол.

Љоренте беше слаб денес а Мирко е миленичето на Конте така да не верувам да игра Љоренте.

4-3-3 e преофанзивна во ЕУ ќе не уништат со неа па и тимовите кои играт со крила а и немаме играчи за истата ....

А како може другите да играат и да освојуваат титули со истата во ЛШ?
Еве ти го Баерн за пример. Па и Барса. Да не случајно имаат подобри одбрани од нашата? Зборам за нашата одбрана од минатите две сезони, ова моментално на ништо не личи. Очигледно е дека играчите се опуштени и летаат во облаци и мислат дека скудетото само ке им дојде, а со тоа и ЛШ.
Во право си дека немаме играчи за таа формација, ама тоа е сосема нешто друго.

Инаку, убеден сум дека во среда Конте излегува со 3-5-1-1, најверојатно со Маркисио нешто понапред и Тевез истурен.

Ајде сега малку анализа. Како прво ќе ве замолам озбилно критиките кон Конте и играчите (критики кои се заслужени целосно) да не преминат во деградирање на целата работа која ја направија и ја остварија овие луѓе за Јуве последните 2 сезони. Не заборавајте каде бевме и каде стигнавме. Не го користам тоа како алиби, туку како право кое го заслужува Конте и играчите, а тоа е правото на поправен испит. Какви ли тренери и играчи не добиваа кај нас по 100 шанси, па што останало за оние кои не вратија на вистинските патеки.Бонучи во иста реченица со Григера ни на сон.

Имаме примено 10 голови сезонава со Сериа А. Првиот беше со Лацио на одбивна топка. Таков гол може да се случи така да ништо страшно.
Вториот гол кој го примивме сезонава беше оној кој кај мене разбуди сомневање и ми даде основа за критика. Во третото коло против Интер, Киелини од никаде почна да дрибла на 40тина метри од голот, со никаква покриеност зад него, што одведе до негова грешка и крадење од страна на Алварез и гол на Икарди.
Што значи овде примивме гол при почетокот на конструкцијата на акцијата.

Голот кој го примивме наредното коло со Верона беше исчукан гол од прекин, многу сличен на оној
претходно против Копенхаген. Сигнали дека играчите не се доволно внимателни при прекини.
После тоа со Киево, Буфон погрешно ја започна акцијата додавајќи му на играч на Киево кој набрзина се ослободи од топката и го пронајде својот соиграч во оптимална позиција. Значи пак грешка во почетокот на конструкцијата на акцијата.

После тоа со Милан првиот гол кој го примивме беше малку чуден, но сепак гол кој може да се случи.
Вториот против Милан мене ме изнервира многу. Топката во Погба кој се обидува да дрибла, ја губи и примаме гол. Значи пак индивидуална грешка во нашата половина при градење акција.

Да ги додадеме и оние против Галата каде што индивидуалната грешка на Бонучи и поради не знам која причина останувањето со само двајца назад за вториот гол, стварно остава со отворена уста.

Денеска иста приказна. Изгубена топка од страна на Киелини одведе кон пеналот на Фиорентина. За вториот гол мислам дека Видал беше тој кој ја загуби топката и пак примивме гол.

Заклучокот е дека примаме голови после неуспешни дриблинзи, погрешни пасови и слични индивудуални грешки при градењето на акциите на нашата половина. Се надевам дека тоа Конте убаво ќе го увиде (иако требаше до сега веќе да го увиде и да го корегира) и ќе направи промена при градењето на акциите на нашата половина.

Патетично.

Каде е желбата за надигрување, желбата за победа? Каде е онаа волја за трчање и пунење до крај? До кога со ароганцијава и потценувањето на противникот? До кога со давање евтини голови на противниците? Каде е оној Јуве од прошливе две сезони? Многу прашања, малце одговори.

Резултатот не ме плаши толку, факт беше дека со ваква игра кога тогаш ќе се случеше нешто вакво. Чак што више 6-1-1 скорот и не е така лош со оглед на нашата игра. Играме очајно без глад и желба, тоа ме плаши. На секој противник му допуштаме да дава голови сервирани на тацна. Од Копенхаген, па се до Киево, Милан, Галата, Верона...

Добро е што во почетната фаза од сезоната се случи вакво нешто. Една клоца за да се разбудат и да почнат да играат онака како што доликува за тим од ваков калибар. Памет за во иднина, кој се надевам ќе им дојде уште во среда.

Види, Конте е тренер што оди на сигурно.
Ако Јуве води 1:0 на 10-15 минути пред крај, он нема да стави уште еден напагач за да ја доврши работата, туку ке извади еден и ке стави играч од среден ред. Значи неможеш ти да очекуваш пунење како што прават Барса или Баерн или незнам кој друг.
Јас тврдам дека овој Јуве на Конте игра со 90-95 посто од силите. Тоа можеше посебно да се види сезонава кога се вративме неколку пати со пресврт. Како игравме пред да поведе другиот тим(Милан, Киево, Верона), а како откога ке го примиме тој гол.
Е сега, факт е дека е премногу ризично со ова формација да се игра толку истурено, па затоа Конте и не форсира толку многу. Друго, веке и не се игра тој пресинг толку колку што се играше првата сезона посебно. Малку повеке се остава простор на противниците, па затоа и веке неколку пати бевме надминати во поседот сезонава, нешто што ретко се случуваше претходните две сезони.

Според последните информации Видал е под знак прашалник за натпреварот со Реал поради проблеми со мускулот.

Ако се точни информациите и ако не игра против Реал, не знам што ќе правиме со Реал. Пелусо само да стартува, е тогаш ќе имаме шанси. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom