Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Очајни бевме у прво полувреме... се изнервирав, и си легнав.

Овај Исла појма нема, незнам шо толку му влезе на Конте да го форсира... шо не им го дае на интер, они да се нервираат, а не ние.

Шампионски ков имаат само оние екипи кои дури и кога нивната игра е послаба од вообичаено, победуваат.

Добро де знаете дека Алегри и Матри се forever in love... од времето во Каљари, затоа и го спомнав него :D

Изгледа Кваљарела полека ја качува формата, по се изгледа му станало јасно дека оваа година конкуренцијата во нападот е поголема, па сега остава срце на терен (y).Штета што Џио и Мрзата не го разбираат тоа... Заза и Боакије си газат, редно е идната година некој од нив двајца да ги земеме во тимот. И дај не го кривете Конте, кога-тогаш МОРА да се направат замени во екипата, неможе цело време со ист состав да тераме, па да ни умрат играчите на терен. Мора да ги игра и дрвата на терен, јебига. Сега не очекува пеколен разпоред, почнувајќи од Недела против Торино, сега ќе треба да ја видиме вистинската сила на тимот. Одбраната ни е уште во зимски сон, чекам Касерес да се врати, и тој да добие шанса да игра, чисто онака одбрамбените играчи да се поодморени. Погба, Видал, Маркизио веќе стануваат незаменливи во средината, додека за Пирло, сите гледаме дека годините го стасаа, само Конте ќе го форсира за да настапи на СП во Бразил.
Инаку не сум задоволен од вчерашниот натпревар, значи мора прво гол да примиме за да се разбудиме, и да ја земеме работата во свои раце.

иначе се виде уште 1наш дека сум во право маркизио кај беше цела утакмица? додека погба си доминираше поише муда има 6пати а и поквалитетен е уште сега на овие години, 2та гола по нафрлена топка на погба беа а маркизио само се крие и од прва врака назад, имаше шпекулаци неш кога беше европско дека бил педер вака спорд играта на терене да ти кажам право ништо чудно да е педер ај вајда ке се најде некој будал арап или манчестер гејнајтед ке си одговарат со тие таму пошто се глупи чим за фелаини дале 25м мислам за маркизио 35 ја и за 30 би го дал

Го читам постов и доаѓам до делот "трето" и за дел од секундата помислувам, "еве конечно оптимизам во нашите редови" , па продолжувам и читам "Скудето". Е ова ме утепа, а очекував да прочитам трета ЛШ:place:

Јеби га, сум оптимист по природа ама суште мислам дека на тимов му фали нешто за да освоиме ЛШ. Според мене единствена работа што не дели од титула во ЛШ е план Б. Играме еден шаблон што рака на срце станува препознатлив стил на Јуве, но кога ќе не притиснат на висок пресинг противниците не можеме 3 паса да врземе како шо треба. Дај Боже да сум грешка.

Сега збор-два за последниве натпревари. Точно е дека играме лошо, точно е дека Џиџи и Пирло се надвор од ритам, точно е дека Конте прави ротации во тимот и секој натпревар е со нов состав, НО не заборавајте дека клучен елемент на шампионските екипи е придонесот на клупата. Не можеме да се потпреме на првиот тим, луѓе се и тие, ќе рикнат за брзо време ако немаат одмор.

Недај Боже ќе се повреди некој од првотимците и ќе треба некој да го замени. Допрва ли ќе се воигрува со останатите? Го оправдувам Конте со ротацијата на играчите и за среќа сега засега дава резултати, со слаба игра добиваме 3 бода.

FORZA JUVE :)

Јас само да кажам дека си го повлекувам зборот за тоа дека Погба треба да биде замена за Пирло. Не дека ке биде слаб, баш напротив, одличен ке биде, не се сомневам во тоа, ама, многу поефикасен е напред. Пред се шутевите од далечина, се уфрлува, лесно може и со дриблинг да влезе во шеснаесетник, опасен е со глава...

Маркизио не доволи ни еден играч да го помини, многу пати блокираше и десно и лево ( за Пелусо и Исла), пресече голем број на топки и освои голем број на топки, колку е само постабилна средината со него чудо едно

Claudio Marchisio did against Chievo: A game-high six tackles, 82 touches, 94 percent pass accuracy. I missed that guy. Welcome back.

Маркисио е добар во пресингот, во триаголниците што се прават на средината на теренот со цел да се освои што побрзо топката.

6dbea683eef0cac365d7ffb9e431e24f_large

Се појавува еден да го наречам феномен кај навивачите на Јувентус.. Ако го сакаш Погба треба да го мразиш Маркизио и да кењаш као да се работи за Матераци на пример... Тоа не е одлика на навивач на Јуве... Маркисио си има свои квалитети во дефанзивата за кои што Погба сеа за сеа не е ни запознаен... Но тоа не значи сеа да го вреѓаме Погба... Мислам нема потреба... Јас сум сигурен дека во иднина Погба Видал и Маркизио ќе ни бидат идното трио во средина... така да сите оние кои што го вреѓаат Маркизио ќе си ги повлечат зборовите...

Се појавува еден да го наречам феномен кај навивачите на Јувентус.. Ако го сакаш Погба треба да го мразиш Маркизио и да кењаш као да се работи за Матераци на пример... Тоа не е одлика на навивач на Јуве... Маркисио си има свои квалитети во дефанзивата за кои што Погба сеа за сеа не е ни запознаен... Но тоа не значи сеа да го вреѓаме Погба... Мислам нема потреба... Јас сум сигурен дека во иднина Погба Видал и Маркизио ќе ни бидат идното трио во средина... така да сите оние кои што го вреѓаат Маркизио ќе си ги повлечат зборовите...

Само нигерот нема да си ги повлече зборовите за Маркизио. :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom