Vartolu
The Infamous Mobb
Одличен почеток на сезоната. Иако не е којзнае колку значаен трофеј, сепак тоа влијае врз менталитетот и самодовербата на играчите. Браво за Конте, ги има спремено одлично кондиционо, со оглед на тоа што имаме густ распоред на почетокот на сезонава од Сериа А, полно со дерби натпревари тоа е добра вест.
--- надополнето: 19 август 2013 во 01:51 ---
“Antonio Conte has always shouted at me! I need a Coach who shouts and always demands more, as it brings the best out of me.” - Lichteiner
Не се согласувам. Не дека доведоа лоши фудбалери, но сметам дека Наполи и моја претпоставка е дека Наполи нема да биде појак од минатата сезона, напротив, Кавани ним им беше ПОЛА ЕКИПА. Игуаин колку и да е добар нема да биде колку матадорот. Одбраната ја засилија, но го загубија Кампањаро кој им беше главен играч заедно со Канаваро, така да сметам дека и таму е статус кво ситуацијата. Сега им го нема и Мацари, кој колку и да се потценува, сметам дека направи доста за тимот. А згора на се и Бенчо ќе им ја смени концепцијата на игра, а 5 години играат 3-4-2-1 формација, така да не очекувам дека ќе бидат којзнае каков конкурент оваа сезона. Фиорентина направи солиден состав, и со правилно менаџирање мислам дека ќе бидат подобри од Наполи.изгледа ќе има лесна прошетка годинава во Серија А.........мада Наполи не се баш занемарливи кога се знае дека и нивната управа изигра доста добро летово со доведување на неколку одлични фудбалери.....
--- надополнето: 19 август 2013 во 01:51 ---
“Antonio Conte has always shouted at me! I need a Coach who shouts and always demands more, as it brings the best out of me.” - Lichteiner