Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
66та минута,ниту режисер ниту никој не примети дека Исла влегол :eek: и тој сиротио топка фати и сам се издрибла. Не знам јас шо виде во него Конте,требаше дури можеше да му го шитни на Интер,и онака сите чобани се таму,одлично ќе се вклопеше

Дефинитивно Исла и Де Чеље треба да се уиграат вака не ја бива дупки се и двајцата...

Сторари врска нема од пенали бранење. Јас мислев подобар е од Џиџи во тој сегмент ама типот ме демантираше. 7 пенали по средина на гол прими:facepalm:. Овие Интерашиве колку што не знаеја да шутираат, тој толку не знаеше да брани.

Абе не успеав да ја гледам. Добри бевме? Арно игравме? Пеналот непостоечки беше :P ?

Како бе не сме успеале Интер да го победиме, ама ги гледав овие пеналите и се мора некој наш да му ја поклони на голманот. Го направија мајмун Сторари, по средина му ги шутираа без гајле :icon_lol:

Абе не успеав да ја гледам. Добри бевме? Арно игравме? Пеналот непостоечки беше :P ?

Како бе не сме успеале Интер да го победиме, ама ги гледав овие пеналите и се мора некој наш да му ја поклони на голманот. Го направија мајмун Сторари, по средина му ги шутираа без гајле :icon_lol:

Oдбраната чорба,средината ок,само ќе им замерам за мањак инспирација.Без ќеф играја,ќе мора то да го среди Конте. Од нападот Вучко најмногу гризеше ама пак јас сум да се седни на клупа на сметка на Кваљарела.Овај никако продавање. Маркизио слаб некако,ама ај ќе речиме лош ден имаше. Тевез солиден ама уште не е 100% физички спремен
Пак ќе речам одбраната ептен слаба,ко прв пат заедно да играт некоординирани. Оние килавите од Интер цело време им трчаја полуконтри
и то...

и исла и џовинко ако можи некако да се продат,обавезно. Овај вторио па го моли Пирло слободен да шутка,па и го остај изгледа жал му падна

Oдбраната чорба,средината ок,само ќе им замерам за мањак инспирација.Без ќеф играја,ќе мора то да го среди Конте. Од нападот Вучко најмногу гризеше ама пак јас сум да се седни на клупа на сметка на Кваљарела.Овај никако продавање. Маркизио слаб некако,ама ај ќе речиме лош ден имаше. Тевез солиден ама уште не е 100% физички спремен
Пак ќе речам одбраната ептен слаба,ко прв пат заедно да играт некоординирани. Оние килавите од Интер цело време им трчаја полуконтри
и то...

и исла и џовинко ако можи некако да се продат,обавезно. Овај вторио па го моли Пирло слободен да шутка,па и го остај изгледа жал му падна

не дека бевте лоши .. нападот бајаги ви е зарѓан , многу неуиграно делуваа за оваа фаза од припреми.

Не сте реални донекаде, се гледа дека се проморени играчиве , не се у оптимална форма и подготвеност, настрана што 6 играчи од стртниот состав се приклучија на тимот пред 5-6 дена и не ни беа дел од подготивките пред да се тргне на турнеава.
Не барам изговор, факт е дека засега ништо не покжавме али ипак треба де се земе во предвид

Добро де само јас ли забележав дека на нашиве не им беше до игра...? Цело време се влечеа на теренот, не се ни обидуваа нешто посериозно да направат, барем некоја контра да извадеа.

Ај ај, Конте ќе ги среди во соблекувална за купот против Лацио, има да зажалат што се родиле :D

И 3-0 да изгубеа немаше криво да ми биде, барем да се залагаа да правеа комбинации, они си ја пимплаа топката и многу килаво играа, многу споро трчаа сите

Подготвителниве натпревари не се некое мерило за тоа како функционира тимов.Се ротираат доста играчи,се уигруваат новиве што дојдоа,а и се штедат силите,за да се избегне ризикот од повреди пред почетокот на сезонава.
Мечот со Лацио во Супер купот ќе биде правиот тест,во кој ќе треба се види силата на тимот на Конте.

И самиот Конте изјави дека е задоволен од турнејава во САД,а заморот во некои од натпревариве е последица на напорните тренинзи што ги наметна на подготовките.

“Today we committed the odd error when building the play, but given the heat and our heavy workload, it’s understandable,” the tactician noted.
“We only lost against Inter on penalties and that was at the end of a balanced game. In previous years, in the Trofeo TIM or the Trofeo Berlusconi, we’ve also ended up on the losing side…

“We’ve worked very well and I’m satisfied with what I’ve seen. Angelo Ogbonna was solid, while Carlos Tevez has forged an understanding with Mirko Vucinic – who showed his capabilities in leading the line.”
The Italian champions will start the campaign in pole position to win their third straight Scudetto, but the former midfielder has underlined that hunger will be key.
“In my playing career I played in four consecutive Finals, three in the Champions League and one in the UEFA Cup, but I’ve never won three successive Scudetto titles,” he continued.

Овој пат ми се свиѓаше како почнавме,второ не треба да се коментира,обично во второ сме мртви,ама прво почнавме добро и имаше едно 15 минути не изглегоа од 16-ник,они идеа на долги топки и контри,Мацари цел живот ја форсира оваа игра,затоа ништо нема освоено освен обичен куп.

Имавме мотивација и желба за разлика од другите утакмици,тоа е најбитното,физичкиот дел ќе дојде кога ќе биде време.. имаме квалитет,имаме играчи,имаме игра но најбитното е да останеме мотивирани и да ја имаме желба за победа како последните две години,другото ќе си дојде.

Имаше неколку добри комбинации меѓу Вучко и Тевез,вториов заостанува малку со уиграност али ништо страшно, самиот изјави дека волку јако никогаш не тренирал од времето на Бока,и Љоренте исто така заостанува зад другите плус кога ќе се земе дека се неуиграни нормално е да има потешкотии на почеток.. не треба да се суди сега,има доволно време да се уиграат.

Многу деконцентрација позади, само треба да се подигне концентрацијата,има време до дуелот со Лацио. Головите што ги примивме последните два дуела се по наши грешки.

Глеам хајлатцс,една пишала коментар гранде Интер,ја и враќам,освоивте скудето?:icon_mrgr:

Јас не знам зошто би немале мотивација. Јас едвај чекам да почне сезоната и да почнеме да победуваме, едноставно од тоа никогаш не се изморувам. Би било глупаво играчите да снемаат мотивација за победа, нема логика тоа.

Јас не знам зошто би немале мотивација. Јас едвај чекам да почне сезоната и да почнеме да победуваме, едноставно од тоа никогаш не се изморувам. Би било глупаво играчите да снемаат мотивација за победа, нема логика тоа.

После две скудета играчите може да се опуштат и да се дигнат у облаци и да не се залагаат како претходните две години,многу потешко е да одбраниш титула посебно две скудета по ред а и другите ќе имаат сега уште поголема мотивација да не тепаат.

Буфон изјави дека се плаши играчите да не се залагаат како ланската сезона, а ланската нема да биде лесна како оваа, многу тимови се појачаа и ќе многу потешко за Јуве,ова се зборови на Буфон не мои.

Конте имаше слична изјава каде изјави дека Буфон има право и дека постои ризик да нема залагање како претходните две години,ова не е менањер па така лесно да победуваш секогаш.. затоа Буфон и Конте знаат што зборат,имаат освоено се што може да се освои заедно со Пирло. Јуве нема освоено три скудето од 30-тите години, Конте после скудетото по неколку дена бараше гаранции дека тимот е амбициозен и нема да се задоволат и дека тимот ќе се појача,сега бара гаранции од играчите да не се заебаваат и да го имаат истиот пристап и менталитет пошто само така ќе се дојде до резултати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom