Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Podgotovkite pocnuvaat na 12 juli vo Chatillon. Eve kakov e rasporedot:

12 juli - pocetok na pripremite
17 juli - prva prijatelska utakmica protiv nekoj lokalen tim
22 juli - kraj na pripremite vo Chatillon
23 juli - Trofeo Tim (protiv Milan i Sassuolo)
26 juli - zaminuvanje vo SAD na International Champions Cup
31 juli - Juventus - Everton vo San Francisco
3 avgust - Juventus - LA Galaxy/ Real Madrid vo Los Angeles
7 avgust - finalna faza na turnirot vo Majami
8 avgust - vrakanje od SAD
11 avgust - Juventus A - Juventus B vo Villar Perosa
18 avgust - Superkupot protiv Lazio
25 avgust - prvo kolo vo Serie A
29 avgust - zdreb za LS
17/18 septemvri - prv mec od grupnata faza vo LS

Па подготовките почнуваат на 12 јули мислам...

Зулијани пишува дека Јуве и Сампдорија ги завршиле преговорите за Заза и Габиадини.
50% од Габиадини ќе одат на Сампдорија, а Заза ќе дојде во Јуве плус 2 милиони евра.

Е, сега не знам што сака да каже, дали Јуве ќе добие или ќе плати 2 милиони. Оти вака е напишано:
Manolo si trasferisce in blucerchiato in comproprietà, alla Juve Zaza più due milioni di euro.

Znaci kaj nas ke doaga Zaza + 2 Milioni EUR , potoa Juve ke go pozajmi Zaza vo Sassuolo ;)

p.s. Napadot na Sassolo BOAKYE , ZAZA , BERARDI :icon_mrgr:

Znaci kaj nas ke doaga Zaza + 2 Milioni EUR , potoa Juve ke go pozajmi Zaza vo Sassuolo ;)

Да ама некако ми нема смисла тоа. Нели е тој Заза колку-толку признат јак младинец, па пологично ми беше Јуве да плаќа...

Зулијани пишува дека Јуве и Сампдорија ги завршиле преговорите за Заза и Габиадини.
50% од Габиадини ќе одат на Сампдорија, а Заза ќе дојде во Јуве плус 2 милиони евра.

Е, сега не знам што сака да каже, дали Јуве ќе добие или ќе плати 2 милиони. Оти вака е напишано:
Manolo si trasferisce in blucerchiato in comproprietà, alla Juve Zaza più due milioni di euro.

И јуве ги купува 50% од Аталанта кои ги поседува така да само мала трампа напрајвме :)

Репрезентативците кога се приклучуваат на припремите знаете?

Според спортскиот директор на Торино, Јуве не бил единствениот заинтересиран клуб за Јуве, итн.

Марота треба да им даде јасно до знаење на Управава на Торино, дека иако сакаат да го ангажираат Огбона, во никој случај нема да дозволат рекет и уценувања од страна на Торино. Прво ја прифатија понудата на Јуве, потоа стигна понуда наводно од Наполи и пробуваат да искешираат уште повеќе од Јуве. Марота треба јасно да им даде дознаење дека рекет и уцени со Јуве не постојат. Нека си ги уценуваат Наполитанците.

На крајот, не е па само Огбона единствен на пазарот. Иако се работи за супер играч.

Toa значи дека Габиадини ќе биде 100% на Сампа ?

Toa значи дека Габиадини ќе биде 100% на Сампа ?

Најверојатно не. А и не знам да ти кажам искрено,не сум многу по овие 50-50, 35-65, 9-91 и слични глупости. Марота да го прашаш сигурно знае, јас немам намера да се обидувам да ги сфаќам овие договори веќе :D

Најверојатно не. А и не знам да ти кажам искрено,не сум многу по овие 50-50, 35-65, 9-91 и слични глупости. Марота да го прашаш сигурно знае, јас немам намера да се обидувам да ги сфаќам овие договори веќе :D
Марота ги продава нашите 50% од Габиадини, и веднаш ги продава на Сампдорија во замена за Симоне Заза и 2 милиони, а истовремено наводно ги купува 50% од Габиадини што ги поседува Аталанта.

Епилог: Симоне Заза е 100% Јувентино, кој најверојатно ќе се кали во Сасуло.

Габиадини останува 50% наш, и кога сакаат можат да го вратат, а 50 % наместо Аталанта ги поседува Сампдорија.

Наравоучение: Јувентус го доби за без пари Симоне Заза. :D А само посредуваше меѓу Аталанта и Сампдорија за 50-те проценти за Габиадини (и можеби Марота има и некаков ќар од тој договор, не е познато :) ).

Според спортскиот директор на Торино, Јуве не бил единствениот заинтересиран клуб за Јуве, итн.

Марота треба да им даде јасно до знаење на Управава на Торино, дека иако сакаат да го ангажираат Огбона, во никој случај нема да дозволат рекет и уценувања од страна на Торино. Прво ја прифатија понудата на Јуве, потоа стигна понуда наводно од Наполи и пробуваат да искешираат уште повеќе од Јуве. Марота треба јасно да им даде дознаење дека рекет и уцени со Јуве не постојат. Нека си ги уценуваат Наполитанците.

На крајот, не е па само Огбона единствен на пазарот. Иако се работи за супер играч.

Епа затоа треба Марота маааааалце (добро де малце повеќе) да побрза со трансверов, дека се појавува конкуренција од други тимови. И што има Марота да им кажува на тие од Торино да не го уценуваат? Тие ако видат дека некој нуди повеќе пари од Јувентус, се разбира дека ќе почнаат да го уценуваат Марота со цел да извадат повеќе пари од него. Исти пример и со Поли, се договорија во Зима дека ќе заврши кај нас, сега Милан ќе си го џапнат (а не дека ни требаше многу покрај оваа средина што ја имаме, ама ај колку да се пише :D )

50% на Аталанта се на Јуве иако официјално не се, Сампдориа ни плати 2 милиони и Симоне заза за 50% од Габиадини

Цел свет му симнува капа на Марота освен еден добар дел од навивачите на Јуве.

И јас му симнувам капа, за помалку од 1 недела ги донесе Тевез и Љоренте, ама сега несмее да спие на тоа уво дека работата е завршена, има барем уште 50 % работа да доврши, да донесе еден одбрамбен (Огбона) и евентуално уште еден напаѓач.

(знам дека постов што го напиша се однесуваше на мене :love: <3 )

Ууу, значи Габиадини повеќе го вреднуваат од оној Заза, браво :D

И јас му симнувам капа, за помалку од 1 недела ги донесе Тевез и Љоренте, ама сега несмее да спие на тоа уво дека работата е завршена, има барем уште 50 % работа да доврши, да донесе еден одбрамбен (Огбона) и евентуално уште еден напаѓач.

(знам дека постов што го напиша се однесуваше на мене :love: <3 )
Не бе не беше за тебе лично туку за голем број кој што ги читам низ фејсбук, и други форуми а исто така и на овој форум. Сите му симнуваат капа на господинот освен ние самите.. Малце да се замислиме треба :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom