Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Честито победа,горе доле заслужено малу имавте среќа:D,али ипак заслужено.Инаку ме интересира,дали уште мислите,дека матри не е добар шпиц за јуве?

Матри кога е во одлична форма може во било која екипа да успее... ама проблемот е кога ќе го фати кризата, па тогаш очите ќе ти фатат катаракта и инфекции додека го гледаш како се влечка на терен.

За Натпреварот :
Немам зборови, порано мислев дека Конте може само да ги мотивира играчите, денес сватив дека е ум дечкото, не е ни чудо што на млади години ја изгубил косата :icon_mrgr:. Вчера игравме во стилот на натпреварот Селтик - Барселона.... вториве напаѓаат цело време, и Селтик од контра им шиба гол, е така игравме. Буфон како по обичај треба да се седне на клупа, Барѕаљи иако е бавен, никој не помина кај него :), Бонучи на ниво, Касерес и Пелусо играа ко Келини и Асамоа, средината царска немам зборови, посебно Маркизио и Лихт, мило ми е што Матри си ја враќа формата во која беше, а оној Вучиниќ иако постигна гол уште ми се влечка на терен. Криво ми е Анелка што не доби повеќе минутажа на натпреварот, а можеше и асистенција да направи, но Маркизио не го прочита добро.
Оној Марота со капана личи на Велештумпф...
Респект, сега одиме на гости кај Рома, и цела среќа што нивната форма е за никаде, па ќе може да се комбинира некако со играчите :)
--- надополнето: 13 февруари 2013 во 09:13 ---
Марота го гушка и му вика на Де Чеље радувај се додека можеш дете, следна сезона леташ у Гросето :pos:

И тогаш Ештон го вади 5 годишниот договор од џебот што го потпиша благодарение на Марота... И замисли му ја фацата тогаш на Бепе
l43-beppe-marotta-120323111724_big.jpg

Ештон ни е идниот капитен ,какво продавање какви бакрачи :icon_lol:

Матри кога е во одлична форма може во било која екипа да успее... ама проблемот е кога ќе го фати кризата, па тогаш очите ќе ти фатат катаракта и инфекции додека го гледаш како се влечка на терен.

За Натпреварот :
Немам зборови, порано мислев дека Конте може само да ги мотивира играчите, денес сватив дека е ум дечкото, не е ни чудо што на млади години ја изгубил косата :icon_mrgr:. Вчера игравме во стилот на натпреварот Селтик - Барселона.... вториве напаѓаат цело време, и Селтик од контра им шиба гол, е така игравме. Буфон како по обичај треба да се седне на клупа, Барѕаљи иако е бавен, никој не помина кај него :), Бонучи на ниво, Касерес и Пелусо играа ко Келини и Асамоа, средината царска немам зборови, посебно Маркизио и Лихт, мило ми е што Матри си ја враќа формата во која беше, а оној Вучиниќ иако постигна гол уште ми се влечка на терен. Криво ми е Анелка што не доби повеќе минутажа на натпреварот, а можеше и асистенција да направи, но Маркизио не го прочита добро.
Оној Марота со капана личи на Велештумпф...
Респект, сега одиме на гости кај Рома, и цела среќа што нивната форма е за никаде, па ќе може да се комбинира некако со играчите :)
--- надополнето: 13 февруари 2013 во 09:13 ---

И тогаш Ештон го вади 5 годишниот договор од џебот што го потпиша благодарение на Марота... И замисли му ја фацата тогаш на Бепе
l43-beppe-marotta-120323111724_big.jpg

Ештон ни е идниот капитен ,како продавање какви бакрачи :icon_lol:
5 години :eek: Со кој памет бе?:pos:

Конте: Честитки за моите фудбалери
6784-konte.jpg
Реваншот ќе биде само формалност за Јувентус откако Старата Дама со убедливи 3-0 го победи Селтик на негов терен.

Конте вели дека не е лесно да се игра на Селтик Парк, па има само пофалби за перформансите на неговиот тим.

„Ова беше многу важна победа. Лично како фудбалер многу години сум играл во ова натпреварување, но ретко сум видел ваква френетична атмосфера" - вели Конте.

„Уште од стартот фудбалерите на Селтик нападнаа со сите сили, но одолеавме на нивниот притисок. Во моментот кога го намалија темпото, ги постигнавме преостанатите два гола и создадовме неколку убави шанси".

„Не беше лесно да се игра во таква атмосфера, ова го велам како некој кој го искусил тоа како фудбалер. Не можев да комуницирам со играчите бидејќи беше прегласно".

„Секогаш кога ќе имаше корнер, изгледаше како целиот стадион да се спушта на теренот. Моите момци ги заслужуваат сите честитки за резултатот во Глазгов".

Од таборот на Селтик не беа задоволни од тоа како Јувентус се бранеше при корнерите, Конте вели дека подготвиле посебна тактика за овој дуел.

„Променивме некои работи во одбраната споредбено со вообичаеното бидејќи 40% од нивните голови во Лигата на Шампионите се од корнери или слободни удари. Бевме изненадени само при еден нивни корнер".

Извор: 24Фудбал

ЅВЕР!!! :cuc:

Кога ви викам дека тактика е тоа што се браневме ... Иначе Scirea брз е бре Барзаљи не ме зафркавај ...

Смеј му се сега на Пелусо :icon_lol:
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 23:48 ---

Стварно интересна анализа
Многу бев бесен на играта после утакмицата, иако изадивме одличен резултат, ова малку ме разубеди искрено, ама не целосно. Малку ми е тешко за верување дека цело прво полувреме па и голем дел од второ Конте намерно ке го остави голот да виси( 15 шута имаа дечките, 3 пати повеке од нас), комплетна доминација во корнери и слободни(кај што се најјаки). Посебно заради тоа што го знаеме Конте како многу претпазлив тренер кој не фрла се на една карта. И пак ке кажам браво за Пелусо, ме изненади многу
хахаах изненади ,не му се смеев во однос на тоа дека не го бива туку на тоа дека ке игра една сосема нова позиција .Јас бев некња против тоа Мароне да игра одбрамбен а на клупа да седне Пелусо .

Ви реков дека ништо посебно не се Селтик.
3 дена да играја гол немаше да дает.

Добро, толку не забележувате дека Scirea си игра играчка со вас(па и со мене некни) за брзината на Барзаљи :)

Ештон ни е идниот капитен ,какво продавање какви бакрачи :icon_lol:

Alessandro Matri had been benched for many weeks, but has now become a regular and scored the opening goal, setting up another for Claudio Marchisio.
“Matri contributed to a fine goal, as it came from a situation we had practiced many times in training. I had to work very hard before being worthy of Juventus. Alessandro is working very hard now and improving in terms of his knockdowns and assists.

За болдираното
4082078705.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom