Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Погба може да игра на местото на Видал или на местото од Пирло.
Има одличен пас, дали краток дали долг, ненормален шут, зато треба да биде што поблиску до голот, сношти играше на местото на Пирло ама беше ептен далеку од голот.
Со тек на време ќе му ја најдат позицијата која највеќе му одговара, се зависит од тоа како ќе се развиват како играч, пошо имат само 19 години:гик:

И јас би сакал да се врати Трезеге ама во Аргентина не е ништо посебен го нема 3-4 утакмици па ке даде гол не знам кој следи како го следи ама искрено така е, кога би дошол не би очекувал повеќе по 10 гола
За напаѓач ви треба некој класа, долгорочно решение, не крпеници како Трезеге, во нокаут фаза ќе играте од фебруари, не можете на Трезеге да се ослоните или па ко летово со Бендтнер што завршивте. Нека одврзат ќесето газдите. :)
Трезеге...дај ако не Зизу да го вратиме :pos:Легенда на клубот е али претерувате со овие носталгии
Работата е што газдите нема шанси да донесат класа напаѓач. Видовме летово како ни замачкуваа очи, овој ќе дојде, оној ќе дојде и на крај завршивме со Бендтнер. Ако веќе се бира помеѓу двајца старци, Дрогба и Трезеге, без размислување би го избрал Трезеге. Подобро него да го гледам отколку да не онадат во здрав мозок со играчи од типот на Флоро Флорес, Бендтнер, Флокари и слични безкичмењаци.

Работата е што газдите нема шанси да донесат класа напаѓач. Видовме летово како ни замачкуваа очи, овој ќе дојде, оној ќе дојде и на крај завршивме со Бендтнер. Ако веќе се бира помеѓу двајца старци, Дрогба и Трезеге, без размислување би го избрал Трезеге. Подобро него да го гледам отколку да не онадат во здрав мозок со играчи од типот на Флоро Флорес, Бендтнер, Флокари и слични безкичмењаци.

Бендтнер има талент е добар напаѓач нема среќа НО едноставно се докажа дека неможи да се снајди во серија а, да се оспори дека има талент да биде добар напаѓач е грев се гледа по движењето, има добро подавање нема среќа ама не е за во серија а. Измеѓу Трез и Дрогба мислам дека повеќе во оваа филозофија ке легне Дрогба ама јас би одел за третата опција наречена Дел Пиеро е јбг срцето не ми да ва да го исклучам како опција иако ги нема нозете за ова темпо и овој Јувентус ама техниката тука е.

Јас би го вратил Боакје детето е звер ! ... ама што сме ние ? мочка во ветер можиме цел ден да коментираме и пак џабе ... ма да имам верба во Марота

Хах, многу предлози има овде, штета што газдите не го читаат ова :icon_lol:
Стварно мислам дека нема потреба да се дискутира на оваа тема бидејќи не знаеме што ни спремиле газдите за овој трансфер период, дали ќе доведат некој, и кој. Можеби ќе не изненадат? Можеби повторно ќе биде истата приказна, цел период ќе преговараме и на крај ќе земеме некој бидејќи сме принудени. Што би направиле ние не е многу важно, пошто не сме во таа позиција да бираме. Па да сочекаме барем трансфер периодот да почне и да почнат да преговараат со некој, па после можеме да критикуваме дали е добар избор или не.
Вака, на празно дискутираме.
Forza Juve :)

За повредените:

Nicklas Bendtner underwent X-rays and scans today after being forced to leave the pitch with an injury during last night's game. The tests revealed a groin strain. The Danish striker will undergo further examinations over the coming days to assess the full extent of the injury.
After sustaining bruising in the first half of yesterday's cup game, Arturo Vidal had an MRI scan today which came back negative. The player worked out in the gym as he looks to return to fitness.
Emanuele Giaccherini did not take part in this morning's training session as he recovers from the gastric flu which forced him to withdraw from yesterday's cup tie.

Бендтнер има талент е добар напаѓач нема среќа НО едноставно се докажа дека неможи да се снајди во серија а, да се оспори дека има талент да биде добар напаѓач е грев се гледа по движењето, има добро подавање нема среќа ама не е за во серија а. Измеѓу Трез и Дрогба мислам дека повеќе во оваа филозофија ке легне Дрогба ама јас би одел за третата опција наречена Дел Пиеро е јбг срцето не ми да ва да го исклучам како опција иако ги нема нозете за ова темпо и овој Јувентус ама техниката тука е.

Јас би го вратил Боакје детето е звер ! ... ама што сме ние ? мочка во ветер можиме цел ден да коментираме и пак џабе ... ма да имам верба во Марота
Детето е Феномен...бар од тие утакмици шо ги иам гледано кога игра...треба да му се даде шанса пошо е еден од најголемите таленти во Италија... Ете Шарави доби шанса и прекрасно ја искористува.... Бокаје го има талентот за да го има истиот успех...само малку повеќе доверба...и така е подобар од матри и бендтнер..

Никој никого не онади. Јувентус направи правилен потег со Бендтнер.

Не дека сам по себе Бендтнер е тоа што му требаше на тимот, правилен потег во смисол на тоа дека Јувентус не потроши големи пари.
Јавна тајна беше дека Марота е во голема потрага по топ класа напаѓач кој ке дава по 15+ гола по сезона. Имаше преговори со неколку фудбалери и последната понуда што клубот можеше да ја даде за 1 играч беше 30 милиони евра. Но за таа цена, Јувентус не доби напаѓач.

Целта со Бендтнер беше да се пополни едно место кај напаѓачите (нормално со кратка позајмица), без да се трошат пари, па повторно за година да се продолжи со потрагата.
Бербатов ке беше феноменално решение, да беше он денес во клубот никој немаше да бара мултимилионски напаѓач. Се беше договорено, али ете, пазарот е динамичен нормално е да се случуваат вакви работи.

Баш на оваа тема, Конте го изнесе ставот на клубот пред неколку дена

"I hope that one day we’ll be able to purchase players worth €35, 40, 45 million," Conte said at a press conference.

"Then we’ll be able to start looking at the likes of Paris Saint-Germain, Real Madrid, the two Manchester sides and Bayern Munich.

"This year we dipped into the transfer market without splashing money around, looking to reinforce the foundations we had in place with players such as [Kwadwo] Asamoah and [Mauricio] Isla, bringing [Sebastian] Giovinco back and acquiring free transfers like [Paul] Pogba.

"Now we need to remain calm and continue on this path. It’s important to follow up last year’s Scudetto achievement, whilst maintaining our Champions League run to continue the project started by the club."

Со повредава на Бендтнер и пласманот во ЛШ, Марота ке проба да го засили тимот со ново име. Тоа беше ветено и од нивна страна, за време на натпреварите во ЛШ. Името сигурно нема да биде звучно, али сепак најверојатно ке се донесе еден напаѓач кој ке може да даде и по некој клучен гол и да помогне за што повисок пласман во ЛШ.

И пак проблем со напаѓаче ... дефинитивно примарна цел зимскио преоден рок треба да им е донесуване на ГОЛГЕТЕРЧЕ

Во ред е да му се даде шанса на некој кој веќе го имаме. Мене не ми се допаѓа политиката на доведување на било кој напаѓач, колку да се рече дека нешто се сработило а всушност играчот не исполнува услови ни за Реџина а не за Јуве.
--- надополнето: 14 декември 2012 во 01:47 ---
Никој никого не онади. Јувентус направи правилен потег со Бендтнер.

Не дека сам по себе Бендтнер е тоа што му требаше на тимот, правилен потег во смисол на тоа дека Јувентус не потроши големи пари.
Јавна тајна беше дека Марота е во голема потрага по топ класа напаѓач кој ке дава по 15+ гола по сезона. Имаше преговори со неколку фудбалери и последната понуда што клубот можеше да ја даде за 1 играч беше 30 милиони евра. Но за таа цена, Јувентус не доби напаѓач.

Целта со Бендтнер беше да се пополни едно место кај напаѓачите (нормално со кратка позајмица), без да се трошат пари, па повторно за година да се продолжи со потрагата.
Бербатов ке беше феноменално решение, да беше он денес во клубот никој немаше да бара мултимилионски напаѓач. Се беше договорено, али ете, пазарот е динамичен нормално е да се случуваат вакви работи.

Баш на оваа тема, Конте го изнесе ставот на клубот пред неколку дена

"I hope that one day we’ll be able to purchase players worth €35, 40, 45 million," Conte said at a press conference.

"Then we’ll be able to start looking at the likes of Paris Saint-Germain, Real Madrid, the two Manchester sides and Bayern Munich.

"This year we dipped into the transfer market without splashing money around, looking to reinforce the foundations we had in place with players such as [Kwadwo] Asamoah and [Mauricio] Isla, bringing [Sebastian] Giovinco back and acquiring free transfers like [Paul] Pogba.

"Now we need to remain calm and continue on this path. It’s important to follow up last year’s Scudetto achievement, whilst maintaining our Champions League run to continue the project started by the club."

Со повредава на Бендтнер и пласманот во ЛШ, Марота ке проба да го засили тимот со ново име. Тоа беше ветено и од нивна страна, за време на натпреварите во ЛШ. Името сигурно нема да биде звучно, али сепак најверојатно ке се донесе еден напаѓач кој ке може да даде и по некој клучен гол и да помогне за што повисок пласман во ЛШ.
Јуве ќе направеше правилен потег со доведувањето на Бендтнер само во случај ако имаше 2 класа напаѓачи па овој да го земеше како поддршка за нив. Не можам ова да го сметам за правилен потег во ситуација кога едни Палермо,Удинезе и Парма имаат поубоит напад од нашиот (ова се однесува на делот од екипата кој спаѓа под напад а не севкупно). Од 30 и кусур гола нападот кој ни го сочинуваат 5 напаѓачи, нема постигнато ни 10 гола. Не знам за другите ама мене ова ми е и смешно и жално. Немам точен податок ама мислам дека Јуве е единствен клуб од топ 5 лигите во Европа со толку импотентен напад (повторно ова се однесува на истото напишано погоре во заградата). Правилен потег за мене ќе биде кога во црно-белиот дрес ќе видам играч кој како од шега ќе постигне 15+голови а дотогаш ќе се радуваме на исто толку голови од сите петорица кои ги имаме моментално, ако успеат да ги дадат.

Kaко стоите со повредени играчи, и кој состав одприлика би требало да излезете против Аталанта?

Во ред е да му се даде шанса на некој кој веќе го имаме. Мене не ми се допаѓа политиката на доведување на било кој напаѓач, колку да се рече дека нешто се сработило а всушност играчот не исполнува услови ни за Реџина а не за Јуве.
Се сложувам. Подобро да му се даде шанса на Боаки, отколку да се ангажира нешто ради реда.

Ако ангажираат напаѓач зимава, тој треба да биде од калибарот на Дрогба, напаѓачи кои прават разлика на терен.

199537_427697720636232_979836252_n.jpg

Највисокиот и најнискиот во тимот :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom