Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
факт дел пиеро и мартинез прва постава .
Мартинез пстава голем впечаток он му намести на дел пиеро при крајот и игра и досегашните атпревари солидно .
Пепе алал да му е многу е борбен .
Што зборев пред утакмица цело време Дел Пиеро-Мартинез а Пепе да влезеше место красич или макризио се виде мрдна играта од коа влезе мартинез

Го плаѓаме цехот од Секо и Блан ,4 години ,150 милиони потрошени за ништо,и после тоа ти сакаш одма да се бориме за скудето,ти реков тоа само на менаџер,ја мислам дека правилно постави што Марота зема 12 играчи ,да поставиме основа пошто мораше да се менува,после тоа лани мораше да се менува од корен,плус колку повредени играчи имаме,кажи кој да даде гол ,Амаури,Пепе?се виде Дел Пиеро кога влезе колку беше подобра играта во нападот,за жал имаше 100% шанса но и он греши,не му замерувам за тоа а Лацио имаа одлична сезона и секој клуб има добри сезони ,лани Сампдорија со Дел Нери беа 4-то сеа се 10-ти а Наполи не се за потценување ,они не земаа 12 играчи.

Интересно е шо после секој „кикс“ мора да го повторваме овај муабет. (Кикс е во наводници оти овај резултат е далеку од кикс)
Поддршка за постот.

Мал додаток за Наполи.

Наполи се пример за она шо го работиме (само шо имаме појак буџет од нив)
Сите шо имате гледано фудбал појќе од 5меча знајте кој беше Наполи последните 15-20 години. Шо се случи со Наполи? Револуција.
Наполи пред некои си 5 години почна скромно со поставување на многу играчи на сите позиции во тимот, добар дел од нив надежни дечиња (Лавеци) добар дел потрошен материјал (Залаета) кој може да го крпи тимот.
Важното е дека на секоја позиција имаат по неколку квалитетни играчи (не екстремно) ама квалитетни. И која е политиката на клубот? Секое лето се појачва со по некој играч (КАВАНИ). Еве ги сега кај се! Имаат не солиден тим туку екстремно силен тим кој според мене можи слободно да му излези на Барселона на терен и да пружи машки меч.
Сепак се работи за Наполи и зависат од неколку играчи кои се прилично константни и за нивна среќа немаат мака со повреди како ние.

Ова го кажав како пример за оние шо мислат дека со Арапско/Реал тактика можи да изградиме тим. (упс да газдата на Наполи е еден обичен режисер)

Реален си колку што си информиран. А очигледно не си. Земи од официјалниот сајт, читни ги финансиските извештаи (тука) за 2010 година. Имаш споредба (као и секој финансиски извештај) на состојбите за неколку години уназад. Ке видиш дека нема приливи од ЛШ и поскапи продажби на фудбалери туку само одливи за скапи In трансфери и стадиони. Плус континуирано земање на кредити за стадионот.

Другачие да ти објаснам не можам. Треба да зеам да ти нацртам. Ако и ова не успееш да го сконташ ондак не знам со која цел дебатираме.

п.с. До сега ниту сум видел, ниту сум прочитал ниту сум сретнал навивач на Јувентус што не верува во Андреа Ањели. Не знам зошто уопште се декларираш за фан на Јувентус. Али ае, небитно - твое право. . .

Што зборев пред утакмица цело време Дел Пиеро-Мартинез а Пепе да влезеше место красич или макризио се виде мрдна играта од коа влезе мартинез
АДП играше со грип,беше неизвесен неговиот настап до последен момент.Мартинез одсуствуваше подолг период од повреда...мораше да играме претпазливо со нив двајца..

УДАРНИ ВЕСТИ АМАУРИ СЕ УДАВИ !

Дел Нери брзо брзо стига на местото на настанот и ги прашува неговите колеги што се случило

Буфон : Па ловевме риби и несакајќи Амаури падна од бродчето.

Дел Нери : Господе боже а како се спаси ? - Тој не знае да плива . :uvo:

Дел Пиеро : Се е во ред ја промаши водата ;)

Интересно е шо после секој „кикс“ мора да го повторваме овај муабет. (Кикс е во наводници оти овај резултат е далеку од кикс)
Поддршка за постот.

Мал додаток за Наполи.

Наполи се пример за она шо го работиме (само шо имаме појак буџет од нив)
Сите шо имате гледано фудбал појќе од 5меча знајте кој беше Наполи последните 15-20 години. Шо се случи со Наполи? Револуција.
Наполи пред некои си 5 години почна скромно со поставување на многу играчи на сите позиции во тимот, добар дел од нив надежни дечиња (Лавеци) добар дел потрошен материјал (Залаета) кој може да го крпи тимот.
Важното е дека на секоја позиција имаат по неколку квалитетни играчи (не екстремно) ама квалитетни. И која е политиката на клубот? Секое лето се појачва со по некој играч (КАВАНИ). Еве ги сега кај се! Имаат не солиден тим туку екстремно силен тим кој според мене можи слободно да му излези на Барселона на терен и да пружи машки меч.
Сепак се работи за Наполи и зависат од неколку играчи кои се прилично константни и за нивна среќа немаат мака со повреди како ние.

Ова го кажав како пример за оние шо мислат дека со Арапско/Реал тактика можи да изградиме тим. (упс да газдата на Наполи е еден обичен режисер)

потполно се сложувам со тебе точен пост...

Следен меч ни е со Рома во среда.Според мене треба да излеземе со овие 11мина

Сторари
Мота Бонучи Киелини Гросо
Красич Аквилани Мело Mаркисио
Мартинез Дел Пиеро

Е сеа сигурно Дел Нери ќе направи некои промени,ќе почне со Амаури или може да ги одмара Џорџо и Аквилани.Али мислам дека треба да се почне со најдобрите 11 мина,а според моменталната форма тоа се овие.Можеби Пепе на местото на Маркисио,али треба да се земе во предвид дека,последниве неколку натпревари Пепе игра од прва минута,а и башка трча ко луд,па добро би било да се одмори пред мечот со Удинезе.:toe:
Кога не можеме скудетото,бар купов треба да се обидеме да го освоиме.:)

Реален си колку што си информиран. А очигледно не си. Земи од официјалниот сајт, читни ги финансиските извештаи (тука) за 2010 година. Имаш споредба (као и секој финансиски извештај) на состојбите за неколку години уназад. Ке видиш дека нема приливи од ЛШ и поскапи продажби на фудбалери туку само одливи за скапи In трансфери и стадиони. Плус континуирано земање на кредити за стадионот.

Другачие да ти објаснам не можам. Треба да зеам да ти нацртам. Ако и ова не успееш да го сконташ ондак не знам со која цел дебатираме.

п.с. До сега ниту сум видел, ниту сум прочитал ниту сум сретнал навивач на Јувентус што не верува во Андреа Ањели. Не знам зошто уопште се декларираш за фан на Јувентус. Али ае, небитно - твое право. . .

Не знаев дека имам работа со експерт за податоци и иформации . Со вакви информации да те видат од Тутоспорт одма би те зеле. Смешен си со постовите изигравјќи некој голем мудрец, ако не ти одговараат моите постови не ми реплицирај и готово. Не може сите да размислуваме исто :toe:. Никаде не спомнав дека не го подржувам Андреа, само како се одвива ситуацијата човекот ми изгледа како обичен пион во сево ова. Тоа е мое мислење, можеби грешам можеби не, времето ќе покаже. Тоа како јас си се декларирам како фан си е мое лично право, камо среќа да имаш толкава голема љубов према клубот колку мене ехеееееееееее, самото тоа што го подржуваш сево ова покажува колку голем фан си.

Абе во ред е тоа фановите да бидат со клубот и во добро и во лошо и притоа да го поддржуваат секој чекор на управата ама да му е**м векот, ние пет години сме со клубот само во лошо! Стрпливо чекаме некои промени и помрднување на колата нагоре ама никако да тргне. Трпението, мое и на уште неколку фанови на Јуве е при крај и неможеме да го гледаме големиот Јуве во една ваква безпомошна позиција. Токму од тоа и произлегуваат ваквите наши постови во кои го изразуваме нашето незадоволство. Едноставно сакаме резултатите од тој толку споменуван проект да излезат на виделина што поскоро.

Абе во ред е тоа фановите да бидат со клубот и во добро и во лошо и притоа да го поддржуваат секој чекор на управата ама да му е**м векот, ние пет години сме со клубот само во лошо! Стрпливо чекаме некои промени и помрднување на колата нагоре ама никако да тргне. Трпението, мое и на уште неколку фанови на Јуве е при крај и неможеме да го гледаме големиот Јуве во една ваква пезпомошна позиција. Токму од тоа и произлегуваат ваквите наши постови во кои го изразуваме нашето незадоволство. Едноставно сакаме резултатите од тој толку споменуван проект да излезат на виделина што поскоро.
Кабинетот прашина ни фати од што неаме освоено ништо значајно последиве години.Сите екипи имаат проблеми одредени ама ми се чини со Баерн од коа изгубивме у ЛШ тргна наопаку и неможе да оправиме никако.

Епа преку ноќ шампион не се станува, треба време и работа, многу работа.

А во среда со Рома, Красич и Маркисио треба да одморат малце.

Абе во ред е тоа фановите да бидат со клубот и во добро и во лошо и притоа да го поддржуваат секој чекор на управата ама да му е**м векот, ние пет години сме со клубот само во лошо! Стрпливо чекаме некои промени и помрднување на колата нагоре ама никако да тргне. Трпението, мое и на уште неколку фанови на Јуве е при крај и неможеме да го гледаме големиот Јуве во една ваква пезпомошна позиција. Токму од тоа и произлегуваат ваквите наши постови во кои го изразуваме нашето незадоволство. Едноставно сакаме резултатите од тој толку споменуван проект да излезат на виделина што поскоро.
Најнормално дека во ваква ситација дека нема да пишуваме нешто позитивно кога буквално ништо позитивно не се прави, значи се се работи на база на претпоставки т.е во идно време. Ќе направиме, ќе купиме итн. Нема нешто што се работи во моментов. И како да не бидеш изнервиран кога Амаури го држи 90 минути а топка не фати, низа лоши работи се случуваат и да останеш смирен.

--- надополнето ---

Епа преку ноќ шампион не се станува, треба време и работа, многу работа.

А во среда со Рома, Красич и Маркисио треба да одморат малце.
Јас ти гарантирам да беше друг тренер наместо Дел Нери, некој како Липи или Дешамп во моментов ќе бевме или први или втори. После денешниов меч сам докажа дека е далеку од тренер кој треба да го води ЈУВЕ. Раниери подобро го водеше ЈУВЕ од овој.

Ибра вечерва покажа што највеќе му фали на Јуве и каде ја прават разликата- КЛАСА ШПИЦ.

Милан нема ни подобра одбрана, ни подобар среден ред од Јуве. Со овој кадар што го имаме во одбраната и средината ќе крпиме некако до лето. Најболниот дел е што нема кој да даде гол. Тимот е способен да создаде неколку 100% шанси ама нема кој да реализира.

И јас се слагам дека Дел Нери не е Juve material, но мора да биде до крај на сезона. Смена на тренери на сред сезона не доаѓа во предвид, не може да биде на арно. Моја желба е Дешамп кој мислам дека би бил идеален за во Јуве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom