Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Што се однесува до Дел Нери, тврдам од самиот почеток на сезоната дека е просечен тренер и таков ќе остане па макар ни донел и скудето на крајот. Да не беше така, немаше да си дозволи да се брани со еден Киево без разлика дали имал еден, два или три играчи помалце во поле. Тренер од светска класа би бил свесен каква одговорна задача му е доверена. Ти да водиш гигант како Јуве а да си во филм дека водиш некоја малска екипа, мора да си удрен со мокра чорапа по глава.

Мене Дел Нери ми е супер искрено,за разлика од оние двајцана лани шо ни беа барем има напаѓачки стил на игра.
е сеа за ова со Киево,според тебе и Мурињо е просечен тренер зашо лани со Барса 11 на 11 се бранеше со 9 у своја половина????Мораше да се браниме со Киево зашо и до пред црвениот Киево нападна максимално и искрено прашање на време беше коа ќе примиме гол.Имаа неколку зицери шо секој светски фудбалер би ги реализирал.
Проблемот е шо ептен ни беше важна утакмицава за да се доближиме до Милан,па затоа е толку разочарувањето кај нас.Мое мислење.:smir:

--- надополнето ---

@Bianconero vero ако веќе бараме виновници,Бонучи доби црвен и не остави на цедило,не мислиш дека он е главниот виновник?ама пак ќе речам,единствена замерка на Дел Нери ми е што одма почна да се брани,од 51 мин. ,цели 45 минути,очекував да се надигруваме негде до 70-та па после да се удри јако на дефанзива,и Легротаље кога игра увек се прима гол,така беше со Киево,види со Сити колку простор му остаи на Жо,три метри беше од него.Не можеш да кажеш сеа дека Дел Нери е главниот виновник и дека по една утакмица е просечен тренер,што не го реше тоа прошлото коло,или против Милан ,кога го тепавме главниот конкурент без Киелини и Красич итн. али ок тоа е твое мислење за Дел Нери.

.

не доби бонучи црвен,Џандонато доби,момакот од младински состав шо беше земен.:smir:

--- надополнето ---

А искрено и судијата ми идеше на нерви на моменти.Тоа пеналот шо им го досуди беше за убивање на судијата.:kesa:

Мене Дел Нери ми е супер искрено,за разлика од оние двајцана лани шо ни беа барем има напаѓачки стил на игра.
е сеа за ова со Киево,според тебе и Мурињо е просечен тренер зашо лани со Барса 11 на 11 се бранеше со 9 у своја половина????Мораше да се браниме со Киево зашо и до пред црвениот Киево нападна максимално и искрено прашање на време беше коа ќе примиме гол.Имаа неколку зицери шо секој светски фудбалер би ги реализирал.
Проблемот е шо ептен ни беше важна утакмицава за да се доближиме до Милан,па затоа е толку разочарувањето кај нас.Мое мислење.:smir:

--- надополнето ---

не доби бонучи црвен,Џандонато доби,момакот од младински состав шо беше земен.:smir:

--- надополнето ---

А искрено и судијата ми идеше на нерви на моменти.Тоа пеналот шо им го досуди беше за убивање на судијата.:kesa:

Џандонато доби и то ич не беше по негова вина. Според мене правилно постапи. Ако го остаеше останваше батката сам пред голман. Не смееше така лесно да се изгуби топка пред противнички гол. Особено ако ми текни колку е брз Пелисјер (мада не беше тој фаулираниот)

Да, Мурињо се бранеше против Барса ама на крајот си го истера тоа што го замислил, односно успеа да дојде до поволен резултат кој го носеше неговиот тим во финале на ЛШ. Тука треба да се напомене дека имаше извонредна предност од првиот натпревар и тој резултат му налагаше да постави таква игра. Исто така треба да се спомене дека тој се бранеше против вонземјаните Барса а Дел Нери против третолгашот Киево, значи ова е тешко да се спореди едно со друго. Се сложувам со тебе дека овој меч беше премногу битен и можеби играчите подлегнале на притисокот и не ги исполниле очекувањата но сепак според мене главен виновник останува тренерот со својата тактика. На страна тоа што е просечен тренер, едноставно не смееше да си дозволи да им се брани на еден Киево.

Бјанконеро

Уште пред почетокот на натпреварот Дел Нери се соочуваше со проблем затоа што Дел Пиеро и Маркизо се повредија во Саботата, Сисоко ден подоцна. На ова додај ја суспензијата на Мело и автоматски остануваме со само 1 централен мидфилдер (ни тој не беше потполно здрав) и еден играч кој ке мора да биде повикан од младинците за да го пополни второто место.

Она што го направи Џандонато беше исправно, со оглед на фактот дека Сторари беше во многу лоша позиција (нит на гол нит излезен), што значи дека тука речиси сигурно примавме гол.
Проблемот беше во тоа што клупата беше празна иако на неа седеа 7 играчи. Ниту еден не беше решение за она што требаше да се направи. Значи на клупа беа: Легро, Григера, Џанети и тројца бочни бекови, Мота, Траоре и Салихамиџич.
Но благодарение на Дел Нери, Јувентус го најде вистинското решение. Тоа значеше внесување на Салихамиџич во игра со што средината се трансформираше со 3ца централни Аквилани, Салихамиџич и Пепе, пред нив Красич, а пред него Јакинта односно формација 4-3-1-1

tumblr_ldoom1j1vk1qbk94e.jpg

После измената Јувентус одлично се консолидираше. Бековите на Киево во ниеден момент не направија опасност, во ниеден момент не бевме надиграни во средината, едноставно тоа што го направи Дел Нери беше 30 минутен Masterclass. Не се приметуваше отсуство на 1 играч. Убоитоста во нападот и цврстата и сигурна одбрана останаа и понатаму.

Најголемиот проблем настана кога требаше да се менуваат играчите. Реков погоре, клупата имаше 7 луѓе, али исто како да немаше ниту еден затоа што сите тие 7 играчи играат на 2 позиции во одбраната. Апсолутно не можеше ништо да се направи, а мораа да се менуваат тие на теренот поради (нормално) премореност. Дополнителна конфузија влезе влегувањето на Легро, затоа што во таков случај со 5 дефанзивци од кои 4 централни, не се знаеше кој што има задача, кој каде треба да тера, кој е одговорен за што итн. Плод на ова, а не по заслуга на Дел Нери, стигна голот.

Значи, со таква клупа, со недостиг на играчи, со играч помалку добри 30 минути, на таков терен, тоа што го изведе Дел Нери беше максимумот. Повеке од ова можевме да добиеме само ако Красич додадеше до Јакинта или Јакинта беше по нормален во претходната ситуација. Нешта што не зависат од Дел Нери. Тој ја изведе правата формација пред и по црвениот картон.

Дел Нери ги направи вистинските потези. Тркалото на среќа овој пат се заврте контра нас.

Фосил брат кој се тие измени Салихамиџич,Траоре и Легротаље не ме заебавај не изиграа никаква улога од кога влегоа 15 минути се бранеше Дел Нери мое мислење немора да е така какво тркало на среќа тоа на а1 има не и во фудбал колку пати ни има даено гол Пелисиер не е еднаш.Иначе во трансвер периодов сакам да го видам Пацини

Јас се слагам со Fossil за неговиот пост.Tenk а кои измени требаше да ги стави кажи?????Коа клупата пола беше младинска екипа,Џанети требаше да го стави пак да глуми дека е у некој филм ко и увек коа игра????Даде гол со Сити и господ за муда го фати божем.
У јануари сакам да го видам Кавани у екипа наша (ма да знам дека нема шанси).Какво играчиште е дечкото лудница.Голот со Лече ремек дело.

буџетот опфаќа многу работи,не се само трансферите(обештетувањата) приоритет-догововорите за плати имаат голем ообем,а исто јувентус гради стадион од сопствени средства....иако минатата управа имаше голем фејл во однос на назначување тренер и креирање на играчкиот ростер,сепак не беше толку неуспешна.....но секако недоволна во поглед на капацитетот....

од каде тоа за Иниеста ?!
http://www.deportivo.com.mk/index.p...=1315:a-&catid=5:2009-04-28-18-03-51&Itemid=8
де бре арсенал ли има будџет не ме зезај кази ми кога имаат инвестираноЌ(никогаш) гледав еднаш во последните 10 години имаат повеке продадени звесди (анри,если кол,виера....) тоа го праве ајак с масина за играчи и несомнено го има само името од некогашниот ајакс .Барселон инвестира ама не заостанува јувентус толку многу .Јувентус инвестираше во последните 3 години околу 150 милиони евра само за трансфери што е многу направија ја споредбата со манчестер,челзи,арсенал ,ливерул сите имаат помалку .

--- надополнето ---

Барса никад нема да продаде играч макар била до гуша во долгови, колку-толку со потпишаниов договор за носење на спонзор на дресот ќе се извлечат од кризата, има Х други начини да се извадат од долгови, само немој такви филмови дека ќе го продаваат Иниеста.
гледај лево .Море јас само ти цитирам тоа што сум го прочитал ,од каде да знам што е реалноста .

http://www.deportivo.com.mk/index.p...=1315:a-&catid=5:2009-04-28-18-03-51&Itemid=8
де бре арсенал ли има будџет не ме зезај кази ми кога имаат инвестираноЌ(никогаш) гледав еднаш во последните 10 години имаат повеке продадени звесди (анри,если кол,виера....) тоа го праве ајак с масина за играчи и несомнено го има само името од некогашниот ајакс .Барселон инвестира ама не заостанува јувентус толку многу .Јувентус инвестираше во последните 3 години околу 150 милиони евра само за трансфери што е многу направија ја споредбата со манчестер,челзи,арсенал ,ливерул сите имаат помалку .
.
Арсенал се во слична позиција-и тие изградија сопствен стадион и не можеа да вложат во големи играчи,но сепак нивниот менаџмент гледам дека добро функционира и имаат една млада полетна и талентирана екипа на чело со Венгер.....во Англија многу добро познато е дека арапите и Абрамович ги форсираат работите,така да со таква тешка конкуренција во однос на парите сега за сега не Арсенал-туку и цела Европа не може да ги стигне во трошење......
буџетот на јувентус не е за занемарување,се очекува олеснување тек наредната година кога ќе се натпреварува во ЛШ и сигурно ќе загризат спонзори со појаки договори од овие...

Арсенал се во слична позиција-и тие изградија сопствен стадион и не можеа да вложат во големи играчи,но сепак нивниот менаџмент гледам дека добро функционира и имаат една млада полетна и талентирана екипа на чело со Венгер.....во Англија многу добро познато е дека арапите и Абрамович ги форсираат работите,така да со таква тешка конкуренција во однос на парите сега за сега не Арсенал-туку и цела Европа не може да ги стигне во трошење......
буџетот на јувентус не е за занемарување,се очекува олеснување тек наредната година кога ќе се натпреварува во ЛШ и сигурно ќе загризат спонзори со појаки договори од овие...
150 милиона во 3 години се многу ФАКТ .Арсенал незнам колку време гради стадион ама не му е тоа политиката на Арсенал тој е ајакс 2 дел масина за талети и со тоа пари а така не се бива легенда . Ако не ја освојат премиер лигата или лигата на шампиони сигурно ке му избега фабрегас и (т.е се повторуваа тоа дека се машина за другите клубови ) .
Дали знаеш зошто венгер е уште на чело на еден голем клуб како што е арсенал а има завршувано од 3-4 место во премиер лигата .
одговор.Затоа што не троше пари не инвестира и нема притискок врз него што не е случај со мурињо .

Paolo Bergamo - "Калчополи беше фарса,зборев со сите зашто ФИГЦ го бараше тоа од нас и ние тоа го правевме со максимална достапност.Тука сум охрабрен во духот на соработката,да се расветли што навистина се случи.Повлекување на скудетото на Интер?не ме интересира."

Бергамо не е за јувентус да не се бунат навивачите на Интер.:)

mamma mia flashman:)

Вака сега, јас навивам за Јуве многу долго време и сум бил сведок на титули во домашно првенство во Куп на уефа, во ЛШ. Едноставно јас не сум навикнат да бидам задоволен на бод со третолигаш од рангот на Киево. Ако го сметаме за успех тоа што лани загубивме од босиве а сега игравме нерешено тогаш добро:toe:. Да Јувентус после Фарсополи беше префрлен во Серија Б, имаа ред други проблеми и еве веќе четврта година тапка во место. Повеќето од вас оправдување за тоа тапкање во место наоѓате во Фарсополи. Да ве потсетам дека и Милан во раните 80 години играл во Серија Б. Тие после нивното враќање за 6 години успеале да освојат Куп на европски шампиони (денешна ЛШ) а веднаш потоа и да го одбранат. Според мене така се враќа на голема врата еден гигант а не како нас кои имаме амбиции за место во ЛШ (први четири). Досега веќе требаше да бидеме и повеќе од конкурентен тим на сите фронтови ама ние плукаме бодови на сите страни. И јас не барам преку леб погача, свесен сум како победивме со Лацио. Само далеку помалку нервозен ќе бев да игравме нерешено со нив а да ги измачкавме на лепче третолигашиве. Исходот ќе беше ист 4 бода од два меча ама барем ќе бев сигурен дека Јуве ги прележал детските болести и дека може секоја сезона да се надеваме на по 6 бода со екипи од рангот на некојси Киево. Вака добивам впечаток дека џабе освојуваме поени со директните конкуренти за скудетото кога истите веќе наредното коло ги подаруваме на третолигаши.

Што се однесува до Дел Нери, тврдам од самиот почеток на сезоната дека е просечен тренер и таков ќе остане па макар ни донел и скудето на крајот. Да не беше така, немаше да си дозволи да се брани со еден Киево без разлика дали имал еден, два или три играчи помалце во поле. Тренер од светска класа би бил свесен каква одговорна задача му е доверена. Ти да водиш гигант како Јуве а да си во филм дека водиш некоја малска екипа, мора да си удрен со мокра чорапа по глава.

Гледам тука се пишува дека кога Јуве победува Дел Нери се величел а кога има неуспех се плукал. Јас лично секогаш очекувам успех од Јуве и тоа ми е нормално, односно нема потреба од величење на тренерот. Успехот е средно име на Јуве. Незнам како некои од вас не го сфаќаат тоа. Кога Јуве ќе доживее неуспех, нормално е да се бараат виновниците за тоа. Јас денес главниот виновник го гледам во Дел Нери и неговата тактика во финишот, после него Јакинта и на крајот судијата. Вториов нема да го коментирам зошто не заслужува а што се однесува до судијата, нема смисла да се плаче за судењето кога сам си ги продал трите бода кои до 100 минута ти биле во џебот. Затоа и судењето нема да го коментирам.

Конечно некој кој ги согледува работите ко што треба. Проблемот е што полека се навикнуваме на фактот дека станавме просечна екипа и тоа е тоа. Па од тука излегуваат сите постови кој го величат Дел Нери како бог знае каков тренер, почнавме да се задоволуваме и со типци како него, али што е тука е. Како може само да изјавува дека за ЈУВЕНТУС максимум е пласман во ЛШ, со ваков тренр ние титула не видуваме ни оваа а ни за 5 години, ќе дојде можеби и Џеко и солидни бекови али кога пак резултатите ќе бидат исти ко сеа пак ќе се зборува како треба уште време, како незнам што друго е потребно а уствари имаш бош тренер. Можда ќе помислите дека го мразам човеков со оглед на моите постови каде постојано го напаѓам али едноставно не е за во голем клуб, нека се врати во Самп па нека им освојува пласман во ЛШ, за ЈУВЕНТУС тоа не е доволно. Едноставно веќе преку глава да му дојде на човек од тоа како ги сееме бодовите.

--- надополнето ---

Јас се слагам со Fossil за неговиот пост.Tenk а кои измени требаше да ги стави кажи?????Коа клупата пола беше младинска екипа,Џанети требаше да го стави пак да глуми дека е у некој филм ко и увек коа игра????Даде гол со Сити и господ за муда го фати божем.
У јануари сакам да го видам Кавани у екипа наша (ма да знам дека нема шанси).Какво играчиште е дечкото лудница.Голот со Лече ремек дело.
Не ни мораше да прави измени, и онака Красич влечеше на себе по 2-3 играчи, не верувам дека го смени поради умор зш уште 5 минути можеше да издржи, исто и Пепе. Али потегот со оставање на Јакинта во игра му беше врв, го вадиш Кваља кој даде гол и дупло повеќе трча од Јакинта а овој останува во игра , едноставно no comment.

Daily Mirror - Juve, check also the former violates Osvaldo
Juventus on Osvaldo. This is the market rumors that filter through the pages of the Daily Mirror, which Juventus interested in buying the Italian soccer player - Argentine ex-Lecce, Bologna and Fiorentina, currently in force to the second team in Barcelona, Espanyol. The player, born in 1986, which can play a pointed or outside offensive midfielder, has much market, since it interesting to Real Madrid, and, above all, Manchester City, after having seen Oswald in Sunday's derby against Barcelona it seems serious about his bid for the purchase.
Aquilani: Mi smo velika ekipa i svi dijelimo želju za pobjedamaAquilani je dao intervju za Tuttojuve u kojem govori o brojnim temama...

Alberto, kakve su impresije nakon 4 mjeseca u Torinu? "Ekstremno pozitivne. Želio sam se vratiti u Italiju, u Serie A i Juventus mi je dao priliku. Nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje."

Možda si to već uradio, zadovoljni su tobom...

"Ja se osjećam veoma dobro. Recimo, povrede su iza mene. Bilo je teško, ali uz naporan rad i ljubav ljudi koji me vole prebrodio sam i te probleme."

Pored tvog preporoda, da se primjetiti da odlično prihvataš taktičke zamisli Del Neria.

"Da, našao sam sistem igre u kojem se igra sa dva centralna vezna igrača - ako jedan djeluje ka naprijed, drugi će ka nazad. U Liverpoolu je bilo drugačije, tamo sam igrao gotovo iza napadača."

Osjećaš li se kao playmaker?

"Mislim da imam dobre tehnotaktičke mogućnosti, ali kod playmakera je druga stvar. U stvari, u talijanskoj ligi to su recimo samo Pirlo, Pizarro i Liverani."

Juventus ti je pružio priliku da se preporodiš, ti si pomogao Juventusu da napreduje na tabeli...

"Juventus se želi vratiti na nivo na kojem je prije bio a na koji nisu supjeli doći u zadnjih nekoliko godina iz nekih drugih razloga. Čelnici grade ekipu koja ima cilj da dominira Italijom i Evropom baš kao nekada. Nakon iskustva u Engleskoj želio sam da se vratim. Svi mi dijelimo želju da pobjeđujemo."

Gol protiv Chieva je ostavio gorak okus u ustima, ali ekipa je pozitivna i nakon tog gola. Reci nam tajnu...

"Tajna je ekipa. Del Neri insistira na tom konceptu - svi radimo zajedno da damo svoj maksimum. Individualnost ostavljamo po strani."

Del Neri realno govori i o Scudettu. Da li je to opravdano?

"Trener je daleko iskusniji od mene i ako priča o tituli sigurno ima razloga za t. Ipak, moramo igrati utakmicu za utakmicom. Trenutno smo u dobroj formi i u ovoj pauzi se moramo konsolidovati. Vidjećemo šta će biti za nekoliko mjeseci."

Debitovao si prije sedam godina pod palicom Del Neria. Kako je sada, sedam godina poslije?

"Više sam svjestan sebe, sigurniji sam. I veoma sam sretan zbog toga. Del Neri je odličan trener, veoma pripremljen i sposoban da kreira timski duh. Malo po malo, postajemo grupa i uz već pomenute stvari ćemo, uvjeren sam, ostvariti odličan uspjeh."

Na svom debiju sigurno nisi ni sanjao da bi jednog dana mogao nositi drugi dres...

"Istina, i tako sam mislio sve do transfera u Liverpool. Nikada nisam želio napustiti Romu, ali je tim želio zaraditi i prodali su mene. A tada je počela moja druga karijera - daleko od Rima..."

Конечно некој кој ги согледува работите ко што треба. Проблемот е што полека се навикнуваме на фактот дека станавме просечна екипа и тоа е тоа..
Не, туку конечно некој кој ги согледува работите исто како тебе.Не гледам од десетина поактивни членови на форумот,освен вас двајца некој така да критикува(без факти)..Песимисти сте и двајцата до немајкаде,и да освоиме титула на крај,нема да ме чуди пак да ви смета нешто,ке најде песимист да се жали на нешто...Но тоа е ваш проблем,ваш начин на ''навивање за омилениот клуб''....
За второто,дека се навикнуваме на фактот дека сме просечна екипа..Уау...па ајде да навиваме сите за Барселона....они се надпросечни...па кога ке почне Јуве да освојува титули,пак ке се вратиме да навиваме за Јуве....
Реалноста е таа дека новата управа од прв до последен го враќаат Јуве таму каде што му е местото,Дел Нери одлично си ја врши работата,и ке ни донесе многу титули.....сакале вие или не.

Не, туку конечно некој кој ги согледува работите исто како тебе.Не гледам од десетина поактивни членови на форумот,освен вас двајца некој така да критикува(без факти)..Песимисти сте и двајцата до немајкаде,и да освоиме титула на крај,нема да ме чуди пак да ви смета нешто,ке најде песимист да се жали на нешто...Но тоа е ваш проблем,ваш начин на ''навивање за омилениот клуб''....
За второто,дека се навикнуваме на фактот дека сме просечна екипа..Уау...па ајде да навиваме сите за Барселона....они се надпросечни...па кога ке почне Јуве да освојува титули,пак ке се вратиме да навиваме за Јуве....
Реалноста е таа дека новата управа од прв до последен го враќаат Јуве таму каде што му е местото,Дел Нери одлично си ја врши работата,и ке ни донесе многу титули.....сакале вие или не.
Jaс воопшто не сум песимист. Исто така сум против смена на тренерот(видовме до каде не доведоа тие смени на секој 3-4 месеци) и му посакувам од се срце да ја освои титулата, но и покрај тоа тој за мене ќе остане чист просек. Милан, Лацио и Наполи немаат ништо подобар состав од нашиот а сепак се пред нас на табелата. Можеби ние немаме играч како Ибра, но и тие немаат играч како Красич во составот:toe:. Муабетот ми е дека со тимов каков таков имаме капацитет за многу поголеми нешта од задоволување со бод против Киево. Јас само реално го согледувам квалитетот на моменталниов Јуве и тврдам дека овој состав има многу поголем капацитет од она што досега е постигнато. Со тоа што до сега сме на -5 од Милан не смееме да сме задоволни и затоа јас и делувам како песимист. Ќе повторам, Јуве има многу поголем капацитет од она што го најавува Дел Нери, дека целта ни е ЛШ (веројатно да се оправда себеси ако не успее да ја освои титулата). Прашањето кое сега се поставува е, до кога Јуве ќе има исти цели со екипи од рангот на Лацио, Наполи, Сампдорија, Палермо итн. Милан, Интер и Рома не ги спомнувам затоа што сум убеден дека нивната цел не е ЛШ туку титулата. Поминаа 5 години од Калчополи и Јуве цело време има за цел пласман во ЛШ и дури лани не ја исполнија:tapp:. Се прашувам КОГА ќе си постават повисоки цели и ќе сватат дека се барем една класа посилни од болдираните клубови и не смеат да имаат иста цел со нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom