Ивица ЈМК
Forza Juve Per Sempre!!!!
- Член од
- 28 март 2010
- Мислења
- 1.399
- Поени од реакции
- 270
Што се однесува до Дел Нери, тврдам од самиот почеток на сезоната дека е просечен тренер и таков ќе остане па макар ни донел и скудето на крајот. Да не беше така, немаше да си дозволи да се брани со еден Киево без разлика дали имал еден, два или три играчи помалце во поле. Тренер од светска класа би бил свесен каква одговорна задача му е доверена. Ти да водиш гигант како Јуве а да си во филм дека водиш некоја малска екипа, мора да си удрен со мокра чорапа по глава.
Мене Дел Нери ми е супер искрено,за разлика од оние двајцана лани шо ни беа барем има напаѓачки стил на игра.
е сеа за ова со Киево,според тебе и Мурињо е просечен тренер зашо лани со Барса 11 на 11 се бранеше со 9 у своја половина????Мораше да се браниме со Киево зашо и до пред црвениот Киево нападна максимално и искрено прашање на време беше коа ќе примиме гол.Имаа неколку зицери шо секој светски фудбалер би ги реализирал.
Проблемот е шо ептен ни беше важна утакмицава за да се доближиме до Милан,па затоа е толку разочарувањето кај нас.Мое мислење.:smir:
--- надополнето ---
@Bianconero vero ако веќе бараме виновници,Бонучи доби црвен и не остави на цедило,не мислиш дека он е главниот виновник?ама пак ќе речам,единствена замерка на Дел Нери ми е што одма почна да се брани,од 51 мин. ,цели 45 минути,очекував да се надигруваме негде до 70-та па после да се удри јако на дефанзива,и Легротаље кога игра увек се прима гол,така беше со Киево,види со Сити колку простор му остаи на Жо,три метри беше од него.Не можеш да кажеш сеа дека Дел Нери е главниот виновник и дека по една утакмица е просечен тренер,што не го реше тоа прошлото коло,или против Милан ,кога го тепавме главниот конкурент без Киелини и Красич итн. али ок тоа е твое мислење за Дел Нери.
.
не доби бонучи црвен,Џандонато доби,момакот од младински состав шо беше земен.:smir:
--- надополнето ---
А искрено и судијата ми идеше на нерви на моменти.Тоа пеналот шо им го досуди беше за убивање на судијата.:kesa: