Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Никаде не реков дека сум против Андреа, само дадов мислење дека целата вина падна на Моџи а има многу поголеми кривци од него :toe: Што во никој случај не е Андреа :wink:
Андреа е добро упатен во сите случувања во и околу Јувентус, и пред,и за време и после фарсополи.Ако Елкан бил вмешан во фарсополи и „работел против интересите на Јувентус“,тогаш во никој случај Андреа Ањели немаше да ја прифати Претседателската функција во Јувентус, а Елкан немаше да дозволи Андреа Ањели повторно да го актуелизира прашањето за фарсополи.

Вака сега, јас навивам за Јуве многу долго време и сум бил сведок на титули во домашно првенство во Куп на уефа, во ЛШ. Едноставно јас не сум навикнат да бидам задоволен на бод со третолигаш од рангот на Киево. Ако го сметаме за успех тоа што лани загубивме од босиве а сега игравме нерешено тогаш добро:toe:. Да Јувентус после Фарсополи беше префрлен во Серија Б, имаа ред други проблеми и еве веќе четврта година тапка во место. Повеќето од вас оправдување за тоа тапкање во место наоѓате во Фарсополи. Да ве потсетам дека и Милан во раните 80 години играл во Серија Б. Тие после нивното враќање за 6 години успеале да освојат Куп на европски шампиони (денешна ЛШ) а веднаш потоа и да го одбранат. Според мене така се враќа на голема врата еден гигант а не како нас кои имаме амбиции за место во ЛШ (први четири). Досега веќе требаше да бидеме и повеќе од конкурентен тим на сите фронтови ама ние плукаме бодови на сите страни. И јас не барам преку леб погача, свесен сум како победивме со Лацио. Само далеку помалку нервозен ќе бев да игравме нерешено со нив а да ги измачкавме на лепче третолигашиве. Исходот ќе беше ист 4 бода од два меча ама барем ќе бев сигурен дека Јуве ги прележал детските болести и дека може секоја сезона да се надеваме на по 6 бода со екипи од рангот на некојси Киево. Вака добивам впечаток дека џабе освојуваме поени со директните конкуренти за скудетото кога истите веќе наредното коло ги подаруваме на третолигаши.

Што се однесува до Дел Нери, тврдам од самиот почеток на сезоната дека е просечен тренер и таков ќе остане па макар ни донел и скудето на крајот. Да не беше така, немаше да си дозволи да се брани со еден Киево без разлика дали имал еден, два или три играчи помалце во поле. Тренер од светска класа би бил свесен каква одговорна задача му е доверена. Ти да водиш гигант како Јуве а да си во филм дека водиш некоја малска екипа, мора да си удрен со мокра чорапа по глава.

Гледам тука се пишува дека кога Јуве победува Дел Нери се величел а кога има неуспех се плукал. Јас лично секогаш очекувам успех од Јуве и тоа ми е нормално, односно нема потреба од величење на тренерот. Успехот е средно име на Јуве. Незнам како некои од вас не го сфаќаат тоа. Кога Јуве ќе доживее неуспех, нормално е да се бараат виновниците за тоа. Јас денес главниот виновник го гледам во Дел Нери и неговата тактика во финишот, после него Јакинта и на крајот судијата. Вториов нема да го коментирам зошто не заслужува а што се однесува до судијата, нема смисла да се плаче за судењето кога сам си ги продал трите бода кои до 100 минута ти биле во џебот. Затоа и судењето нема да го коментирам.

да се разбериме еднаш дека капацитетот на Јувентус е да биди меѓу 4те екипи во Серија А.....титула е бонус....сите се согласивме дека лев бек и елитен центарфор му недостигаат на овој тим,а испаѓа дека и лево крило и десен бек фалат.....Марота има уште доста работа зимава и налето.....со некоја добра позајмица зимава можи да се укради титулата на Милан сезонава.....

Јас незнам зошто толку песимизам има во некои од фановите тука. Нормално дека и јас сум разочаран после губењето на важни 2 бода во последните секунди, но да збориме реално, тоа што беше замислено во првиот дел од сезоната според мене е успешно завршено. Четврто место сме, тимот го враќа полека оној победнички дух што го имаше, првиот ни бега 5 бода што и тоа како се достижни( иако ова не беше поставено како цел на почетокот) и земајќи го фактот дека еден Лацио и Наполи се пред нас кои не верувам дека до крај ќе издржат во ваква форма, ми дава надеж за успешна сезона. Е сега од Јануари па натака откако ќе се донесе некое засилување ваквите мечеви ќе мора да завршуваат во наша полза.
За Дел Нери кажав и вчера, немам некоја голема замерка за киксот против Киево. Едноставно се деси. Со црвен картон неможе да се очекува некоја напаѓачка тактика макар и против Киево, тим којшто го совлада Интер и е доста незгоден колку и да звучи тоа смешно.

Јас незнам зошто толку песимизам има во некои од фановите тука. Нормално дека и јас сум разочаран после губењето на важни 2 бода во последните секунди, но да збориме реално, тоа што беше замислено во првиот дел од сезоната според мене е успешно завршено. Четврто место сме, тимот го враќа полека оној победнички дух што го имаше, првиот ни бега 5 бода што и тоа како се достижни( иако ова не беше поставено како цел на почетокот) и земајќи го фактот дека еден Лацио и Наполи се пред нас кои не верувам дека до крај ќе издржат во ваква форма, ми дава надеж за успешна сезона. Е сега од Јануари па натака откако ќе се донесе некое засилување ваквите мечеви ќе мора да завршуваат во наша полза.
За Дел Нери кажав и вчера, немам некоја голема замерка за киксот против Киево. Едноставно се деси. Со црвен картон неможе да се очекува некоја напаѓачка тактика макар и против Киево, тим којшто го совлада Интер и е доста незгоден колку и да звучи тоа смешно.

^ и ја мислам така :wink:

инаку:

Giuseppe Marotta напиша:

Дали тука алудира на Бензема...? :raz:

Да кажам и јас за утакмицата нешто.Значи тотално сум разочаран од резултатот али како што е и цела сезона до сега заслужуваме да победиме и сто пути без везе нешто се дешава и нерешено.Не ги тренирам играчите јас и не сум таму за да приметам добро дали Дел Нери погреши со измените или не.Незнам дали било повреда кај Пепе или замореност кај Красич итн.За сега сум задоволен од тренерот и треба да се покаже доверба кај него од навивачите зошто кај Ањели сигурно има.Што да каже човекот кога примаме гол по невнимание у 93 мин ни јас незнам што да мислам но среќата во случајов баксузот си го напраи своето.За трансвери и неам некоја посебна желба во зимскиот преоден рок имаме доста опции во составот кога и ке се опорават ште 5 играчи ке биде одлично.За тоа кој ке бидад на трансвер листата или тоа кој играчи ке се обиде да ги донесе Марота незнам негова работа е тоа.Моја желба за напаѓач се Бензема и Пацини,за крило или полушпиц се Џовани и Санчез а во одбрана Ван дер Виел и лев бек Молинаро:kesa:

@Bianconero vero ако веќе бараме виновници,Бонучи доби црвен и не остави на цедило,не мислиш дека он е главниот виновник?ама пак ќе речам,единствена замерка на Дел Нери ми е што одма почна да се брани,од 51 мин. ,цели 45 минути,очекував да се надигруваме негде до 70-та па после да се удри јако на дефанзива,и Легротаље кога игра увек се прима гол,така беше со Киево,види со Сити колку простор му остаи на Жо,три метри беше од него.Не можеш да кажеш сеа дека Дел Нери е главниот виновник и дека по една утакмица е просечен тренер,што не го реше тоа прошлото коло,или против Милан ,кога го тепавме главниот конкурент без Киелини и Красич итн. али ок тоа е твое мислење за Дел Нери.

^ и ја мислам така :wink:

инаку:

Дали тука алудира на Бензема...? :raz:

Адебајор има еу пасош?или Хунтелар иако игра ЛШ со Шалке но изјави дека не би ги одбил јуве и дека би се вратил во Италија,и после јуве не можеле да привлекуваат добри играчи:)

Конечно ќе почнат да се прислушуваат оние 187 повици кои што мистериозно исчезнаа во 2006,и ден денес не ни кажаа фановите на Интер зашто овие повици не беа прислушани тогаш,зашто појма немаат за Фарсополи ете затоа,читале само од Газета и други медиуми.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=36731

ќе бидат повикани и Бергамо,и Морати ,и Де Сантис.

http://www.juvebalkan.com/portal/index.php/novosti/tracevi/2817.html
поголем будџет од јувентус ? де бе ај не ме зезај може има поголем будџет ама не инвестира пари ФАКТ .Барселона може има поголем буџет ама е во големи долгови и ке го продаваат иниеста .
п.с не се лути демонсфал за барселона не беше случајно хахах .

поголем будџет од јувентус ? де бе ај не ме зезај може има поголем будџет ама не инвестира пари ФАКТ .Барселона може има поголем буџет ама е во големи долгови и ке го продаваат иниеста .
и за јуве и за барса шо има да се лутам море брат

Pavel Nedved напиша:
"Questa Juve mi piace tanto, e' piena di guerrieri, proprio come me. Sul campo sa lottare e sudare. Dove puo' arrivare? E' presto per dirlo adesso, non siamo neanche a meta' campionato, ma faro' sicuramente bene. Scudetto? Prematuro parlarne, ma la Juve sta facendo un lavoro eccezionale e ha tutte le carte in regola per competere fino in fondo per traguardi importanti, quindi anche per lo scudetto. Ha un allenatore che lavoro nella maniera giusta".

"Овој Јувентус ми се допаѓа многу, полн е со војници, баш како мене. На терен знаат да се борат и да се потат. На кое место може да заврши? Сега е рано да се каже, не сме ни на половина од шампионатот, ама сигурно ќе биде успешен. Скудетото? Прерано за да се збори, но Јуве одработи одлична работа и ги има сите карти за да може до крај да конкурира за важни цели, значи истотака и за Скудетото. Има тренер кој го води тимот правилно"

.
буџетот опфаќа многу работи,не се само трансферите(обештетувањата) приоритет-догововорите за плати имаат голем ообем,а исто јувентус гради стадион од сопствени средства....иако минатата управа имаше голем фејл во однос на назначување тренер и креирање на играчкиот ростер,сепак не беше толку неуспешна.....но секако недоволна во поглед на капацитетот....

од каде тоа за Иниеста ?!

Барса никад нема да продаде играч макар била до гуша во долгови, колку-толку со потпишаниов договор за носење на спонзор на дресот ќе се извлечат од кризата, има Х други начини да се извадат од долгови, само немој такви филмови дека ќе го продаваат Иниеста.

"Овој Јувентус ми се допаѓа многу, полн е со војници, баш како мене. На терен знаат да се борат и да се потат. На кое место може да заврши? Сега е рано да се каже, не сме ни на половина од шампионатот, ама сигурно ќе биде успешен. Скудетото? Прерано за да се збори, но Јуве одработи одлична работа и ги има сите карти за да може до крај да конкурира за важни цели, значи истотака и за Скудетото. Има тренер кој го води тимот правилно"

браво за павел

Вака сега, јас навивам за Јуве многу долго време и сум бил сведок на титули во домашно првенство во Куп на уефа, во ЛШ. Едноставно јас не сум навикнат да бидам задоволен на бод со третолигаш од рангот на Киево. Ако го сметаме за успех тоа што лани загубивме од босиве а сега игравме нерешено тогаш добро:toe:. Да Јувентус после Фарсополи беше префрлен во Серија Б, имаа ред други проблеми и еве веќе четврта година тапка во место. Повеќето од вас оправдување за тоа тапкање во место наоѓате во Фарсополи. Да ве потсетам дека и Милан во раните 80 години играл во Серија Б. Тие после нивното враќање за 6 години успеале да освојат Куп на европски шампиони (денешна ЛШ) а веднаш потоа и да го одбранат. Според мене така се враќа на голема врата еден гигант а не како нас кои имаме амбиции за место во ЛШ (први четири). Досега веќе требаше да бидеме и повеќе од конкурентен тим на сите фронтови ама ние плукаме бодови на сите страни. И јас не барам преку леб погача, свесен сум како победивме со Лацио. Само далеку помалку нервозен ќе бев да игравме нерешено со нив а да ги измачкавме на лепче третолигашиве. Исходот ќе беше ист 4 бода од два меча ама барем ќе бев сигурен дека Јуве ги прележал детските болести и дека може секоја сезона да се надеваме на по 6 бода со екипи од рангот на некојси Киево. Вака добивам впечаток дека џабе освојуваме поени со директните конкуренти за скудетото кога истите веќе наредното коло ги подаруваме на третолигаши.

Што се однесува до Дел Нери, тврдам од самиот почеток на сезоната дека е просечен тренер и таков ќе остане па макар ни донел и скудето на крајот. Да не беше така, немаше да си дозволи да се брани со еден Киево без разлика дали имал еден, два или три играчи помалце во поле. Тренер од светска класа би бил свесен каква одговорна задача му е доверена. Ти да водиш гигант како Јуве а да си во филм дека водиш некоја малска екипа, мора да си удрен со мокра чорапа по глава.

Гледам тука се пишува дека кога Јуве победува Дел Нери се величел а кога има неуспех се плукал. Јас лично секогаш очекувам успех од Јуве и тоа ми е нормално, односно нема потреба од величење на тренерот. Успехот е средно име на Јуве. Незнам како некои од вас не го сфаќаат тоа. Кога Јуве ќе доживее неуспех, нормално е да се бараат виновниците за тоа. Јас денес главниот виновник го гледам во Дел Нери и неговата тактика во финишот, после него Јакинта и на крајот судијата. Вториов нема да го коментирам зошто не заслужува а што се однесува до судијата, нема смисла да се плаче за судењето кога сам си ги продал трите бода кои до 100 минута ти биле во џебот. Затоа и судењето нема да го коментирам.

Брат во некој дел се слагам со твојот пост, каде што кажуваш дека навистина треба да се вратиме на голема сцена како тоа што го направил Милан. За Јувентус навивам од 1995-1996 кога Јувентус освои ЛШ каде што го победи Ајах. Е сега Јувентус кога се врати од Сериа Б немаше некој желба за победа, за лани да не зборуваме реално да ви кажам дека и не ми се гледаше јувентус не можев да гледам како се влечет на терен. Да Дел-Нери е просечен тренер, али за разлика од ферара и Зак е измислен кој е голем мотиватор и кој за кратко време направи добра екипа која уште треба да расти за да биде шампионска, мене ме радува фактот кога излегуваме на терен, излегуваме со желба за победа и гледам голема борбеност кај играчите али тааа заслуга е на ДелНери..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom