Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Ако решиле дека е доста со Алегри барем нека го остават до крај на сезона, да не освоеше куп ќе разберев.

Каков нижотен, никаков потег.
Тутоспорт ја смена приказната, немало напад и закани од страна на Алегри.
IMG_8381.jpeg

Последно уредено:
Ако решиле дека е доста со Алегри барем нека го остават до крај на сезона, да не освоеше куп ќе разберев.

Му дадоа прееска казна од два меча ради беснеењето синоќа, така да што се однесува до Алегри завршена е сезоната за него

Му дадоа прееска казна од два меча ради беснеењето синоќа, така да што се однесува до Алегри завршена е сезоната за него
Није тачно седи кец Шики , двата меча казна важат само за во Купот на Италија :) .. и 5к евра парична казна има башка....
Инаку нека ги доседи овие два преостанати на клупа и нека фаќа патот ... ради некаков респект кон минатото и се што направил бла бла бла, тоа си стои, далеку од лош тренер ... но дека треба да се клањаме и да лелекаме дека еве он е бог и батиња што сам го бранел клубот ... немал подршка не му донеле играчи... немој ти се молам .. помина неговото време оддамна на цел универзум му е јасно, нема што да даде повеќе и точка . Мене ми беше ќееф да ги гледам видеата од прославата на момците во соблекувална, самба мамба, пута мадре песни.. има хемија таму како колектив.. не се тоа ботови ,или второразредни играчи како што некој од наша фан база пробуваат да наметнат... има потенцијал во тој колектив за повеќе од 12 нерешени во 14 утакмици или 2 победи од јануар навака или како и да е... Чао Алегри , беше задоволство.

Није тачно седи кец Шики

.

Иначе што се тиче Алегри, да бидеме реални катастрофа му беше вториов тригодишен мандат. Мило ми е што заминува со трофеј, ама без многу емоции ќе ве молам, нерви искинавме од неговата игра, посебно последниве 4-5 месеци. Јас не знам дали имал или немал поддршка горе од управата, ама тоа не го оправдува што од крај на Јануари навака има само 3 победи, апсолутно недозволиво за клуб како Јувентус.
Нека му ја врачат оставката, нека се доиграат преостанатите 2 натпревари, и полека нека се спрема клубот за нови засилувања под палката на Мота. Да ги заборавиме предходниве три турбулентни години.

Поддршката од страна на дел од тифозите на Јуве кон Алегри по се изгледа е поради тоа што кога управата и сите др. ќутеа, Алегри го бранеше клубот, сепак тоа не го оправдува да продолжи како тренер на Јувентус, мора да се продолжи напред со друг тренер.

Алегри треба најпрво да биде благодарен што му беше дадена можност во првиот мандат да води среден тим, трикратен шампион, во лига со слаба конкуренција и со играчи како Пирло, Видал, Тевез, Игуаин, Пјаниќ, Роналдо и многу други за кои беа фрлани 60-80 и 100тина милиони.

Благодарение на таа можност тој направи кариера и се закити со 5 Скудета, кои во истите услови ќе беа освоени од било кој просечен тренер што водел тим во Серија А и тоа е факт кој го знаат и врапчињата.

Затоа срамота е некого да обвинува и да плаче за работи кои се негова вина, а тоа е катастрофална игра на тимот под негова палка.

Нека се гони у пичку матер и никогаш да не се повтори.

Се спрема оставката....

Конечно крај! Супер е што донесе бар една титула, али сепак за неговиот мандат поише ми е крива управата што го оставија 3 години со ужасна игра да биде тренер на Јувентус отколку самиот Алегри

Нека изиграат сега две добри утакмици со Монтеро па нека го остават за следна сезона да гледаме циркузи.

Gjubreto go ischistija fala mu na gospod, site vo forumov shto mu pushea kurac da vi ebam mater… Tolku od mene…

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom