Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
^

Целава ситуација ме потсеќа на моментот кога требаше да дојде Ибра во Јуве. Идиотот се истепал со некој на тренинг и Ајакс под итно го шитнаа во Јуве. Имаше муабет тогаш дека Моџи му рекол да направи проблем во Ајакс за полесно да се решат да го продадат. :)

Дали и Марота има нешто со ова со Касано сега... :)
Интерашиве се надеваат дека ќе го земат :pos:А ако дојде кај нас или било каде во Јануари?

Ништо чудно ВЛАТЧЕ, и онака со Дел Нери се блиски со Касано. :icon_lol:

Како и да е, несватливо ми е сево ова, Сампдорија да се толку глупи па да му го раскинат договорот на својот најдобар играч од кој можат да извадат околу 15-20 милиони?! Не ми изгледа верно... А како што читам по нетов, и официјално му понудиле раскин на договорот. Свашта... :tapp: У секој случај, во предност сме пред сите, од причината што ја кажав најгоре во постов.

Еј супер би било Касано да дојде без оштета :).И така Амаури и Јакинта нон стоп се повредуваат.А и не е толку стар како што изгледа.Има 28 години.Само потребно е да ја задржи моменталната форма.
А за тоа дека Дел Нери има вмешано прсти во расправијата на Касано,се е можно.Премногу се блиски двајцата.Се сеќавам на реакцијата на Касано не полувремте кога играа со Јуве.Овој се направи дека не го гледа додека излегуваше на терен и додека Дел Нери разговараше со еден играч (не ми текнува кој),Касано се бутна во него,па после као демек извнини,не те видов и се насмејаа и двајцата па се прегрнаа :)

Касано?може,само да не праи глупости али Дел Нери го знае и добар однос имаат а тука е и Дел Пиеро.

Би сакал да дојде Касано, но ќе биде кобно ... Он е лидер и авторитет во Сампа, а кај нас Ил Капитано .. Ако дојде ќе треба да го слуша Дедо Перо пошто сите знаеме каков авторитете е Ил Капитано, а Касано нејке авторитети над него (затоа и си отиде од Рома ради Тоти)... Се кладам дека ќе има караници меѓу Дел Пиеро и Касано ...

Реално Алекс во Јуве ќе биде максимум уште една сезона. Сурова вистина, ама мора да се планира и иднината. Мислам дека нема да има проблеми со Касано.

Нели Марота изјавил дека ова е последна сезона за Дел П. и дека после ќе иде во Америка да игра ? Ако е така тогаш ви се ослободува место за Касано,а тие двајца заедно тешко да успеат теле е Касано се инаети за се и сешто и знае да биде проблем,ама може Ден Нери знае како треба со него. П.С. Незнам само зошто Сампдорија би го пуштиле за без пари кога комотно можат да извадат 15-20 мил од него.

Највише се иам радувано на голов лудница беше нека биде вака и вечерва со милан

Касано денес не се појавил на тренинг и е комплетно исклучен од тимот.

Што бројка имаме на лагер за него? :mist:
Јас без размислување би му го дал бројот 11 :)

Официјално:

Juventus (4-4-2): Storari; Motta, Bonucci, Chiellini, De Ceglie; Martinez, Felipe Melo, Aquilani, Marchisio; Quagliarella, Del Piero.
A disposizione: Costantino, Legrottaglie, Soresen, Sissoko, Pepe, Giandonato, Amauri.

Del Piero - Quagliarella
Martinez - Aquilani - Melo - Marchisio
De Ceglie - Chiellini - Bonucci - Motta
Storari

Milan (4-3-1-2): Abbiati; Bonera, Nesta, Papastathopulos, Antonini; Gattuso, Pirlo, Boateng; Robinho; Pato, Ibrahimovic.

Ги нема Дињо, Силва, Замброта и Одо.

FORZA JUVENTUS!​

На Тијаго Силва гарант мислел ... зашто и Мота и Силва исто име имаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom