Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Жал ми е за Сари. Колку и да бев против него, не е негова кривица, криви се тие над него. Многу луѓе заборават дека новиот тренер беше донесен со единствена задача да оди чекор потаму т.е да освои ЛШ, и да го смениш тренерот кој изигра две финалиња а на новиот да не му дадеш реална шанса со играчи по негов терк, без разлика кој му е капацитетот, е тешка глупост. Смена на тренери секоја година е за шкарт кинески тимој ко Интер и Милан
Автоматски споено мислење:

Жал ми е за Сари. Колку и да бев против него, не е негова кривица, криви се тие над него. Многу луѓе заборават дека новиот тренер беше донесен со единствена задача да оди чекор потаму т.е да освои ЛШ, и да го смениш тренерот кој изигра две финалиња а на новиот да не му дадеш реална шанса со играчи по негов терк, без разлика кој му е капацитетот, е тешка глупост. Смена на тренери секоја година е за шкарт кинески тимој ко Интер и Милан
Да но реално Сари немаше карактер за ваков тим како Јуве. Јас сум убеден дека фудбалерите не го почитуваа и сакаа.

Да но реално Сари немаше карактер за ваков тим како Јуве. Јас сум убеден дека фудбалерите не го почитуваа и сакаа.
Затоа реков дека раководсвтово е криво, не Сари. Тие се тие што одлучија дека Сари е најдобра опција од сите кој ги имале предвид, кој и да се, и дека е подобра опција од Алегри за во ЛШ. И шо е најтрагично, сите тука се радваја на тоа.
Секој ден, се повеќе овај тим покажува дека нема визија, и дека се носат одлуки импулсивно. Кога тогаш ќе им се удри од глава.

A Пирло ќе има? Ќе се замара со пораз/победа?

Која му е омичена формација? Тактика?....

Не се дупете луѓе ова е репетиран пиштол на чело.
Затоа реков дека раководсвтово е криво, не Сари. Тие се тие што одлучија дека Сари е најдобра опција од сите кој ги имале предвид, кој и да се, и дека е подобра опција од Алегри за во ЛШ. И шо е најтрагично, сите тука се радваја на тоа.
Секој ден, се повеќе овај тим покажува дека нема визија, и дека се носат одлуки импулсивно. Кога тогаш ќе им се удри од глава.
Наредната сезона веќе ќе му се удри. Милан ќе го смениме. Го фрлија и Пирло в' оган.

Де бе што го направи ти Пирло. Дечкото има изванредна фудбалска интелегенција, авторитет и почит не само кај нашиве фудбалери туку во цел фудбалски свет. Има огромни предиспозиции да биде успешен. Ајде малце позитивно

Наредната сезона веќе ќе му се удри. Милан ќе го смениме. Го фрлија и Пирло в' оган.
Со среќа нека му е на Пирло, можи да испадни новиот Липи, можи и да не, ќе видиме в година. Не е возможно да судиме пред време, како за некои други потенцијални тренери кој сме гледале.

Ањели очигледно иде по логикава дека еднаш ја погодил со Конте,па се надева дека до Пирло ќе почне нов циклус,друго објаснување неам за ова. Али ајде останува да видиме што ќе биде,можно е да иде со теоријава дека Пирло има авторитет како играч па полесно ќе го хендла тимов и играчиве. Како и да е негова е идејава за ваков тренер така ако фејлне сам ќе си биде крив.

Нека му е се среќа на маестро,може ќе испадне добро решение.

Храбар потег на Ањели. Тотална енигма е што да очекуваме затоа што 1 ден нема водено екипа. Тоа тие како да му дадеш да вози формула болид на човек што не знае да вози кола :tvg:

Позитивна работа е што го знае менталитетот на Јувентус, знае како функционира клубот и е лидер. Очекувам врската негова со играчите да биде посилна, затоа што Сари никогаш не се спои со тимската хемија. Како вода и зејтин беа. Плус играчите сами кажаа дека ништо не го разбираат што сака да им каже.

Изборот на Ањели не е случаен, очигледно има нешто зошто баш Пирло е негов избор. Според теорија ова би требало да биде добар потег, но во пракса ќе видиме.

Ај полека малце, да смириме доживљај...денес беше интересен ден во Торино, се десија 1467843 работи. И мене ме загрижува што го ставаат Пирло за тренер без ниту еден ден искуство, али сеуште имаат кредит кај мене Ањели и компанија, па се надевам дека ќе им се исплати овој ризик. Пирло нема да го судам уште сега, јас секогаш давам 2-3 месеца фора да видам што знаат новодојденците, така беше со фудбалерите, така правев и со Алегри, Сари и сега со Андреа.

Доброто е што ќе има 1 месец да ги истренира играчите, и да се вклопи со нив, очекувам Џиџи, Џорџо и Бонучи да стојат позади него во билокоја одлука. @DeviAngel чуден човек си, те памтам како го кудеше за се Пирло последните 2 сезони кај нас како играч. Си имаш ти фатено на око некои луѓе и само се нервираш ( Недвед, Конте, еве сега и Пирло). Смири се, да му дадеме шанса на човекот.

Ако ништо друго барем нема да го гледаме испотениот Сари со пикавецот во уста како добива пневмонија на клупа. Сега ќе имаме господин таму... :cool:

andrea-pirlo-out-and-about-milan-italy-shutterstock-editorial-10422296e.jpg

06tmag-02arena_pirlo-t_CA0-articleLarge.jpg

31dd49e70c8b6fcf2872030d5cd06708.jpg

294AC13100000578-3107182-The_laid_back_look_while_relaxing_prior_to_another_defining_week-a-44_1433242173019.jpg

Храбар потег на Ањели. Тотална енигма е што да очекуваме затоа што 1 ден нема водено екипа. Тоа тие како да му дадеш да вози формула болид на човек што не знае да вози кола :tvg:

Позитивна работа е што го знае менталитетот на Јувентус, знае како функционира клубот и е лидер. Очекувам врската негова со играчите да биде посилна, затоа што Сари никогаш не се спои со тимската хемија. Како вода и зејтин беа. Плус играчите сами кажаа дека ништо не го разбираат што сака да им каже.

Изборот на Ањели не е случаен, очигледно има нешто зошто баш Пирло е негов избор. Според теорија ова би требало да биде добар потег, но во пракса ќе видиме.
Пошто Сари 15 године водеше екипи па го видовме копилето.Полошо од сезонава не може да биде, а и да биде поарно да им се удри од глава може ќе сватат дека треба реконструкција на цела средина и цел тим комплет!

Последно уредено:
Ај полека малце, да смириме доживљај...денес беше интересен ден во Торино, се десија 1467843 работи. И мене ме загрижува што го ставаат Пирло за тренер без ниту еден ден искуство, али сеуште имаат кредит кај мене Ањели и компанија, па се надевам дека ќе им се исплати овој ризик. Пирло нема да го судам уште сега, јас секогаш давам 2-3 месеца фора да видам што знаат новодојденците, така беше со фудбалерите, така правев и со Алегри, Сари и сега со Андреа.

Доброто е што ќе има 1 месец да ги истренира играчите, и да се вклопи со нив, очекувам Џиџи, Џорџо и Бонучи да стојат позади него во билокоја одлука. @DeviAngel чуден човек си, те памтам како го кудеше за се Пирло последните 2 сезони кај нас како играч. Си имаш ти фатено на око некои луѓе и само се нервираш ( Недвед, Конте, еве сега и Пирло). Смири се, да му дадеме шанса на човекот.

Ако ништо друго барем нема да го гледаме испотениот Сари со пикавецот во уста како добива пневмонија на клупа. Сега ќе имаме господин таму... :cool:

294AC13100000578-3107182-The_laid_back_look_while_relaxing_prior_to_another_defining_week-a-44_1433242173019.jpg
За Пирло објаснав милиони пати за тие фамозни две сезони и немам план пак, секој на свој начин си сфати. Проблем имам со тоа што ова мислам дека не е чекор напред, напротив.

А за Недвед доволно беше неговото лично фијаско со Дибала лани. Конте мислам нема смисла да пишам, доволно сам со неговите постапки покажа, го чекам денот кога ќе го прашаат колку скудета има освоено Јуве.

Де бе што го направи ти Пирло. Дечкото има изванредна фудбалска интелегенција, авторитет и почит не само кај нашиве фудбалери туку во цел фудбалски свет. Има огромни предиспозиции да биде успешен. Ајде малце позитивно
Како играч да има ама од секое дрво не бива свирче. Дај боже да грешам. Ќе прајме муабет в година. Имаше и Ферара каде каде подобри предиспозиции и резултати.

Ако ништо друго ,се враќа дрескодот со скапи жабарски одела :icon_lol:

Лани кога го поздравија Алегри и го официјализираа Сари пишав дека ни следи инетерсна сезона ... и интересна беше ептен.У целата ситуација бар не го испуштија тронот, а и Сари конечно запиша скудето у ЦВто.Јбг не се еден за друг едоставно , ко камче у кондура,ко испотена поло маица и пикавец у уста на аристократска вечера.
За да му пројде идеата на Сари му требаат играчи по негов терк и време, а Јуве луксузот време неможе да му го пружи( не му даде ни блиску идеален карар исто , ама тоа е друга приказна).
Од друга страна , Пирло беше проект за во иднина,сега колку ќе се исплати храброста со ваков ризик и директно фрлање во оган ќе видиме на крај.

Знаејќи го Пирло, и знаејќи дека една година гравитираше околу Јуве, вадеше лиценци за тренер итн..Јас сум убеден дека ова не е случаен потег, туку добро осмислен, само прашање беше на време кога ќе биде Сари отпуштен. На тимов му фали мотивација, далеку повеќе отколку квалитет.

Имам доверба во Ањели, и мислам дека знае што прави.

"What even the Juve players who are friends of Pirlo don't know is that Pirlo has in mind a shocking idea of football for them. I'm getting information ..." [Momblano via @NonSoloJuve]

Ањели вчера вети револуција и вложувања. Ај сеа да видиме.

Cannavaro:What system do you like to play?

Pirlo: Depends on the players, 433 all pushing forwards. Good possession footbal

3875EDD6-5AB6-4F58-8D17-C37DFF3F40B9.jpeg
Pirlo's assistant :

Roberto Baronio. Has managed a couple of Italy’s U sides. Played with Pirlo.

Последно уредено:
Не ми изгледа ова на туку така непромислено решение кое му текнало на Ањели и за неколку саати од отказот на Сари му јавил на Пирло дека го планира за тренер на првиот тим. И не е баш случајно што баш пред неколку дена Пирло беше претставен за тренер на U23 тимот. Имало предуслов ваљда Сари да го помине Лион или да освои ЛШ за да остане. Или второто сценарио е секако да одлучиле за смена на Сари поради проблемот со соблекувалната и само се чекало да заврши сезонава.

Не ми изгледа реално да немале никаков план и туку така да му дадат отказ на Сари. Дури и да е така сигурно ќе размислеле добро,ќе си дале фора од 3-4 дена да најдат замена,состанок со управата,бордот на директори,па контакти,преговори со некои тренери, нема баш во неколку саати да донесат таква одлука и баш тоа да е Пирло.

Ќе видиме како ќе се покаже Пирло или ќе испадне генијален потег или на полу сезона ќе бараат поискусен тренер за замена. Да се надеваме на првото,ако ништо друго ќе има од кого да учат на тренинзи играчиве од срединава :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom