Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
BREAKING: Andrea Pirlo will be the new manager of Juventus per Fabrizio Romano
Кое самоубиство клубот го напрај последнава година и пол.
Автоматски споено мислење:

Ањели, Паратичи, Недвед шо побрзо се изгубат од клубов то поарно.

Нека се ебат в газ, кое самоубиство ејј не е можно ова шо го прат. КУРС нема завршено, тим НЕМА ВОДЕНО алоооо

Кое самоубиство клубот го напрај последнава година и пол.
Не знам, меч со две острици ми е Пирло. Од една страна имаме генијалност, од друга не бил тренер никаде досега. Реал го направи тоа со Зидан, но тој ги тренираше младинците 1 година и беше помошник во прв тим.

Не знам, меч со две острици ми е Пирло. Од една страна имаме генијалност, од друга не бил тренер никаде досега. Реал го направи тоа со Зидан, но тој ги тренираше младинците 1 година и беше помошник во прв тим.
Знајш колку клубови во меѓувреме пробаја со нов Гвардиола или Зидан??

Не е меч со две острици. Клубот после Марота се води без план, без идеа. Не знат кај терат. Штедат пари. Едноставно ерата ни завшри тој шо не крена тој ќе не уништи.

Ќе бараме тренер во Октомври. И да момблано прв се погоди.

Ова можно е како привремено решение дури не се ослободи некој тренер в година како Зидан, Пеп итн...ама кај дават пари бе.

Неопходни се квалитетни засилувања. Ако тоа го добиеме, крајно небитно е неискуството на Пирло.

Мене лично ми се допаѓа потегов, обожавам вакви неконвенционални идеи.

И викате Пирло нов менаџер...?

65d.gif

Неопходни се квалитетни засилувања. Ако тоа го добиеме, крајно небитно е неискуството на Пирло.

Мене лично ми се допаѓа потегов, обожавам вакви неконвенционални идеи.
И мене искрено ми се допаѓа, ако успее интелегенцијата од теренот да ја пренесе на играчите и како тренер може да биде супер, кога Сари го трпевме зошто не би пробале со Пирло, со кој впрочем и почна подемот на овој Јувентус.

Andrea Pirlo will be the new Juventus manager, confirmed. Total agreement has been reached with Pirlo after sacking Maurizio Sarri - it will be official soon. Here we go! ⚪️⚫️ #Juventus #Pirlo @SkySport

Cherubini will take Marotta's place within the club. [Sky]

Во денешно време побитно е тренер кој има авторитет врз ѕвездите и манекените отколку да е врвен стратег. Ако можи да држи авторитет лајк за Пирло.

Во денешно време побитно е тренер кој има авторитет врз ѕвездите и манекените отколку да е врвен стратег. Ако можи да држи авторитет лајк за Пирло.

Да бидеме реални немаме така лоша екипа како што излгедаше сезонава, Пирло ќе ги има на располагање Дибала, Роналдо, Кулушевски, Демирал, Де Лигт, Бонучи, Киелини (како бек ап), Ромеро ако остане,Квадрадо, Сандро, Пелегрини,Артур, Бентанкур. Овие ги сметам за сигурни за наредна сезона, да се купи замена за Квадрадо, да се донесе Ауар од Лион и плус уште некој везњак пак ќе сме супер. Ако ги склопи Пирло во напад Роналдо, Дибала и Кулушевски ќе имаме супер трио напред, треба да поработат на трансфер пазарот за резервни играчи и јачање на средниот ред. Бентанкур и Артур се ок ама ни требаат плус двајца квалитетни и некоја резерва.

"Andrea Pirlo met Andrea Agnelli today - all that's missing is the official announcement hat he will replace Maurizio Sarri. An intriguing and extremely risky choice by the president because Pirlo has no experience as a coach." [Romeo Agresti via @bianconeribra]

"Of course, for the fans it is natural to imagine an initial apprehension with the choice of Pirlo, but in his press conference as a U23 coach he showed clear ideas and a strong desire to prove his worth and do a good job." [Romeo Agresti]

20200808_200156.jpg

Се погоди сега.

Убо е то шо Дибала ќе има слобода. Ќе сака креативни играчи можда и Тонали ќе дојди.

Последно уредено:
И мене ми се допаѓа, Пирло има карактер. Мислам дека ќе успее.

Подобро Пирло, отколку Сари.

Мене баш ми беше желба Пирло да стане тренер на Јуве. Јес да е ова мн порано од што очекував и се надевав ама сигурен сум дека Пирло ќе биде успешен тренер. Best of luck брадоња

Збораме за чоекот кој вечерта пред финале на светско си играше на ПС и кур не го болеше...

Нека му е со среќа ама не гледам позитива во ова.

Del Piero: "I would not have bet €1 on the arrival of Pirlo, I wish him the best. He has extraordinary intelligence." [Via @zorro270]

Жал ми е за Сари. Колку и да бев против него, не е негова кривица, криви се тие над него. Многу луѓе заборават дека новиот тренер беше донесен со единствена задача да оди чекор потаму т.е да освои ЛШ, и да го смениш тренерот кој изигра две финалиња а на новиот да не му дадеш реална шанса со играчи по негов терк, без разлика кој му е капацитетот, е тешка глупост. Смена на тренери секоја година е за шкарт кинески тимој ко Интер и Милан

:anco:

20200808_203704.jpg

Инаку Артур вечерва не го пуштиле на Камп Ноу да ја гледа Барса со Наполи :popce:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom