Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Тутоспорт пишуваат дека продажбата на Дибала ја туркаат пред се ради балансирање на буџетот. Покрај тоа од управата му замерувале за некои потези прошлата сезона (најверојатно несогласувањата со Алегри), и сметаат дека играчот не е незаменлив.
Значи по се изгледа Дибала ќе си оди, Тотенхем и ПСЖ најверојатно... за Интер не верувам, иако постои заинтересираност кај нив.

Она што ме зачуди е што Дибала го коштал клубот 16 милиони евра годишно...o_O а добро знаеме дека Пауло зема негде 7.5 до 8 милиони плата годишно. Туканегде се криела цаката со image rights и неможноста Јунајтед да се договори со него и неговите агенти.
Бруто платата сигурно му е толку.

Да прифатиш 70 милиони за Дибала,во време кога еден Мегваер од ебаниот Лестер се продава за 80 милиони,Пепе по една добра сезона во Лил 80м,Дембеле 105м и тако даље... треба да си ептен идиот и да сакаш по секоја цена да се отарасиш од играчот.

Да имаш незадоволен играч што сака да си иде и да дава такви изјави и ќе разберам,паѓа цената и све.Мада и за тоа има лек,Јунајтед нема да го пушти ни за евро помалце Лукаку па макар на глава стоел.Али клубов сам да го нуди играчот и да му смалува цена,тоа го неам видено до сеа,поготово не за квалитетен играч ко Дибала кој нит е проблематичен,нит е Балотели карактер.
Битно ,Кедира,Матуди Игуаин ќе си седат,може на крај и ќе останат да лапаат плата и да немаат никаков удел во тимов,али со Дибала ќе затварале дупки во буџет.

Од тоа што разбрав, кога се прави трансфер на играч кој не ги поседува своите image rights, имаш 3 страни за договор
  • Јувентус - со кој Јунајтед се договори за трансферот
  • Играчот - Со кој Јунајтед се договори за платата
  • Агенцијата која ги поседува image rights од Дибала - Е со нив нема договор, зашто бараат ненормални суми и огромен процент од продажбата да иде кај нив. Мислам дека и со Тотенхем ке запне тука работата.

Од тоа што разбрав, кога се прави трансфер на играч кој не ги поседува своите image rights, имаш 3 страни за договор
  • Јувентус - со кој Јунајтед се договори за трансферот
  • Играчот - Со кој Јунајтед се договори за платата
  • Агенцијата која ги поседува image rights од Дибала - Е со нив нема договор, зашто бараат ненормални суми и огромен процент од продажбата да иде кај нив. Мислам дека и со Тотенхем ке запне тука работата.
Јасно ми е мене ова и се стои вака како што си напишал.Само што при продажба секој клуб го интересира првенствено само првата точка,договорот за трансфер.Останатите работи се ствар на договор со агентите,агенцијата за image rights и што ти ја знам,од кој клубот не глеа апсолутно ништо.

Е тука е и проблемот за кој повеќето фанови имаат критики кон управата(не само за овој случај,него и при други продавања на играчи).Играч кој во денешно време (кога се даваат енормни суми),било кој посериозен клуб би му извадил 100м и повеќе, они го даваат во директна трампа за Лукаку(кој ете Јунајтед го проценува на 85), а сеа со Тотенхем наводно прифатиле и 70м.

Тука нешто смрди, корне.. Марота андеркавер , као го сакаме Лукаку, као клоците на Дибала .. ма кур се тресе.. има некоја игра позади сите овие глупости у последно време.. или бар така сакам да мислам :cautious:

Тука нешто смрди, корне.. Марота андеркавер , као го сакаме Лукаку, као клоците на Дибала .. ма кур се тресе.. има некоја игра позади сите овие глупости у последно време.. или бар така сакам да мислам :cautious:
Смрди на размена Икарди- Дибала.
Не дека смрди,корне [emoji4]

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Мене Недвед ми остава мн лош впечаток ептен, како мн арогантен ми делува на оваа функција.

Nedved leaves his wife for a 23 year old. I on i Agneli pred nekoja godina, se iskurnazija epten. Gi udrija parite u glava na stari godini. Ali ova e ok, sto sakaat neka pravat. U sekoj slucaj, pocnaa da go vodat klubot na mnogu netipicen nacin za Juve. Bez pocit za igraci, samo kesh i tituli gi interesiraat. Ova ke se odrazi mn na klubot, ako ne sega za nekoe vreme sekako.

Последно уредено:
Да клецне уште нешто додека може :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

68873769_3006319202728622_3492142130606899200_o.png.jpg

Rumors that the legal battle on Dybala's image rights being valued at around 40m. That might be why we're asking 70-80m for him. If he loses the legal battle, the club that holds his contract could be asked to pay 40m for his image rights to the firm that currently holds them. IF he loses the legal battle. I'm sure that's devaluing him quite a bit.

Данило официјално во Јувентус, 37М евра
Кансело официјално во Сити, 65М евра
Ценава за Кансело можам да ја прифатам некако, ама за Данило да платиме 37 не можам никако да прифатам, за отпадок од Реал и Сити, што заедно во двата клуба нема одиграно по повеќе од 10 утакмици по сезона, во ниеден случај не требаше да го платат толку. Можам да разберам дека сакаа да го избркаат Кансело, ама можеа било каде да го продадат за пристојна сума без да му наметнуваат отпадоци како Данило.
Фала богу нема да го земат Лукаку, и тој ти е одпадок како гореспоменатиов, па уште трампа со Дибала, 80М, не се при здрав разум луѓево.....

A statement released by Juventus confirmed Danilo has signed a contract to June 2024 and the €37m will be payable in three instalments.

It also noted that Manchester City have three instalments to pay the €65m and that this registers a €28.6m profit for the Bianconeri.

For 25-year-old Portugal international Cancelo, it is the fourth transfer in five years after Benfica, Valencia, Inter and Juventus.

He joined the Bianconeri last summer for €40.4m and played 34 games in all competition, contributing one goal and five assists.

Tottenham Hotspur have practically abandoned attempts to sign Paulo Dybala after securing a €60m deal for Giovani Lo Celso.

Contacts expected between United and Juventus tomorrow for Mario Mandzukic reports @DiMarzio. United is working to sign the Croatian to replace Lukaku.

ARSENAL - Rugani from Juventus is flying over early tomorrow for talks and potentially a medical

Loan for the year

#AFC https://t.co/qdxrVyF9yQ

Juventus midfielder Sami Khedira has rejected moves to Besiktas & Fenerbahce & is holding out for a transfer to Arsenal. [Il BiancoNero] #afc https://t.co/gBeOOd1Ia5

Последно уредено:
Смрди на размена Икарди- Дибала.
Не дека смрди,корне [emoji4]

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Смрди ама многу пари и триста преговори се у игра околу Дибала, image rights, висока плата...

Незнам, не ми е верно. Мада и не би ме чудело со овие нашиве. Кое разочарување би било ова еј... Незнам дали е бетер за Икарди или за Лукаку да го дадеш Дибала. Не дека е лош играч Икарди, ама ѓубре тешко ми седи. Јес да Јуве најверојатно би го средиле, ама ипак со таа никаквата што го влече за нос... темпирана бомба у најава.

BBC сабајлево пишаа дека Дибала е пред трансфер во Тотенхем

пропаднавме како тим.. Го достигнавме врвот со двете финалиња, толку е, возот иде надоле.. Ќе треба да почекаме уште неколку години за да се искачиме.. Сезонава тешко да освоиме и Сериа А, не алудирам на Интер, немаат тим за толку фронта башка се послаби од нас и Наполи кои ќе освојат сезонава..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom