Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Kako go krivis kedira za golot ja ne znam, koa kielini mi izigrava pirlo pred nas gol...
Jaс реков дека го кривам лично него? Реков дека ме изнервира пошто наместо да го покрие вишакот си трчкаше темпо дури не стигна играчот на Сампдориа пред Нето тогаш му текна да забрза.

Како да го покрие кога сигурно не очекувал Киелини у нозе на противникот да му ја даде. Строго на душа на Џорџоне иде примениот гол.

Max Allegri praised Juventus for their “aggressive” approach and tempo to Sampdoria and welcomed back Claudio Marchisio.

The Bianconeri recovered from a defeat to Milan by sweeping Sampdoria aside 4-1, maintaining their two-point lead at the top of the table.

“It was important to start this aggressive, as that is how Samp won the Derby,” Allegri told Sky Sport Italia.

“I am happy that Mario Mandzukic scored, while Gonzalo Higuain had a great game and his goals will come soon enough. Everyone did well, as when Higuain was the centre-forward, Mandzukic went wide and vice versa. That’s a good sign.

Neto also made two or three important saves. It was good to have Marchisio back. In terms of positioning and tactical intelligence, he’s very valuable to the team.

“We develop the football well when we move the ball quickly and that’s what happened today. When we slowed down the tempo, we allowed Samp back into the game.”

Dani Alves was a surprise pick in a three-man defence amid the injury crisis.

“He is so good on the ball and had a good game. He is a player who can fill that role.”

Juventus face last season’s Scudetto rivals Napoli on Saturday evening, so what form at the Bianconeri in?

“We need to improve the quality of our football. It will be an important match, but not as decisive as the meeting in the second half of the season,” concluded Allegri.”

Mislam deka CHhelini mora da se bara. za nego zamena i za barza nekako chielo ni deluva premnogu nervozno vo posledno vreme premnogu greski pravi duri pocetnicki i pokrwj dvata gola imam custvo deka treba da igrqme so rugani a za vgodina da se ukl nekoj od mladincite

Mislam deka CHhelini mora da se bara. za nego zamena i za barza nekako chielo ni deluva premnogu nervozno vo posledno vreme premnogu greski pravi duri pocetnicki i pokrwj dvata gola imam custvo deka treba da igrqme so rugani a za vgodina da se ukl nekoj od mladincite
Па не е некоја новост ова, у години се Џорџо (32) и Барза (35) , додуша незнам каде виде нервоза, бааги време беше одсутен ради повреда и неможе веднаш да биде на највисоко ниво, додуша еден кикс направи при голот на Самп ( не богзнае што катастрофална грешка патем) , а заби два гола така да му се упростува грешката од мене, и има многу висока оцена на рејтинзите од медиумите.... инаку догодина треба да се бара стабилен и докажан централен дефанзивец, заеби ти младинци, неможе у оган да бутнеш младинец на така важна позиција како централен дефанзивец... види само како пример Ругани, колку време е во првиот тим, со години? , а колку претпазливо почнаа да му дават шанси, малку по малку, на поневажни натпревари..лека полека....

attachment.php

3 шанси прај по утакмица чоеков а изиграл само 7 утакмици

Наводно Кедира, Пјанич и Лемина биле преуморени зато имале бледи партии последните 2-3 недели :D

Октомври сме они уморни биле, у март какви ќе се ?
Алиби муабет е тоа , а реално слаби партии пружаат,Лемина ради тоа шо се бара од него да игра нешо шо не знае,Кедира оти супер ја отвори сезоанта па после репрезентативната пауза го снема и Пјанич кој игра променливо и не е сеуште на очекуваното ниво.

Вчера со 70 мин со Марка, се виде одма разлика у диктирање темпо и контролирање на средианта.Тоа им е и шанса, посебно за Пјанич да почне да игра поконкретно и да креира шанси за гол.

Игуаин го нема последните неколку утакмици, битно се бори страшно на терен, тоа е најважно, ќе се среди тимот со тоа и неговата реализација и шансите кои ќе му се креираат.

Октомври сме они уморни биле, у март какви ќе се ?
Алиби муабет е тоа , а реално слаби партии пружаат,Лемина ради тоа шо се бара од него да игра нешо шо не знае,Кедира оти супер ја отвори сезоанта па после репрезентативната пауза го снема и Пјанич кој игра променливо и не е сеуште на очекуваното ниво.

Вчера со 70 мин со Марка, се виде одма разлика у диктирање темпо и контролирање на средианта.Тоа им е и шанса, посебно за Пјанич да почне да игра поконкретно и да креира шанси за гол.

Игуаин го нема последните неколку утакмици, битно се бори страшно на терен, тоа е најважно, ќе се среди тимот со тоа и неговата реализација и шансите кои ќе му се креираат.

Реално Кедира не е застанат пауза нема, за Лемина не знам ај утната улогата ок ама последните 3-4 натпревари беше ко гума истушена =)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom