Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Сандро ОДМАРА пошо ја почнува секоја утакмица, а има пеколен распоред, нема потреба и против Динамо да се троши. Само што очигледно на вас треба да ви се нацрта за да сфатите.[DOUBLEPOST=1475009995][/DOUBLEPOST]
Стај го box to box, пак иста прича ќе биде. Пишав и порано, против Баерн изигра одлично како последен играч од средината, тоа му е позицијата и ништо друго.
Не е само позицијата, види го се бори за топки, клиза, турка играчи, не се плаши да пушта долги топки, да префрла страни нити пак да гради топка или пак да бега од стартој. Плус види го како лагано си шутира полн самодоверба од 30+ метри и тоа успешно, предзеде и иницијатива кога цел тим спиеше на почеток.

Можеби среќа се повреди дрвото Асамоа, иначе пак клупа ќе грееше Хернанес.. Сакам да го видам пак наредна утакмица во 1 постава...

Инаку да се помолиме да ни се вратат сите браќа Јувенташи здрави живи од Загреб.. читам ималоинцидент/ напад од лајнарите БББ .... мада немало сериозно повредени како што пишуваат ..

Последно уредено:
giphy.gif

Алекс Сандро :pos:

Рутински натпревар. Сите си ги одработија задачите, и тоа е тоа.

Браво за Хернанес. Како некој сосема друг играч.

Инаку да се помолиме да ни се вратат сите браќа Јувенташи здрави живи од Загреб.. читам ималоинцидент/ напад од лајнарите БББ .... мада немало сериозно повредени како што пишуваат ..
@Mr. Mojo Risin' беше во кафич од нашите јувентини. Се надевам е во ред се неам слушнато ....[DOUBLEPOST=1475016477][/DOUBLEPOST]Gonzalo Higuain saw the right Juventus attitude at Dinamo Zagreb, but admits he asked Paulo Dybala “to play closer to me, though in the end it’s his choice.”

Pipita and La Joya were both on target in the 4-0 Champions League victory, but the stats show the two strikers did not exchange a single pass in the entire game.

At times I ask him to play closer to me, though it all depends on the circumstances of the game,” Higuain told Mediaset Premium.

I prefer him closer, but in the end it’s his choice. I am in a good moment of form, but we’re still at the beginning, settling in with new teammates and system.

“I will improve game after game and winning helps you to win. We are not yet at the top of our capabilities, but we are getting the results in the meantime.

“I am happy to be here and felt at ease from the first moment I arrived. Now we are trying to work out the best movements, but with time it will improve.

“We wanted to play with the right attitude this evening and we did that.”

Последно уредено:
@Mr. Mojo Risin' беше во кафич од нашите јувентини. Се надевам е во ред се неам слушнато ....
Нема ништо не му се сеќирај.. по 1 повреден имало од двете страни, но со гребнатинки поминале двајцата...
Инаку ме интересира да се јават тие што беа против Дани Алвес кога го потдпишавме... како се не/задоволни до сега од прикажаното ? :) ..

Нема ништо не му се сеќирај.. по 1 повреден имало од двете страни, но со гребнатинки поминале двајцата...
Инаку ме интересира да се јават тие што беа против Дани Алвес кога го потдпишавме... како се не/задоволни до сега од прикажаното ? :) ..
Супер ко така, него јас не сум задоволен од него во дефанзива ( Лихшт > Алвес). За друго немам замерки освен кога ќе остај дупка назад. А воопшто не бев против иако не го сакам карактерно како играч :)[DOUBLEPOST=1475016725][/DOUBLEPOST]
Не бе неможиш чоек да го мрази овај хахахаха, скроз летнал не е чудо шо не игра како шо треба :D[DOUBLEPOST=1475016775][/DOUBLEPOST]72% - Juventus kept 72% ball possession tonight: their highest tally in a Champions League game since 2004. Supremacy. #DZGJuve[DOUBLEPOST=1475016828][/DOUBLEPOST]Gunslinger Gonzalo [17th fastest scorer to 5 Juve ]
- Devastating Dani [123 touches]
- Gigantic Gianluigi [55th EU CS]

@DeviAngel Знаеш кога Лиштајнер ќе биде > Алвес ? На куково лето.. а дури ни тогаш не се знае дали ќе биде, незнам освен во брзина дали постои друг сегмент каде може да му подпре на Алвес , нема ... А за карактер ,се слагам Алвес малку е ебиветар.. но такви се 98,999% од Јужно Американците, но тоа не му пречи во придонесот за екипата.. полека се уклопува дечакот, не знае ни Италијански уште а веќе постигна 3 гола ( добро не му се пишани ама негови се ) ...

@DeviAngel Знаеш кога Лиштајнер ќе биде > Алвес ? На куково лето.. а дури ни тогаш не се знае дали ќе биде, незнам освен во брзина дали постои друг сегмент каде може да му подпре на Алвес , нема ... А за карактер ,се слагам Алвес малку е ебиветар.. но такви се 98,999% од Јужно Американците, но тоа не му пречи во придонесот за екипата.. полека се уклопува дечакот, не знае ни Италијански уште а веќе постигна 3 гола ( добро не му се пишани ама негови се ) ...
Зборам за дефанзива, Лихт е чудовиште во дефанзива не бега чоек. Нападот му е слаба страна[DOUBLEPOST=1475017691][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1475018219][/DOUBLEPOST]Gonzalo Higuain's season by numbers:
407 minutes
8 Games (5 starts)
9 Shots on target
5 Goals
5 Chances Created

Последно уредено:
Реално гледано, да играме со формација 4-3-3, односно Игуаин напред а лево и десно да ги има Пјаца/Дибала/Куардаро ќе згази пипита...

Сандро ОДМАРА пошо ја почнува секоја утакмица, а има пеколен распоред, нема потреба и против Динамо да се троши. Само што очигледно на вас треба да ви се нацрта за да сфатите.

Сите среќни задоволни... @Scirea бате, Алегри на пресот вчера кажа дека Сандро мора да одмори, дека изиграл 5 врзани средби.. и не е робот ебаго мора да сватиш ...кога има алтернатива со големо ЛШ искуство како Евра, зошто да не го одмориме Сандро малку? викендов пак ќе игра Сандро не бери гајле....

Види убаво тоа што го одморил, али јас еве се кладам дека и на следните натпревари во ЛШ ќе го игра Евра, и тоа во 352 формација. Прошлата сезона, а еве очигледно и оваа Евра претежно настапува во ЛШ, тоа не ми се свиѓа... Сандро е 1000 пати поопасен барем во таа 3-5-2 формација што ја играме, али затоа Алегри запнал со дедото да ги игра тие натпревари.
Видовте колку се смени играта против Севиља кога го внесе Сандро по таа лева страна? Душата им ја зеде на противничките играчи, тоа Евра неможе да си го дозвори пред се ради возраста.
Сеа ќе се прашате што замарам кога вчера играа со небитните Динамо Загреб, али не е тоа финтата. Го играше и против Севиља, вториот фаворит во групата, сигурен сум дека ќе го игра и против Лион и останатите 3 натпревари што следат во групата, и убеден сум дека сите тие ќе ги игра со 3-5-2 формација. Значи автоматски влагаме со хендикеп по таа лева бековска позиција.
Мене не ми смета Евра да игра, ако на терен искочат со 433 или 4312 формации, значи со 4 позади тогаш нема што да се жалам... али вака да ми тераш со глава во ѕид и да го играш дедото во 352 формација, еве незнам... на нерви ми иде.

Came back from Zagreb before 5 hours .

Watched the game with two Croatian juventini .Best place ,west ,2-row.
Very good atmosphere.
South was probably packed full with Juventus fans from Drughi and others.Were loud.My estimation is that there were something about 3000 our fans at least.
Also Dinamo fans, despite the loss and 4 conceded goals were non-stop supporting their team.This was the first game they weren't boycotting for a long time.They are in some kind of a war with the management.
Few girls in Juventus shirts were non stop screaming to Mandzukic when he starts warming.Very popular, alongside with Pjaca for Dinamo fans. Understandable .A huge applause when they enter.
One thing surprise me very positively.I noticed that Dybala put some weight on his body made of pure muscles since last year.I can not see that on TV .Much,much stronger than the period he came from Palermo.Look very match fit, full of power.
I was afraid about Pjanic injury since he was barely walking after they subbed him till the end of the game.I thought that his injury is much worse,hopefully he will be back against Empoli.
We are clearly in another league .Dinamo is in crisis,they change the manager etc. I wished Pjaca to score when he enters.Good move.All in all a good event. According to a official speaker 25 000 people was at the stadium.
I find it a little strange when Quadrado started to play on the left side when he subbed Pjanic.
Very satisfied with all but I think that we will be much better in a month or so.This team and players needs to gel and to understand better each other with just one look.
Was worth to travel and watch the game.

According to reports Allegri called them out kind of roughly at the bus before this game, disaproving their attitude against Paermo.
[DOUBLEPOST=1475067897][/DOUBLEPOST]Former Zenit St Petersburg player Yuri Zeludkov claims Axel Witsel is “playing badly out of spite” and waiting for a Juventus move.

The midfielder was set to join the Bianconeri in the summer, and was in Turin to take his medical.

However, the deal dramatically collapsed at the last-minute, and the Belgian international returned to Russia.

“They didn’t sell him to Juve and he’s playing really badly out of spite,” Zeludkov fumed, as reported by ITA Sport Press.

“He goes onto the pitch, punches his time clock and waits for the new year, hoping he can leave. Why do I say that? Just watch him play.

“I don’t know why [Coach Mircea] Lucescu is so determined to play him, for the moment I think he’s stopped playing football.

“In the end I think he has hardly any interest, he gets his wages anyway. You can see he’s not happy here, sell him and let him go where he wants, God help him.”

Последно уредено:
Не знам многу луѓе кои беа против Дани Алвеш кога го потпишавме, ама знам луѓе меѓу кои сум и јас кои го критикуваат бидејќи на почетокот не се покажа ни од најдалеку во добро светло. Не се мерило натпреварите против Каљари и Загреб кои ги добивме по 4-0, едноставно таму сите играат. Мене не ми се допаѓа тоа што уште мисли дека е во Барса и игра на моменти премногу ноншалантно. Се лигави, дрибла каде што не треба. А и ме изнервира страшно што потпадна на провокација од Дијаманти против Палермо и лакт го удри. Барем со искуството кое го има мора да не поштеди од такви глупости.

4-2-3-1

Буфoн (Нетo)
Алвеш Киелини Бoнучи Сaндрo
Мaркизиo (Кедирa) Витсел
Дибaлa Пјaнич Квaдрaдo (Пјaцa)
Игуaин (Мaнџукиќ)

Се' додека Дани не го испоти газот и не се покаже кај нас, моментално за мене Лихт > Дани...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom