Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Аусилио, спортскиот директор на Интер му се заблагодарува на Марота, за парите за Хернанес, и дека со дел од тие пари го купиле Фелипе Мело. Не било кој, туку ФЕЛИПЕ МЕЛО!

Е сега, кога ќе си поразмисли малку што глупост тропнал, можеби ќе му текни дека Фелипе Мело не е среќа,туку може да се нарече клетва за тимот што го има во своите редови. Хернанес и воопшто да не влези во игра, е далеку покорисен од безкичмењакот Мело. Самото постоење на Мело во тимот е исто како во старт да започнуваш со 10 играчи.

Па уште кога ќе ми текне гревот какви изјави даваше пред првиот натпревар сезонава против Јуве, кога Интер ја освои Сериа А во првите пет кола, не треба повеќе никаква дискусија.[DOUBLEPOST=1457746876][/DOUBLEPOST]Значи, овде нема Агрести,магрести, ЏДМ, и сл. Ова е фудбал ликс, страна која ги хакна договорите на играчите. Веќе почнаа и кривично да ги гонат за тоа.

Отвори го линков, го има оригиналот договорот на Реал и Јуве за Мората, со потписи со се, скениран. Најверодостојно :)
Ne razbiram mnogu spanski iskreno, pisuva nesto za platite dali treba da se vratat, toa me interesira

10392256_1736430126397196_533734598791949877_n.jpg

:pos::cuc:

А што ќе смени 10ката на сево ова што го кажа?

На некој начин ќе си продолжи традицијата што ја има Јувентус... 10-ката скоро секогаш ја носеле добри играчишта во тимот. Сивори, Платини, Баџо, Дел Пиеро, Тевез и сега Погба... ма да овој последниов некако не му стои бројката на дресот :icon_mrgr:.
Реално оваа сезона ако некој ја заслужува 10-ката да ја носи на својот грб, тоа е Дибала и никој друг (Добро де и Џиџи :icon_mrgr: ). Не сакам да верувам дека ако во иднина му го дадат тој број, треба да преставува притисок за него... туку чест што ќе го носи тој број, кој во минатото го носеле големи играчи во тимот

На некој начин ќе си продолжи традицијата што ја има Јувентус... 10-ката скоро секогаш ја носеле добри играчишта во тимот. Сивори, Платини, Баџо, Дел Пиеро, Тевез и сега Погба... ма да овој последниов некако не му стои бројката на дресот :icon_mrgr:.
Реално оваа сезона ако некој ја заслужува 10-ката да ја носи на својот грб, тоа е Дибала и никој друг (Добро де и Џиџи :icon_mrgr: ). Не сакам да верувам дека ако во иднина му го дадат тој број, треба да преставува притисок за него... туку чест што ќе го носи тој број, кој во минатото го носеле големи играчи во тимот

Не треба да се заборави дека и бројот 21 беше носен и на грбот на фудбалски легенди како Зидан и Пирло. Да, 10ката се гледа како светост, ама како што кажа самиот Дел Пиеро кога се збореше дали да го пензионираат бројот, тоа е само бројка. На крајот на денот, во последниве сезони, за разлика од времето на легендите шо се веќе спомнати, броевите се даваат и од маркетиншки аспект, Адидас гледа што се бара повеќе кај навивачите и што би било најдобро за нив т.е. што би се продавало најмногу, за да прават повеќе пари, за после повеќе и да даваат на Јуве. Така да, сите победуваат. Нека дава Дибала голови, нека Јуве победува, па ќе памтиме по бројката што ја носеле. Само да не менуваат често :)

Питбулот полни 43 денес...

Давидс > Видал Докажано, проверено од дамнешни времиња

10391747_1340205839339975_4821273347743363482_n.jpg
[DOUBLEPOST=1457908312][/DOUBLEPOST]
Вечерва многу се разочарав од Мондо... сакам да му раскинам, и да немам никакви врски повеќе со него :(

Последно уредено:
Juventus are likely to go with a back-four against Bayern Munich, as Giorgio Chiellini will almost certainly not be fit.

The defender has been battling back from a calf injury, with the hope he’d be fit for the second leg of the Champions League Last 16 tie.

The centre-back returned to the Bianconeri starting XI against Inter in Week 27, but broke down again and went off after 35 minutes.

Chiellini trained apart from his teammates at Vinovo today, meaning he is almost certain to miss Wednesday’s game.

Coach Massimiliano Allegri is unlikely to risk 21-year-old Daniele Rugani against the German champions, so Mediaset reports that Leonardo Bonucci and Andrea Barzagli will play in a back-four.

In addition, experienced left-back Patrice Evra is expected to play instead of Brazilian Alex Sandro.

Овој резултат го барам во среда

Маркисио поради мускулна повреда немат да играт против Бајерн.:shook:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom