Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
и што е кључно за сите овие тренери што ги наброја... гес ват сите имале добри играчи, и ди матео освои со челзи лш ама имаше играчи тогаш челзи а сега џабе го има мурињо кога најбитните играчи им отидоа а сега играат некој просеци или страци и со тој ростер бајо имај ги и мурињо и пеп и липи дизниленд куп е максмимум.
Ариго саки ок поштуем ама не го сменил он фудбалот ок е малце преувеличено малце хајп да се прави а у, ама бек ту риалити... малце по малце од увек еволуирал и ке еволуира фудбалот....
Со тој тим на итали 2006 е ништо чудно да освоиш светко.
Конте освои со матри вучинич ама конкуренцијата таа година беше очај освои со 2451235 нерешени....у лш испагаше у групи.... факти се све тоа зависи од која страна ги гледаш или сакаш да ги гледаш...

еве менаџерот лани со тие вработени имал доста добри резултати, и сега директорот или што ја знам некој таму му сменил едно 25% од вработените со други послаби и после тоа предузечето немало исти резултати како лани
Ова ти е многу добра реченица и сега ќе ја употребам во друг контекст. Испаѓањето од групите во ЛШ 13/14 сезона под Конте.

Еве јас бидејќи сум деталист и паметам многу работи слободно можам еден куп аргументи да употребам за тоа дека играчите беа криви за тоа испаѓање, а да го амнестирам Конте од одговорност(нешто што реално не сметам дека е така). Против Копенхаген се изнапрошивме зицери еден на еден со голманот. Тевез посебно немаше три чисти во тие натпревари од ЛШ. Во второто коло Бонучи му ја додаде топката на Дрогба за овој гол да даде, а против Реал нагости Киелини доби непостоечки црвен. Против Реал дома Касерес му ја додаде топката на Роналдо по што овој постигна гол, а во Турција теренот личеше се освен на фудбалски терен.

Од ова сега може да заклучиме дека секој може да биде крив освен Конте. Тоа може да бидат играчите Тевез, Бонучи, Касерес, тоа може да биде судијата германец кој судеше во Мадрид, тоа може да биде дедо боже што пуштил еден куп снег во Истанбул и уште еден куп други работи. А сите знаеме дека му ебавме стомаики на Конте кога испаднавме тогаш.

Затоа еден тренер не може да биде амнестиран од одговорност оти е центар на се што се дешава во клубот. Затоа тренер од тренер се разликува.

Ова ти е многу добра реченица и сега ќе ја употребам во друг контекст. Испаѓањето од групите во ЛШ 13/14 сезона под Конте.

Еве јас бидејќи сум деталист и паметам многу работи слободно можам еден куп аргументи да употребам за тоа дека играчите беа криви за тоа испаѓање, а да го амнестирам Конте од одговорност(нешто што реално не сметам дека е така). Против Копенхаген се изнапрошивме зицери еден на еден со голманот. Тевез посебно немаше три чисти во тие натпревари од ЛШ. Во второто коло Бонучи му ја додаде топката на Дрогба за овој гол да даде, а против Реал нагости Киелини доби непостоечки црвен. Против Реал дома Касерес му ја додаде топката на Роналдо по што овој постигна гол, а во Турција теренот личеше се освен на фудбалски терен.

Од ова сега може да заклучиме дека секој може да биде крив освен Конте. Тоа може да бидат играчите Тевез, Бонучи, Касерес, тоа може да биде судијата германец кој судеше во Мадрид, тоа може да биде дедо боже што пуштил еден куп снег во Истанбул и уште еден куп други работи. А сите знаеме дека му ебавме стомаики на Конте кога испаднавме тогаш.

Затоа еден тренер не може да биде амнестиран од одговорност оти е центар на се што се дешава во клубот. Затоа тренер од тренер се разликува.

да де му ебавте стомаики на конте пошто со 352 очито ништо не правеше у европа, на неколку утакмици со 4 позади и беше доста подобро ама он пак се врати на 352 и пак исто и од управата видоа дека е лимитиран и чао,

док со алерги му ебавме стомаики пошто не ги играл дибала и мората демек ради тоа не сме победувале, евови изволите диабала и мората у прв тим... опет исто, епа со тие играчи толку очекувате со 21 годишњаци да тепаме се живо и диво од друга страна ги имаш манџукич и заза....

https://www.facebook.com/juventusunofficial/videos/740848689377119/

Видете ја мизеријава Бонучи :pos:

Кур да пушат и Алегри и Конте во репрезентација што го играат Бонучи пред Барзаљи, уште сто пати ќе ги колнам.

лажњак е ова, гледај како се ослободи од играчот. немој со сечени, лепени видеа :icon_lol:

Toчно дека Липи и Алегри не одат во иста реченица, ама да речиш дека Алеги има само среќа ништо друго е скрос несериозно.
Мислете си сите вие шо сакате, ама само за мал број работи можам да го обвинам Алегри сезонава, а тоа се : Toa што ги играше Падоин и Исла, тоа што не знае да ги мотивира од старт па мора на полувреме да им се дери, и знај некогаш да тупи на прес конференции, поготово после пораз.
Поголема кривица гледам кај Марота што ги донесе еден Заза, Хернанес и Манџукич а се отараси од Видал и Пирло, неголи Алегри.
А ако веќе мора да се споредуваме тренер со тренер, нека биди со Конте.
Јас сум сигурен дека ако беше сега Конте ние уште ќе игравме со легендарната 3-5-2 при што тие 2 на секоја утакмица ќе ни беа Заза и Џовинко, милениците негови. (добро, можеби и Пирло, ваљда ќе го наговореше да остани)
И не, немаше да бидиме први во серија А, плус и во ЛШ ќе се мачевме, и сите по него ќе плукавме.
Пак ќе речам, сe' е ова погоре е ШТО БИ БИЛО КОГА БИ БИЛО, и некој удел во неуспехот годинава дефинитивно мора да има кај Алегри, ама тој не е клучниот проблем.
Кoј и дa ни е тренер ќе се мaчи гoдинaвa декa пoтфрли вo некoи делoви Алегри пoтфрли aли имa тoтaлнo некoмплетен и небaлaнсирaн тим. Гo имaме Куaдрaдo кoј е крилo и е дoнесен пaничнo oти мoжи дa пoкривa и треквaртистa a aкo гo нoсевме кaкo крилo ќе гo чувaвме и Кoмaн a тимoт сo негo нa терен е небaлaнсирaн. Нaместo треквaртистa кoј требaше дa е клaсa и пиштеше летoвo гo дoби Хернaнес. Изгуби еднo чудo клучни игрaчи a дoби неaдеквaтни измени. Мн лoшo меркaтo имaвме oбичнo тимoвите кoј јa ебaле рaбoтaтa вo летoтo се oние кoи трoшaт сaлaм вo зимскиoт преoден рoк.

Се нa се јaс имaм дoвербa вo Алегри пoсoбенo пoсле лaнскaтa сезoнa кoјa му беше мaестрaлнa и пoкaжa декa сo квaлитетни игрaчи мoже мн кaкo тренер.

А зa вчерaшнaтa утaкмицa мoжaм сaмo кaпa дa му симнaм тaктички втoрoтo ги уништи се дo глупoстa нa Хернaнес и вo тешкa кризa извaдивме клучен бoд и гo пoбедивме дербитo вервaм декa кризaтa е веќе зaд нaс a време е зa дoкaз викендoв.Без црвениoт минимум 2 гoлa ќе дaдевме.

Jas rekov i vo temata na ls.. Vo dvomecov sudiite ebaa rabota, vo prviot crven za gladbah trebase 42-43 min.. Vcera apoglup crven ne mozese da dade, br da mu skrsese noga na toa kopileto sto lazese deka e udren, da umrese bar..

Од Јануари Матиело е повторно наш играч...

Утре мора да тепаме за да ја продолжиме низата од неверојатни 2 последователни победи во новата сезона

Утре ни е можеби последниот воз, заедно со наредниот натпревар против Милан да фатиме приклучок со топ 5 екипите, па од таму на каде ќе тргне на таму. Не треба ниту да се потенцира дека мора да се победи, ама искрено вербата на ниско ниво ми е сведена. Се надевам само дека ќе излезат играчите и ќе дадат се од себе да не извадат од гомната во кои западнавме. Страшно ми е мака за Переира што е повреден, бидејќи со него во составот можеби и најдобро изгледавме. Кедира белки е спремен, за да не треба да гледам играчи како Струраро или Лемина во прв тим, иако овој вториот освен ужасниот меч против Сасуоло, сепак успеа да покаже нешто позитивно. Италјанецов никако да се состави со топката, а лани баш покажа некоја надеж кога доби шанса.

Утре ни е можеби последниот воз, заедно со наредниот натпревар против Милан да фатиме приклучок со топ 5 екипите, па од таму на каде ќе тргне на таму. Не треба ниту да се потенцира дека мора да се победи, ама искрено вербата на ниско ниво ми е сведена. Се надевам само дека ќе излезат играчите и ќе дадат се од себе да не извадат од гомната во кои западнавме. Страшно ми е мака за Переира што е повреден, бидејќи со него во составот можеби и најдобро изгледавме. Кедира белки е спремен, за да не треба да гледам играчи како Струраро или Лемина во прв тим, иако овој вториот освен ужасниот меч против Сасуоло, сепак успеа да покаже нешто позитивно. Италјанецов никако да се состави со топката, а лани баш покажа некоја надеж кога доби шанса.
Мене Стураро ми е класичен деструктивец едноставно е измислен како DM одличен е во дуел, силен, знај да одземи топка а и трча ко будала, не треба да се форсира како box2box има некој движења ама тоа е тоа. Не е воопшто лош играч али е сепак 22 а то за средишен играч е ништо неможи сите Погба да се да го ебам :)

Лемина освен против Сасуоло имаше одлични утакмици, ама коќе земиш предвид дека каков талент е Погба и е ужас моментално.

Переира мора да ни е прв избор како AM чоекот дава нова димензија во нападот, можи да нанижи 2-3 противнички играчи и има одлични пасови во празно и е многу опасен само завршницата да си ја реши малце. Хернанес можи само да е негова замена за во куп натпревари иако имам верба сеуште во него дека ќе подблесни.

Сандро полека полека му ја гризи позицијата на Евра то ми се бендисва, Сандро некни против Сасуоло беше единствената светла точка со каква леснотија си дрибла по 3-4 играчи како крило да е. Наводно Алегри размислувал за формација каде што Сандро би играл како крило а Евра бек можеби 4-4-2 ?

Кедира белки е спремен, за да не треба да гледам играчи како Струраро или Лемина во прв тим

Повикан е за денешниот меч, а тоа дали ќе игра се зависи од Алегри. Се спомнува дека ќе играме со 433 формација, нападот ќе ни биде Мората, Дибала, Квадрадо

Секој следен меч е последниот воз за нас.
Секој меч треба да се игра како да е финале. Кажав уште пред некое време дека кревам раце од предвидувања за сезонава.
Да ги видам каков ритам ќе фатат до Јануари па ќе прајме муабет дали имаме сила за титула или пак лш.
Нема муабет дека има квалитет проблемот е шо фали масло во машината, зато кажав да видам како ќе се разработат до Јануари.

Инаку за Стураро и Лемина немој да ми ги гибаш оти тие двајца се најмалку криви.
Лемина покажа дека има супер квалитет само му треба време да се вклопи. Ова е новиот Видал ако ме прашваш, само што зза разлика од него му фалат тие неколку години искуство и простор за да се наметни оти сега има доста конкуренција на средина.
Стураро е супер ДМ. Ова ти е новиот Гатузо или ДеРоси. Можи да игра на позицијата на Пирло ама не смеј да глуми Пирло. Јас би го играл и почесто само ќе ја оставам организацијата на боксерите околу него а тој да биди некаков си коректор или сејф гард за враќање на топката назад. А дека не е тиња за офанзива покажа со неколку добри паса и голот против Наполи лани.

Секој следен меч е последниот воз за нас.
Секој меч треба да се игра како да е финале. Кажав уште пред некое време дека кревам раце од предвидувања за сезонава.
Да ги видам каков ритам ќе фатат до Јануари па ќе прајме муабет дали имаме сила за титула или пак лш.
Нема муабет дека има квалитет проблемот е шо фали масло во машината, зато кажав да видам како ќе се разработат до Јануари.

Инаку за Стураро и Лемина немој да ми ги гибаш оти тие двајца се најмалку криви.
Лемина покажа дека има супер квалитет само му треба време да се вклопи. Ова е новиот Видал ако ме прашваш, само што зза разлика од него му фалат тие неколку години искуство и простор за да се наметни оти сега има доста конкуренција на средина.
Стураро е супер ДМ. Ова ти е новиот Гатузо или ДеРоси. Можи да игра на позицијата на Пирло ама не смеј да глуми Пирло. Јас би го играл и почесто само ќе ја оставам организацијата на боксерите околу него а тој да биди некаков си коректор или сејф гард за враќање на топката назад. А дека не е тиња за офанзива покажа со неколку добри паса и голот против Наполи лани.
Сори брат, али Стураро се што одигра годинава, погреши. Еден асален меч нема изиграно, речиси секогаш кога е на теренот е меѓу најлошите. Не велам дека не е добар или нема да се подобри, туку засега сезоната му е во минус. Лемина е друга приказна, затоа што изигра само едно лошо полувреме, али нели лошите работи најмногу се паметат. Во другите натпревари прилично ми се допадна и имам верба во него.

Но и за двајцата важи дека ако Кедира е спремен секогаш ќе го преферирам швабата пред нив, оти мислам дека и во малото време што го помина на теренот покажа дека е одличен.

Според Sky најново, 4-3-3, Дибала на клупа, Кедира стартува.

Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra; Khedira, Marchisio, Pogba; Cuadrado, Mandzukic, Morata[DOUBLEPOST=1446987193][/DOUBLEPOST]
Сори брат, али Стураро се што одигра годинава, погреши. Еден асален меч нема изиграно, речиси секогаш кога е на теренот е меѓу најлошите. Не велам дека не е добар или нема да се подобри, туку засега сезоната му е во минус. Лемина е друга приказна, затоа што изигра само едно лошо полувреме, али нели лошите работи најмногу се паметат. Во другите натпревари прилично ми се допадна и имам верба во него.

Но и за двајцата важи дека ако Кедира е спремен секогаш ќе го преферирам швабата пред нив, оти мислам дека и во малото време што го помина на теренот покажа дека е одличен.
Се сложувам. Стураро, годинава игра ептен лошо. Не дека нема квалитети, но според мене не ги покажа на теренот. Најпаничниот играч во редовите на Јуве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom