Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
каков Кавани бе, дај гледајте малце како игра, сега го гледам против Јамајка тотален аматер е дечкото, сто пати се сплетка не знае да шутира

TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD now
#Moratta - Му должам многу на #Juve, ми дадоа толку многу и сакам да вратам за сето тоа. Среќен сум во Јуве и не гледам зошто би си заминал[DOUBLEPOST=1434219387][/DOUBLEPOST]Колку и да звучи глупо нема да тргнеме по замена за Тевез затоа што веќе го имаме Дибала кој го сметаат и го гледаат како наследник на Тевез. Маџу или Кавани ќе бидат донесени за CF позиција, по се изгледа можно е да играме 4-3-3 наредната година ако навистина успеат да го вратат Берарди кој Алегри го гледа како треквартиста и директна замена за Тевез и оној кој ќе ротира со Дибала или ќе игра на крило

Каква 4-3-3 бе едно асално крило неаме :pos: Прати ги крилава на Барса,Реал,Манчестер,Баерн кај ке се носиме со нив со таква игра.Место Тевез,Љоренте и Матри да ги иаме Заза,Берарди и Диабала.Средината и одбраната иста со тоа што Ругани да биде во екипата место Огбона.Нека искешираат еден полушпиц и тоа би било тоа ке иаме на секоја позиција по двајца топ играчи.Евентуално и Пирло доколку замине што не верувам тука може да дојде уште еден и иаме спремна екипа.Голема грешка ке биде ако си отидат некој од Погба и Видал и Мората.Не е време да зимаме пари од трансвери и да идеме на квантитет место квалитет.Ке ни се случи нешто како на Ливерпул па ке се чудиме.По секоја цена мора да ги задржат.Гледам му продолжиле договор на Касерес а баш сакав тука да донесеме еден бек ми фати око тој Фабињо од Монако.

Буфон/Сторари или кој и да е резервен голман
Лихштајнер/Касерес - Бонучи/Ругани - Келини/Барзаљи - Евра/Асамоа
Погба/Кедира - Видал/Пирло - Маркизио/Стураро
?/Переира
Мората/Заза - Диабала/Берарди

Иско или Оскар во средината и продавање на Видал за да се ослободи простор ,минатат година 80 проценти од времето играше потпросечно ,додека тиа двајцата се по 23 години и се надежни и супер играчи за разлика од Видал кој мислам дека го достигна лимиот .
Што се однесува до нападот мислам дека продажба на Љоренте и купување на можеби Заза или Берарди .Намерно не реков Ван Перси или Кавани бидејки имаат преголеми плати и не верувам дека Јувентус е спремен да му ги понуди .Кавани зима некаде околу 14 а тука некаде е и Ван Перси .Се надевамам дека ке остани Тевез .Мене искрено ми е желба Гетзе кој милам дека може да дојде за отприлика 30-40 милиони евра а у Баерн е резерва жто го прави подостапен а и млад е има 23 години има што да докажи .
За одбраната мислам дека Ругани ке биде и те како добро појачање .

Уругвај - Јамајка
се држат овие од Јамајка имаја и добра шанса да заводат, шо се тиче Уругвај едно ке речам поголемо дрво од Кавани нема моментално, па уште се сопка самиот пенали бара се бапка од земја, сељак .
(y)
не сум јас единствениот што така мисли...

Иско или Оскар во средината и продавање на Видал за да се ослободи простор ,минатат година 80 проценти од времето играше потпросечно ,додека тиа двајцата се по 23 години и се надежни и супер играчи за разлика од Видал кој мислам дека го достигна лимиот .
Што се однесува до нападот мислам дека продажба на Љоренте и купување на можеби Заза или Берарди .Намерно не реков Ван Перси или Кавани бидејки имаат преголеми плати и не верувам дека Јувентус е спремен да му ги понуди .Кавани зима некаде околу 14 а тука некаде е и Ван Перси .Се надевамам дека ке остани Тевез .Мене искрено ми е желба Гетзе кој милам дека може да дојде за отприлика 30-40 милиони евра а у Баерн е резерва жто го прави подостапен а и млад е има 23 години има што да докажи .
За одбраната мислам дека Ругани ке биде и те како добро појачање .

Гетце ако го донесат ке завршат работа.Инаку нема да најдеме играч кој би можел да го замени Видал има и техника и голови дава што е битно во тактикава наша а да не збориме каков играч е во дефанзива.Само за Верати би го дал Видал за друг никој.
+1 за Кавани...Не гледам моментално напаѓач што би го заменил Тевез.Најубаво да остане и да дојде еден од Заза и Берарди ако не подобро да ги донесат двајцата и да го играат Диабала прва него ли Ван Перси,Манџукич,Кавани и Џеко...Хулк би бил друга приказна :)

Каква 4-3-3 бе едно асално крило неаме :pos: Прати ги крилава на Барса,Реал,Манчестер,Баерн кај ке се носиме со нив со таква игра.Место Тевез,Љоренте и Матри да ги иаме Заза,Берарди и Диабала.Средината и одбраната иста со тоа што Ругани да биде во екипата место Огбона.Нека искешираат еден полушпиц и тоа би било тоа ке иаме на секоја позиција по двајца топ играчи.Евентуално и Пирло доколку замине што не верувам тука може да дојде уште еден и иаме спремна екипа.Голема грешка ке биде ако си отидат некој од Погба и Видал и Мората.Не е време да зимаме пари од трансвери и да идеме на квантитет место квалитет.Ке ни се случи нешто како на Ливерпул па ке се чудиме.По секоја цена мора да ги задржат.Гледам му продолжиле договор на Касерес а баш сакав тука да донесеме еден бек ми фати око тој Фабињо од Монако.

Буфон/Сторари или кој и да е резервен голман
Лихштајнер/Касерес - Бонучи/Ругани - Келини/Барзаљи - Евра/Асамоа
Погба/Кедира - Видал/Пирло - Маркизио/Стураро
?/Переира
Мората/Заза - Диабала/Берарди

Берарди цела година игра десно крилце и однадвор се уфрла слично како вучко, ПЕреира е крило е по природа и способен да игра на двете крила , Коман исто, Дибала исто игра на крилните позиици барем пола сезона играше, Мората исто е способен и има играно на десна крилна позиција. 4-3-3 не се игра само со крила туку и со Inside forward и со trequartisti и со лажни деветки немора да се крила или можи 4-3-3 елката варијанта на Анџелоти али пак е 4-3-3.

Касерес кога е здрав е зверотиња од бек и дефанзивец колку назад корисен толку и напред и единствено што покрај Евра знај да нафрли а можи да ги игра сите позиции во одбраната така да одличен потег е, аконекој оваа сезона почна да потфрла тоа е Лихтшстајнер.

---Dybala/TevezPereyra/Dybala-----Zaza/Mandzu./Lllo----Tevez/Berardi/Morata/Pereyra/Coman

На моменти така изгледа со оглед на средниот ред, али сигурен сум дека ќе продолжиме 4-3-1-2[DOUBLEPOST=1434231908][/DOUBLEPOST]
Гетце ако го донесат ке завршат работа.Инаку нема да најдеме играч кој би можел да го замени Видал има и техника и голови дава што е битно во тактикава наша а да не збориме каков играч е во дефанзива.Само за Верати би го дал Видал за друг никој.
+1 за Кавани...Не гледам моментално напаѓач што би го заменил Тевез.Најубаво да остане и да дојде еден од Заза и Берарди ако не подобро да ги донесат двајцата и да го играат Диабала прва него ли Ван Перси,Манџукич,Кавани и Џеко...Хулк би бил друга приказна :)
Берарди го гледаат како треквартиста и за ротација со Дибала обајцата ги гледаат како замена за Тевез.... Бркаат CF поради заминувањето на Љоренте. А можно е и AM или треквартиста да се брка али Алегри рекол дека тоа ќе биди Берарди.

Колку и да звучи глупо нема да тргнеме по замена за Тевез затоа што веќе го имаме Дибала кој го сметаат и го гледаат како наследник на Тевез. Маџу или Кавани ќе бидат донесени за CF позиција, по се изгледа можно е да играме 4-3-3 наредната година ако навистина успеат да го вратат Берарди кој Алегри го гледа како треквартиста и директна замена за Тевез и оној кој ќе ротира со Дибала или ќе игра на крило
Од една страна не знам колку е паметно да му натоварат толку голем товар уште прва сезона на Дибала во Јувентус, без некоја квалитетен бекап играч на истата позиција, ама од друга страна си велам, чим Марота и Паратичи уште непочнат трансфер рок лупнаа 30 милиони евра за него, а добро се познати по нивното трошење и ценкање за секое евро што ќе го дадат, сигурно имаат направено добра проценка околу него.

Пред некој ден прочитав шпекулација, наводно Сасуоло барале 28 милиони за по половина од Заза и Берарди заедно, и наводно сакале наеднаш да земат пари, а ако Јуве не се согласи на тоа, Сасуоло би бил подготвен да оди на слепа аукција. Ете уште една причина, дека конечно, со новото правило кое стапува на сила следната година, каде се забранува ко-сопствеништво врз играчи, маливе клубови ќе имаат можност да земаат на позајмица играчи, и нема вака да вршат класичен рекетарски систем.

Од една страна не знам колку е паметно да му натоварат толку голем товар уште прва сезона на Дибала во Јувентус, без некоја квалитетен бекап играч на истата позиција, ама од друга страна си велам, чим Марота и Паратичи уште непочнат трансфер рок лупнаа 30 милиони евра за него, а добро се познати по нивното трошење и ценкање за секое евро што ќе го дадат, сигурно имаат направено добра проценка околу него.

Пред некој ден прочитав шпекулација, наводно Сасуоло барале 28 милиони за по половина од Заза и Берарди заедно, и наводно сакале наеднаш да земат пари, а ако Јуве не се согласи на тоа, Сасуоло би бил подготвен да оди на слепа аукција. Ете уште една причина, дека конечно, со новото правило кое стапува на сила следната година, каде се забранува ко-сопствеништво врз играчи, маливе клубови ќе имаат можност да земаат на позајмица играчи, и нема вака да вршат класичен рекетарски систем.
24 е последната договрена сума според Ди Марцио, ова за малите клубчиња си во право али имаја колку толку контрола над играчите и можеа да го развијат и да го чуват вака со позајмиците пак големите прат рекет никако не си :)

Нема повеќе шпекулации за то батето со тешко име од Дортмунд?Мислам Рајола му е агент.

Мене одамна мерак ми прави Шмелцер од Дортмунд. Мислам дека идеално би се вклопил во тимот, Евра е веќе во години, и нема да може секој натпревар да го игра на ниво, додека Азамоа е греота сеуште да го играат на таа позиција.

Левата бековска позиција моментално ни е најголем проблем, мора да се купи еден играч на тоа место.

Курзава и Пишчек на бековски позиции и да го преиграме финалето со Барса :cool:

Последно уредено:
24 е последната договрена сума според Ди Марцио, ова за малите клубчиња си во право али имаја колку толку контрола над играчите и можеа да го развијат и да го чуват вака со позајмиците пак големите прат рекет никако не си :)
Не прават рекет големите, зошто никој не ги тера маливе клубови со сила да земаат играчи од големите клубови. Вака маливе добиваат играч кој ќе им игра цела сезона, значи не треба да трошат пари за таа позиција, а на големиве клубови им одговара бидејќи играчите добиваат минутажа и искуство.

Според ЏДМ, Наполи биле заинтересирани за Ругани, но од Јуве го добиле одговорот што им бил даден и на Сампдорија и на Џенова, дека играчот нема косопствеништво итн како што барале, туку чиста позајмица.

Калчомеркато пишува дека Јуве и Манџукич имале договор, се чекало само Атлетико Мадрид да даде согласност.

Не прават рекет големите, зошто никој не ги тера маливе клубови со сила да земаат играчи од големите клубови. Вака маливе добиваат играч кој ќе им игра цела сезона, значи не треба да трошат пари за таа позиција, а на големиве клубови им одговара бидејќи играчите добиваат минутажа и искуство.

Според ЏДМ, Наполи биле заинтересирани за Ругани, но од Јуве го добиле одговорот што им бил даден и на Сампдорија и на Џенова, дека играчот нема косопствеништво итн како што барале, туку чиста позајмица.

Калчомеркато пишува дека Јуве и Манџукич имале договор, се чекало само Атлетико Мадрид да даде согласност.
Ама пак малите мора да позајмуват од големите за да опстанат во лигата, тие се осеќат искористувани поради причина што земат некој млад го развиват и на крај им го одземат а пак го прат најдобар играч на пр да речиме или во подобрите во лигата.

Јуве не го дава Ругани се живо и диво одбија а Болоња гризи за Огбона ито отпоќе.

Манџукич во смисла на трчање помагање во одбрана и трчање совршено би го заменил Тевез.

Јуве без искусен напаѓач нема да ја почни сезоната според мене Benvenuto Mandzukic.

Имаше вчера нешо за Евра, сакал разговори со Марота за да си оди. Би си отишол, само доколку Јуве му дозволи раскинување на договорот, кој му истекува наредна сезона. Доколку Јуве недозволи, би го испошитувал договорот до крај, без никаков проблем.(ваљда добро сум разбрал).

Имаше вчера нешо за Евра, сакал разговори со Марота за да си оди. Би си отишол, само доколку Јуве му дозволи раскинување на договорот, кој му истекува наредна сезона. Доколку Јуве недозволи, би го испошитувал договорот до крај, без никаков проблем.(ваљда добро сум разбрал).
Сака да си оди ако Јуве купи нов млад лев бек за то е цела работа, сака загарантиран статус.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom