- Член од
- 21 август 2008
- Мислења
- 5.204
- Поени од реакции
- 953
Marotta:''Tevèzu nije nista ozbiljno,cuvamo ga za Ligu Sampiona''!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кој тактичар само го имаме на клупа- Алегри![]()
Замислете да испадни Алегри случајот со Анџелоти![]()
Ах тие постови се на Јувентуз и на мојот форумДеви, ти навистина си решил да напишеш повеќе (позитивни) постови за Алегри од мене.
Повеќе можеби и ќе успееш, но подолги тешко...[DOUBLEPOST=1428449166][/DOUBLEPOST]
На што мислиш?
Ах тие постови се на Јувентуз и на мојот форум. Иначе нема што заслужи човекот, додека беше во Каљари ми беше симпатичен како тренер, во Милан поради познати причини не го сакав али по ова што го гледам, читам од критичари, експерти, аналитичари итн еднсотавно .....
Иначе мислев на ова. Кога Јуве го отпушути Анџелоти, Анџелоти замина во Милан напрај огромен успех. И сега имаше мајтап како демек сега се повторува сценариото али обратно со Алегри![]()
Алегри според мене е тренер за во организирана стабила средина за да го покажи целиот потенцијал, и е ај да речиме онака неизбрусен дијамант досега во Јуве си се формира баш како треба, а во милан друго беше проблемот па и самиот Алегри имаше изјавено за новинар дека Берлускони го неќел ништо живо, Галијани го зачувал како тренер после сезоната со Јуве а и претходно и првата сезона сакал Берлу да го набрка не бил фаца доволноМа си требал само мене да ме читаш додека Алегри беше во Милан.
Добро, со Милан Алегри освои титула и беше три ипол сезони тренер, што е солидна бројка, посебно за Италија. Анчелоти во Јуве имаше епизодна улога. А и на него местото некако му беше во Милан, со Алегри е поинаку, тој немал никаква врска со било кој голем клуб претходно, освен што некогаш навивал за Јуве поради Платини. За две (максимум три) сезони ќе заврши во Англија...
Најјако би било да дојде Конте во Милан, е тоа ќе биде за паметење.Кој личен мотив ќе има кај двајца за докажување...
И прати ми линкови од тие форуми во ПМ, и кажи кој ник користиш таму...![]()
Истиот ник секадеСтварно ДевиАнгел кој си на Јувентуз?
Конте имаше слична улога пособено со случајот ЕлиаНеможат италијанци во Англија, пошо таму се менаџери а не само тренери како ваму.
Таму треба да мислат на 300 работи.
Конте повеќе сака да биде менаџер него само тренер.Конте имаше слична улога пособено со случајот Елиа![]()