Mr. Mojo Risin'
Porka de Majorka
- Член од
- 14 септември 2008
- Мислења
- 3.537
- Поени од реакции
- 4.447
Алегри Аут

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Чесно и поштено си кажа. „Не сакам да потпишам нешто што ризикувам дека нема да го исполнам.“Carlos Tevez 10
“At this moment I am not thinking of a contract renewal. I am simply not thinking about it,” explained Apache.
“I don’t like lying to people, so I don’t want to sign a five-year contract with Juve and then risk not seeing it through.
“Of course I could change my mind, as I feel at home here at Juve. I haven’t made any decisions yet for the future. I just said it was a thought of going back to Boca, but not right now.”
Постот го пишав во смисол дека стварно ми е жал што ваков играч не може да остане уште некое време тука. Одамна не сме имале голгетер како него, заслужува да му се исполнат сите барања кога би ги имал, а времето за пензија му е далеку.Чесно и поштено си кажа. „Не сакам да потпишам нешто што ризикувам дека нема да го исполнам.“
Убеден сум во тоа дека сите барања би му ги исполниле од страна на Јуве, тоа сигурно. Но, ќе видиме во иднина како ќе се одвиваат работите.Постот го пишав во смисол дека стварно ми е жал што ваков играч не може да остане уште некое време тука. Одамна не сме имале голгетер како него, заслужува да му се исполнат сите барања кога би ги имал, а времето за пензија му е далеку.
Нема блага веза останувањето на Тевез со исполнување на барања незнам од каде си измислувате и си тропате ... Нема никакви барања од никого нити ќе има, едноставно е лична одлука која уште не ја донел а како што кажа и во последното интервју зависи и доста од семејството што ќе го советува и како ќе се чувствува следната сезона..
Не знам какви очекувања имаш од Мората. Дојде во Јуве, нов клуб, ново првенство, одма навлече повреда која го оддалечи од теренот цели подготовки и дел од првенството. Добива шанса не секој натпревар и таа што ќе ја добие ја добива од 70 минута па нагоре. И што сакаш да направи? 20 гола и 10 асистенции да има на своето конто? Денеска, впрочем,и не беше толку лош како што го претставуваш, имаше добри потези, итн. Но мора малце и Алегри да му покаже поголема доверба, за и тој да почне да испорачува игри достојни за дресот кој го носи, а досега рака на срце немаше таква шанса.
За натпреваров, рутински си ја завршија работата уште во првите 10 минути. Перфектен натпревар од секој аспект. Секој играч си ја заврши својата работа и резултатот си отсликува со она што беше прикажано на терен.
Се согласувам. Кога сите фрлаа со дрва и камења по Ањели зошто го доведе Алегри, јас овде напишав дека секој тренер кога ќе дојди во Јуве заслужува од почеток да му се даде целосна поддршка од страна на играчите,раководството а пред се од навивачите. Покрај способностите на тренерот, тоа е уште еден услов како ќе се покажи тренерот во клубот.НО со оглед дека на сред сезона сменавме формација и тактика и конечно играчите ни излгедаат како да се вколпени и уиграни според мене Алегри си работи одлично. Тактички е флексибилен, си ги согледва грешките од натпреват во натпревар (тактичките) на сите интервјуа си укажува на истите, дечки си добиваат шанса барем видовме по некој младинец, се си е таман.
Премногу строго судиш за Мората. А како сакаш да игра Мората, кога само овие два натпревари му се 90 минути на терен? Зошто мислиш дека тој го изведуваше пеналот против Верона во купот? Сето тоа е поради опаднатата самодоверба.Нека му укаже права шанса Алегри, нека Мората игра повеќе да набилда самодоверба е после ќе се даде пореална оценка за неговата игра.[DOUBLEPOST=1421656298][/DOUBLEPOST]Gazzeta dello sport и IL Messangero го прогласија Итурбе за флоп.Што очекувам од Мората? Повеќе да се залага на терен, и да не ми прави умрени фаци таму доле кога игра.... најскапо засилување ни беше летово, и да, имаш право ги пропушти летните подготовки кога беше повреден, се врати некаде крајот кон септември, ама забораваш да кажеш дека одтогаш секоја ден тренира со екипата по 2-3 часа, и пак ништо не направи. Неможеше место да фати од Љоренте кој е непрепознатлив со неговата овогодишна форма. Сега конечно доби две вистински шанси против еден од најумрените тимови во Италија, кадешто играчите на тој тим сите им се над 38 години, и пак разочара... пеналот едино што го погоди, и тој за малце ќе му го одбранеше голманот. Еден Џовинко кој влезе од клупата во 82 минута колку успеа да ја размрда играта во нападот, а овој ништо не направи, апсолутно ништо.
Да не ме сватиш погрешно, но никогаш не сум го критикувал него кога влагал од клупа, дека искрено 20- минути на терен се премалку време за да се покажеш... мене ме изнервира последниве 2 натпревари против Верона, кадешто докажа (според мене) дека со право Алегри го држел на клупа. Ете конечно Алегри го седна Љоренте на клупа, и го стави овој во прв тим, ама осеќам за кратко време ќе почне да му ја грее клупата на Џовинко, дека овој без проблем ќе му го земе "загарантираното" место во првиот тим
Инаку Пирло на вчерашниот натпревар направил 105 точни пасови![]()