Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
S напиша:
Javier Hernandez’s agent said “there will be news soon” on the Manchester United man’s Juventus move for Arturo Vidal.

There have been reports over the last couple of days that Juve requested €48m plus two players – one of them Hernandez – to give Vidal to Manchester United.

“For now I cannot comment on the situation,” agent Eduardo Hernandez told reporters in South America.

“I have no news at the moment on an exchange, I haven’t spoken to anyone in England, but there will be news soon.”

Веќе на големо ова кружи, искрено не ми смета уопште ваква понуда напротив

Го предвидев Чикарито, не за џабе се распрашував за колку го шиткаат :cool: :P

30 че за Џорџо денес, среќен нека му е .
Giorgio+Chiellini+Juventus+v+FC+Copenhagen+LtR1aaKO-qDl.jpg

и овој веќе влегува во четвртата декада од животот .. аххх како само си течат годините, нека му е среќен роденденот !

Чичарито и 50 милиони фунти. И не е толку лошо.

Ако се фунти , тоа би му дошло околу 62 мил евра + Чичарито ... just saying .

Па и така нека биде ако треба, само да се заврши работата веќе еднаш. Ем ние не се буниме, ем гледам и вас не ви смета. :D

Па и така нека биде ако треба, само да се заврши работата веќе еднаш. Ем ние не се буниме, ем гледам и вас не ви смета. :D
Абе и ние да се буниме па и вие кој не прашва :)[DOUBLEPOST=1407981418][/DOUBLEPOST]
Juventus reach agreement with Luisao, they are negotiating with Benfica

Luisao could be an option for Juventus. Juventus are confidently targeting him, he could be an alternative to Manolas to complete the defense. Juventus reached an agreement in principle with the player on a three-year contract with €3M wages. They haven’t reached an agreement with Benfica yet, the Portuguese team don’t want let their captain and symbol go easily. They put a €4M price tag on him. Juventus would like to acquire him for free, without paying any fee and investing only on the wages. There should be updates in the next hours, Juventus push for Luisao.

http://gianlucadimarzio.com/en/calc...ith-luisao-they-are-negotiating-with-benfica/

JuventusMK.com
пред 3 минути ·
Јувентус ги договори личните услови со капитенот на Бенфика околу 3 годишен договор, меѓутоа немаат постигнато договор со неговиот клуб.
Бенфика бара оштета од 4 милиони евра за Луизао, додека од Јуве го сакаат фудбалерот бесплатно, инвестирајќи само во неговата плата (Ди Марцио)

Оооо, се да му ебам на Марота, за 4 милиони се ценка...

А на почеток се ценкавте некако не вреди толку, тоа се премногу пари за таков играч итн, а сега откако свативте дека Јуве не ги продава така лесно најдобрите играчи 62 + чичарито и не биле така многу пари а? :)

:pos: Луизао
Незнам што му е на Марота со ветераниве, ај го зема Евра, зошто сега непотребно да се трупаат стари играчи, не ми е јасно.
Не е лош играч, ама искрено незнам уште колку е на ниво.

Хмм а ако само намерно тргаме внимание за Манолас? За Олимпијакос да го дај полесно или па го земам Луизао за да му го предајме на Олимпијакос како дел од трансферот на Манолас?

Ај прво да почнам со една шпекулација, па имам реферат да напишам :))))))))

FC Juventus HR
пред 59 минути ·
Kako izvještava 'Goal.com' sada je već prekasno za prelazak Vidala u Man Utd, jer na tržištu više nema adekvatne zamjene koju bi Juve eventualno mogao potpisati. Po svemu sudeći, Vidalov ostanak u klubu više nije upitan

Знам дека информацијава е превземена од Шит.ком, ама сепак позитивно е вака кога ќе видеш нешто... сепак држи до некаде вода она дека нема играч што би го потполнил местото ако евентуално го продадеме Видал. Марота им даде ултиматум до 15-ти да размислат, а колку што гледам нема ништо ново од нив... а и често читам по нетов како Видал им викал на фановите дека е среќен во Торино.

Сега за рефератот....

Малце е глупо ова што бараме замена за стариот Барѕаљи во 33 годишен играч :LOL:, ама Марота само знае каква е финансиската состојба на клубот. Го читам сега ЏДМ демек примарната цел е да се донеси Егеецот од Олимпијакос, а Луизао е план Б ако пропаднат преговорите со првиов. Мене ме чуди е тоа што нудиме без проблем 12 милиони за Манолас, додека за Луизао се ценкаме за 4 милиони. Сега знам ќе речите тоа се многу пари за 33 годишен играч, ама познавајќи ги преговарачките способности на Марота, сигурно би можел да го донесе за 2 милки + некакви си глупи бонуси.... НО сепак овде Марота го бара играчот безплатно, што ми е чудно малце... не е овој типичен потег на Бепе. Незнам до кога му трае договорот на играчот со Бенфика, ама мора да признаам дека во овој случај маааааалце претерува Марота во "понудиве" :LOL:.
Се си мислам дека стануваме малку по малку како Арсенал во времето кога ептен штедеше, и мораше да го исплаќа стадионот. Еве сега одговорните луѓе на тимот решиле да градат детски игралишта, хотели, тренинг центри, фан шопови околу стадионот и сето тоа ќе ги кошта околу 350 милиони евра (ако добро сум разбрал). Сега единствената очигледна разлика помеѓу сегашниов Јуве и Арсенал е што ние сме упорни да ги задржиме најважните играчи во тимот, додека Топџиите беа принудени да ги продаваат најдобрите играчи со цел побрзо да излезат од "финансиската криза" (иако секоја сезона беа во +). Значи кога дојде Марота како спортски директор на тимов 2010 година, како ништо фрли пари за Красиќ, одврзани му беа рацете, иако тимот предходно заврши на седмата позиција... што ова е знак дека денес на Бепе му се врзани на некој начин рацете за правење трансфери, исто како на Венгер последните 7-8 години. Немојте да мислите дека Јувентус неможе одма да го купи Ромуло, Переира и остала барга што дошле овој период за 7-8 милиони, па мора прво на позајмици од 1 милион да доаѓаат. Мислам дека тука голема улога како што спомнав има тоа што ќе се гради околу стадионот, можеби наредниве па еве да речеме 2 или 3 години нема да трошиме многу пари на трансфери, но сепак верувам дека финансиската ситуација идниве години ќе ни биде феноменална. Чист пример е Арсенал, кој одкако целосно го одплатија стадионот, почнаа да трошат асално на траснфер пазарот.... Озил, Санчез се само примери за тоа дека Топџиите веќе излегле од кризата, а како што гледам до крајов на трансфер пазарот воопшто не размислуваат да штедат пари.

Така очекувам и Јувентус да биде наредниве години, имаме сопствен стадион (пари), ќе имаме деловни објекти околу стадионот (пари), ќе одиме на турнеи (пари), а од иднава година од Адидас ќе добиваме по 30 милиони по сезона, што не се пари за подценување (знаејќи ја Италијанскава лига, па тоа е премија). Само вака нека продолжат, може ќе се мачиме сеуште со некои анонимци овие години, но затоа мое мислење е дека иднината ни е повеќе од сигурна.

Фала, чао, пријатно :cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom