Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
1. Tocno, so Juve pregovara oti na kraj tie se vo podobra pozicija da odlucat sto ke se desi so Immobile. Samiot igrac, kolku sto imam citano, mnogu saka da dojde vo Dortmund (normalno smeta deka vo Juve bi imal pomalce sansi da igra).

2. Ete i bez Immobile Juve e sampion i ima odlicen napad a izgleda i ke ima transferi letovo, znaci nema tolku potreba za Immobile, posebno ne ako moze da se zeme solidna para.
1.Да, вчера се забележани официјални луѓе на Дортмунд на Галилео Ферарис, седиштето на Јуве, така да започнати се преговорите. А и Борусија мислам дека нема да си дозволи таков луксуз да оди на blind auction со Јуве, кога можат да се договорат и да не си сипат односи.

3. Имобиле, годинава игра феноменално. Но, не беше толку сјаен кога играше во Јуве, а и во Џенова. Но, Клоп ќе знае да го дотера, убеден сум во тоа.

1.Да, вчера се забележани официјални луѓе на Дортмунд на Галилео Ферарис, седиштето на Јуве, така да започнати се преговорите. А и Борусија мислам дека нема да си дозволи таков луксуз да оди на blind auction со Јуве, кога можат да се договорат и да не си сипат односи.

3. Имобиле, годинава игра феноменално. Но, не беше толку сјаен кога играше во Јуве, а и во Џенова. Но, Клоп ќе знае да го дотера, убеден сум во тоа.
Кога играл Имобиле во Јуве? 50 минути се на се за 3 сезони не е играње.

Баш пред малку видов еден состав на интернет напишан од рандом човек, ама ме импресионираше. Знам дека е фантазија, ама мислам дека такво нешто му е потребно на Јувентус. Или барем нешто слично.

Буфон
Лихштајнер, Барзаљи, Киелини, Коларов
Видал, Пирло, Погба
Санчез, Тевез, Нани

На клупата (не како класични замени, туку како играчи за ротација кои би добивале одлично време за игра) би биле:

Во одбраната: Касерес, Бонучи, Огбона и може еден лев бек ( Де Чеље :icon_lol: )
Во средината : Маркизио и Асамоа кои би биле одлични за ротација во тројката. Така би имале 5 квалитетни играчи од централна средина.
Во нападот: Љоренте заедно со младичите на Јуве кои заслужуваат шанса, а тоа се Берарди сигурно и еден од Заза и Габиадини.

Покрај овие сигурно би имале и од сегашното ѓубре замени кои ги имаме за да пополнуваат места.

Знам дека е само сон, ама доколку Јуве има намера да биде успешен во наредните години константно и да се подобри во ЛШ мора да преземе драстични чекори каде што на младите кои заслужуваат ќе им даде голема шанса, додека во составот од искусните ќе ги остави само квалитетните.

Баш пред малку видов еден состав на интернет напишан од рандом човек, ама ме импресионираше. Знам дека е фантазија, ама мислам дека такво нешто му е потребно на Јувентус. Или барем нешто слично.

Буфон
Видал, Пирло, Погба
Санчез, Тевез, Нани

На клупата (не како класични замени, туку како играчи за ротација кои би добивале одлично време за игра) би биле:

Во одбраната: Касерес, Бонучи, Огбона и може еден лев бек ( Де Чеље :icon_lol: )
Во средината : Маркизио и Асамоа кои би биле одлични за ротација во тројката. Така би имале 5 квалитетни играчи од централна средина.
Во нападот: Љоренте заедно со младичите на Јуве кои заслужуваат шанса, а тоа се Берарди сигурно и еден од Заза и Габиадини.

Покрај овие сигурно би имале и од сегашното ѓубре замени кои ги имаме за да пополнуваат места.

Знам дека е само сон, ама доколку Јуве има намера да биде успешен во наредните години константно и да се подобри во ЛШ мора да преземе драстични чекори каде што на младите кои заслужуваат ќе им даде голема шанса, додека во составот од искусните ќе ги остави само квалитетните.

A zosto da e son NANI , SANCHEZ i KOLAROV , bas mislam najlesno mozeme da gi kupime , upravata si znae sega deka vo Evropa e sosema drugo i ako sakame da imame i tamu uspeh , i so ovie NANI SANCHEZ KOLAROV ke bide dosta tesko , bar do polufinale ke bide uspeh , da zborime najrealno..

Коларов го пропуштивме кога можевме, сега си игра регуларно и тешко ќе се земе.

Буфон
Видал, Пирло, Погба
Санчез, Тевез, Нани

А зошто во составов Погба е пред Маркисио? Мене лично многу по драг ми е Малиот принц од Погба, па можам да речам и дека е подобар, позрел играч од него.

Разбирам дека не го сакате Имобиле но поентата ми е зошто да продаваме таков квалитет кога не можеме да купиме таков? Тевез беше трансфер шанса на деценијата а Љоренте дојде како слободен играч, во нормални услови никогаш немаше да ги купиме. И што ако следните 5-6 сезони не се укажи ваква шанса а ние не можиме да купиме квалитетен напаѓач? Тогаш што ќе правиме?

1. Tocno, so Juve pregovara oti na kraj tie se vo podobra pozicija da odlucat sto ke se desi so Immobile. Samiot igrac, kolku sto imam citano, mnogu saka da dojde vo Dortmund (normalno smeta deka vo Juve bi imal pomalce sansi da igra).

2. Ete i bez Immobile Juve e sampion i ima odlicen napad a izgleda i ke ima transferi letovo, znaci nema tolku potreba za Immobile, posebno ne ako moze da se zeme solidna para.

1.Дортмунд преговара со Јуве затоа што имаат подобри контакти со Јуве а и се очекува прво Јуве да го откупи играчот од Торино па да го продаде на Дортмунд.Не е дека би имал помалку шанса за игра или можеби смета дека Јуве не рачуна сериозно на него,како и да е мислам дека нема голема желба да дојде во Јуве,тоа го покажа кога се радуваше на голот што го даде против Јуве.

2. Ми се свиѓа Имобиле и нормално не ми е сеедно Јуве туку така да го даде но од друга страна ќе има шанса да работи со еден од најдобрите тренери во свет и во тим кој игра одличен фудбал.Се пишува дека Габиадини ќе дојде во Јуве а тука е и Берарди но на Јуве повеќе му требаат крилни напаѓачи затоа поише се споменуваат Нани и Санчез,ако може да ви го лапнеме Ројс(клаузулата му е 35 мил.) уште боље :)

:pos:

10359222_448669145269161_5697879331732511596_n.jpg

Точно ли е тоа дека Јувентус нема да стави трета ѕвезда на дрес додека некој од "конкурентите" не стави две?

^ Да.

Инаку до сега нема никаков состанок помеѓу управата и Конте, ако не се случи тоа денес, најверојатно тоа ќе биде после натпреварот против Рома ( според неофицијални информации). Конте утре нема да се појави на прес, туку некој од членовите на стручниот штаб.

Кога играл Имобиле во Јуве? 50 минути се на се за 3 сезони не е играње.
Не ми остави ама баш никаков впечаток во Јуве, има супер сезона со Торино, но претходно имаше катастрофа сезона со Џенова. И во Пескара играше добро, во Сериа Б, со Земан,но не е некој репер за квалитет за во топ клуб. Тоа е мое мислење, што не мора да значи дека е исправно.
Разбирам дека не го сакате Имобиле но поентата ми е зошто да продаваме таков квалитет кога не можеме да купиме таков? Тевез беше трансфер шанса на деценијата а Љоренте дојде како слободен играч, во нормални услови никогаш немаше да ги купиме. И што ако следните 5-6 сезони не се укажи ваква шанса а ние не можиме да купиме квалитетен напаѓач? Тогаш што ќе правиме?
Берарди, Габиадини итн. Особено Берарди. Со Сасуоло лесно ќе се договорат, за разлика со Торино за Имобиле :).

Апдејт, на Алфредо Педула. Атлетико Мадрид се вклучува во трката за Имобиле, и е спремен да даде 20 милиони. :icon_lol: линкс

А зошто во составов Погба е пред Маркисио? Мене лично многу по драг ми е Малиот принц од Погба, па можам да речам и дека е подобар, позрел играч од него.
Ако добро ме разбра и ако си ме читал на форумот ќе забележиш дека според моето мислење ниеден играч не треба да биде пред некој. Јас го ставив Погба чисто за илустрација, инаку според мене ако сакаме квалитетен тим тогаш ќе нема прв или втор состав. Баш тоа сакам да го постигне Јуве со трансферите оваа лето. Најголем проблем ни е физичката подготвеност во подоцнежниот дел од сезоната, па затоа ни се потребни поквалитетни играчи за да може да се ротира повеќе. Со централна средина составена од Пирло, Видал, Погба, Маркизио и Асамоа ќе бидеме одлични. Никој нема да може да се нарече прв состав, затоа што сите ќе бидат речиси еднакво важни, освен можеби Пирло заради тоа што сепак е специфичен играч и докажана светска класа.

Истота важи и за останатите позиции да не дозволиме при повреди, суспензии или умор да играат играчи како Вучини, Падоин или Исла.

Не ми остави ама баш никаков впечаток во Јуве, има супер сезона со Торино, но претходно имаше катастрофа сезона со Џенова. И во Пескара играше добро, во Сериа Б, со Земан,но не е некој репер за квалитет за во топ клуб. Тоа е мое мислење, што не мора да значи дека е исправно.
Берарди, Габиадини итн. Особено Берарди. Со Сасуоло лесно ќе се договорат, за разлика со Торино за Имобиле :).

Апдејт, на Алфредо Педула. Атлетико Мадрид се вклучува во трката за Имобиле, и е спремен да даде 20 милиони. :icon_lol: линкс
Ок, ти си имаш свое мислење, ама мислам дека не е фер да го оценуваш играчот после 50 минути изиграни на терен.

Според Mediaset Монако му понудил на Конте 3 годишен договор тежок 7.5 милиони евра по сезона и 120 милиони евра за засилувања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom