Поздрав! Постојано ве читам ама некако немам време за пишување.
За поразот вчера најголем виновник е Конте, а по него лошиот квалитет на клупата што ја имаме.
Исла-директен виновник за голот затоа што појде со финта да го заобиколува играчот на Рома како да игра против Трубарево, а не со моментално една од топ 10 екипи во Европа (според мене). Нормално, овој се загради, му ја зема топката, Рома поведе напад, Бонучи како по обичај 1/10 ќе заебе и грдиот од Рома ни го спопика.
Џовинко колку и да ми е симпатичен и омилен како наше дете, веќе ги истроши сите кредити од овој клуб. Се гледа дека се труди, ама резултат нема.Особено не на вакви дерби натпревари. Ниеден дуел не доби. Физички е спремен, ама анатомски не е граден за тоа што го игра. Негови три чекори се еден на Љоренте. Плус практикуваме игра (напад) и се покажа дека добро ни оди со висок играч (Љоренте) кој прима висока топка и ја дистрибуира до Тевез покрај него, десно Видал или Лихт или лево Аса или Погба. Ова е нешто што пали кај нас. Плус брзи продорни странични играчи кои вчера ги немавме Со Џовинко треба сосема поинаква тактика и мислам дека време е да се замени со играч со особини на Љоренте.
Маркизио е добар само во гореспоменетиот случај (со Љор, Тев, Лихт, Аса). Сега немаше странични играчи да ја рашири играта како што знае само тој.
Пелусо не е продорен и нема техника како Аса, а Маикон е опасен бек. Ако му се пружаше шанса за центаршут не нафрлаше од причина што немавме висок играч во 16, па секоја топка мораше да ја враќа до Маркизио.
Видал беше најдобар според мене. Ја работеше и работата на Исла и на Пирло и неговата.
Огбона пак покажа дека тешко игра на местото на Киелини и дека многу подобар е како централен одбрамбен.
Пирло слаб, изгуби неколку топки и дури имаше подавања директно во нозете на играчи на Рома. Нетипично за него.
Разбирливо е треба да се штедат некои играчи, долга е Серија А, доаѓа ЛЕ, ама кога го знаеше и имаше тестирано рецептот како да ја растури волчицата, Конте не требаше да се откаже.