Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
И додека не кара старата гарда, да видиме што планира тролот за во Јануари

Nije tajna da Juventus već duže vrijeme želi da u svoje redove dovede ovog reprezentativca Belgije i već nekoliko puta su stupili u službene pregovore sa Cagliariem no nisu do sada uspjeli da postignu dogovor.

Međutim, već određeni period traju izntenzivni kontakti između dvije strane te se očekuje da konačno postignu dogovor. Kako tvrdi Romeo Agresti, pouzdani novinar sajta goal.it, Juventus i Cagliari su dogovorili formulu transfera te je Juventus dogovorio lične uslove sa Nainggolanom.

U pitanju je posudba sa obavezom otkupa ugovora a na programu je sastanak na kojem će se razgovarati o visini obeštećenja. Cagliari traži 18 miliona eura, Juventus smatra da je to previše, ali se očekuje da klubovi koji su u jako dobrim odnosima sklope konačan dogovor.

market_8588_1372716001.gif

Него @blanco знаеш ли кој е играч за ноември во Јувентус...?:icon_lol:

Дел Пиеро ти отфрли гласините дека в зима се враќа во Италија :(

Пепе после долгата пауза повторно ќе се врати т.е. утре ќе треба да игра мислам со Примавера составот против Сампдорија.

Аса не најавува да покрие во средниот ред за наптреварот со Сасуоло во недела.

DeviAngel напиша:
Juve want Muniain in January

More reports in the Spanish Press this evening have suggested that Juventus will move for Iker Muniain in January.

Barcelona-based newspaper Mundo Deportivo claimed earlier this week that the Bianconeri were carefully tracking the Athletic Bilbao attacker.

And fichajes.net have reiterated that by insisting on Friday that the Old Lady are determined to get the Spain Under-21 international, despite his high release clause.

Los Leones are not in desperate need of extra finances, and so will only let Muniain leave for his minimum fee release clause, which is believed to be at €38m.

However, the website has reported that Antonio Conte’s men are keen on the 21-year-old, and will make a move for him during the winter transfer window.

Stories have already circulated suggesting that former teammate Fernando Llorente has been in touch with the playmaker, eulogising about life in Turin.

Ако се сфати сериозно работава и се освои ЛЕ,нема да биде којзнае колкава финансиската загуба на тимот.Сигурно ќе биде некои 20 тина милиони,али во случајов со Марота и неговите јебачки трансфери,на рати,позајмици,компензации,оваа сума е доволна за класа играч.
Разликата во овие две натпреварувања повеќе ја прават парите од телевизиските права и влезниците.Лани тимот заработи некои си 63 милиони од телевизиски права,оваа сезона и доколку ја освојат ЛЕ ќе биде некои си 15-20 милиони помалце.
Премиите од УЕФА,доколку се освои ЛЕ и се поминеше понатака во ЛШ се тука некаде.Да бидеме реални и доколку се поминеа групите во ЛШ,тимот би стигнал максимум до четврт финале.Така да парите во ЛШ до четврт финале се некои 400 000 повеќе од премијата доколку се освои ЛЕ.
Champions league

first knockout round : 3 500 000
quarterfinal : 3 900 000

total : 7 400 000

Europa league

second round : 200 000
Ro32 : 350 000
quarterfinal : 450 000.
semi final : 1 000 000
winning final : 5 000 000

total : 7 000 000
e ај сеа рачунај и + тв права кој се доста поголеми во ЛШ него ли во ЛЕ...така да има разлика и тоа голема....

e ај сеа рачунај и + тв права кој се доста поголеми во ЛШ него ли во ЛЕ...така да има разлика и тоа голема....

Не викам дека нема разлика,токму тв правата ја прават најголемата разлика,али доколку се освои ЛЕ,таа не би била поголема од 20-25 милиони.
Еве Јуве лани стигна до четврт финале и зема некои 63 милиони евра од ТВ правата.Годинава испадна уште во фазата по групи,што значи две рунди помалце,односно 4 натпревари помалце.Така да до сега(до испаѓањево од Галата) клубот од ТВ права земал сигурно некои 30-35 милиони.
Колку што успеав да прочитам,Челзи лани со освојувањето на ЛЕ заработил 10 милиони од тв права.Па ако евентуално Јуве ја освои ЛЕ годинава од тв права би заработил околу 40-45 милиони.Разликата би била некои 18-23 милиони,во однос на минатата сезона.
Е сега тука не се земени во предвид и влезниците кои за осмина финале и четврт финале,се сигурно поскапи од ЛЕ.Како и да ја вртиш голем удар е за клубов и од финансиска гледна точка испаѓањето од ЛШ,али доколку се решат да идат до крај во ЛЕ,колку-толку ќе ги намалат загубите.

Не викам дека нема разлика,токму тв правата ја прават најголемата разлика,али доколку се освои ЛЕ,таа не би била поголема од 20-25 милиони.
Еве Јуве лани стигна до четврт финале и зема некои 63 милиони евра од ТВ правата.Годинава испадна уште во фазата по групи,што значи две рунди помалце,односно 4 натпревари помалце.Така да до сега(до испаѓањево од Галата) клубот од ТВ права земал сигурно некои 30-35 милиони.
Колку што успеав да прочитам,Челзи лани со освојувањето на ЛЕ заработил 10 милиони од тв права.Па ако евентуално Јуве ја освои ЛЕ годинава од тв права би заработил околу 40-45 милиони.Разликата би била некои 18-23 милиони,во однос на минатата сезона.
Е сега тука не се земени во предвид и влезниците кои за осмина финале и четврт финале,се сигурно поскапи од ЛЕ.Како и да ја вртиш голем удар е за клубов и од финансиска гледна точка испаѓањето од ЛШ,али доколку се решат да идат до крај во ЛЕ,колку-толку ќе ги намалат загубите.
eпа тоа е битно...колку озбилно ќе ја сватат ЛЕ ... Иначе со овие 20тина милиони што ги изгуби со испаѓање...Марота гарант со тие пари двајца екстра играчи ќе донесеше...ама што е тоа е...

ЛЕ е сега битна...И тука има пари ... Кога челзи ја освои зашо не и јуве годинава...

Иначе со овие 20тина милиони што ги изгуби со испаѓање...Моџи гарант со тие пари двајца екстра играчи ќе донесеше...ама што е тоа е...

Марота со 10 милиони ќе ти направи цел тим, со се замени :cuc::icon_lol:

Марота да успее Јоветиќ да го врати(прво на позајмица, секако), Менез и лев бек. Тоа е макимумот што можи да го изведе и сосема доволно е.

Леле луѓе, Нигерот бил баниран на една година...

tumblr_maydj9CGpR1qfujjeo1_500.png

@G@rfieD фаќај врски, да го ослободиме нигерот, не иде вака

Него што се ова глупостиве што ги читам, наводно Маркизио заминувал или во Јануари или на лето. Причина било неуспехот во ЛШ :facepalm:

Леле луѓе, Нигерот бил баниран на една година...

tumblr_maydj9CGpR1qfujjeo1_500.png

@G@rfieD фаќај врски, да го ослободиме нигерот, не иде вака

Него што се ова глупостиве што ги читам, наводно Маркизио заминувал или во Јануари или на лето. Причина било неуспехот во ЛШ :facepalm:

Прајме петиција? :свиркам:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom