Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе криви се копачките криви крампони имале, џабе да не си бараме рачки- курци палци за полесно да ние. Ние си ја решивме судбината во Торино против ебаниот Копенхаген извадивме нерешено небаре Авелино сме, по по не сме дораснати тое то. Па и врв на то против Галата успеавме да заебиме. Не наоѓајте рачки во ова утакмица

Во Торино против ебаниот Копенхаген тепавме, а пред тоа во Данска немавме спортска среќа.Според мене клучна утакмица беше против Галата во Торино кога на крајот поведовме 2-1 и успеавме следниот напад да примиме гол.
--- надополнето: 11 декември 2013 во 23:18 ---

Точно е дека испаѓањето голем дел се должи на индивидуални грешки (хинт пасовите Бонучи-Дрогба и Касерес-Роналдо), но јас сепак ќе ја фрлам главната вина врз играта. Комплетно без фудбалска идеја игравме во натпреварите во ЛШ (сетете се пример дома со Галата кога во првото полувреме немавме ни напад што се вели), немавме игра конкретно поставено за тоа како да напаѓаме, а како да се браниме. Во кратки црти, Конте ја промаши сезонава во ЛШ.

За среќа секогаш постои наредна и можност за поправка. Сега останува да се фокусираме на првенството каде што ја имаме добитната комбинација, а сега само треба да се движиме по истата.

За ЛЕ не знам што да кажам, оти уште не сум сфатил дека сме таму. Да се предадеш е глупаво, ама уште поглупаво е поради тоа да имаш проблеми во првенството. Затоа мислам дека таму ротации доста ќе се прават па што биде нека биде.

За ЛЕ не знам што да кажам, оти уште не сум сфатил дека сме таму. Да се предадеш е глупаво, ама уште поглупаво е поради тоа да имаш проблеми во првенството. Затоа мислам дека таму ротации доста ќе се прават па што биде нека биде.

Јуве е единствениот клуб од Италија кој може со комбиниран состав да стигне далеку во ЛЕ, потоа 3-4 натпревари со прва постова (и не мора буквално сите први 11) и Јуве освојува ЛЕ... доколку сака...

Колку и да зборуваме што и да правиме тоа е али по дифулт за секој неуспех на клубот е тренерот јас таму најмногу ја наоѓам вината и во неговата ебана 3-5-2 формација која е = на :гомце:. Измените ги прави во 90+ а теренот тежок за игра душата им излезе на сите...па да му ебам мајката стави штопер последните 10ина минути и играј дефанзива чувај нерешено како Милан шо направи со играч помалку ама толку се има знаење кај нашиот "стручњак":tapp:
--- надополнето: 12 декември 2013 во 00:35 ---
Колку и да зборуваме што и да правиме тоа е али по дифулт за секој неуспех на клубот е тренерот јас таму најмногу ја наоѓам вината и во неговата ебана 3-5-2 формација која е = на :гомце:. Измените ги прави во 90+ а теренот тежок за игра душата им излезе на сите...па да му ебам мајката стави штопер последните 10ина минути и играј дефанзива чувај нерешено како Милан шо направи со играч помалку ама толку се има знаење кај нашиот "стручњак":tapp:
--- надополнето: 12 декември 2013 во 00:36 ---

Јуве е единствениот клуб од Италија кој може со комбиниран состав да стигне далеку во ЛЕ, потоа 3-4 натпревари со прва постова (и не мора буквално сите први 11) и Јуве освојува ЛЕ... доколку сака...

И јас сум за комбиниран состав, младинци никако. Кај вака им отиде у ку**ц сезоната па уште да испаднат од некоја источно европска екипа ќе ме испиздат до крај.

Мех.... 3-5-2, па и уште напаѓаме, "ни треба водство" за да поминеме понатаму...:facepalm:
Абе стави си ја формацијата со Реал кога игравме дома, златно Катанаџо направи си, и така на оној утепан терен кур што гол ќе ни дадеа... Ама не ќе напаѓаме, со долги топки и сите во напад. Во право е Мондонико, не ни заслуживме да одиме понатаму, сега моментално несакам да сум им во кожата на Конте и Играчите... ама знам дека Антонио вината ќе ја бара кај судиите и лошите временски услови, ама џабе им е сега се... Во Февруари нека прават што сакаат, ако одат на тоа да ја освојуваат ЛЕ, јас сум со нив, ако испаѓаат одма, па јебига, само дома ќе се концентрираме да освоиме Серија А.

Еј уште не ми се верува, со нерешен резултат одевме понатаму, а овие се запнале та напаѓаат... РЕСПЕКТ:cuc:

Не е таков Конте, без разлика колку го ругаат миланисти и интераши дека плаче воопшто не е таков.
Еве сега се прибирам дома и првото што отворив да го прочитам е што изјавил. И во право е, не требаше да дозволиме овој натпревар да решава. Има поплаки кон судиите и делегатот, ама во право е дека сами сме си криви и не требаше да се чека до сега.

Стварно незнам што да кажам за сезонава во ЛШ. Вака прво на памет што ми доага е дека овој тим моментално не е зрел за големи дострели во Европа. Дали е до недостаток на концентрација, дали до недостаток на квалитет, незнам...
Знам само дека Јуве е голем клуб и дека неможе да се чека на одредени играчи да се развиваат, тоа се прави во помалите клубови. Бонучи ако се качил на трибина и ако се прави најголем бјанконеро не значи дека му е дозволено да прави по 5 киксови на утакмица.
За такви како него, клупа, еден добар трансфер и нека преседи една полусезона на клупа, па ке видиме дали ке му пага концетрација.
Киелини, немам зборови, некој погоре пиша како да не е истиот од порано. И се согласувам. Во Јувентус сите го токмат за предводник на одбраната, за класа дефанзивец, него 35 годишен напагач го прескокнува 20 цм без проблем.
Ееееј, 2 утакмици цела одбрана да неможе да се носи со еден напагач, срамота. Ова не е одлика на голем клуб.
--- надополнето: 12 декември 2013 во 01:20 ---
А да, и за муабетот за финале на Јувентус Арена.
Од заебанција цела сезона, на крај стварно така ке испадне. (n)

Во Торино против ебаниот Копенхаген тепавме, а пред тоа во Данска немавме спортска среќа.Според мене клучна утакмица беше против Галата во Торино кога на крајот поведовме 2-1 и успеавме следниот напад да примиме гол.

А што е најлошо? И против Галата и против Копенхаген во Торино преку пенали успеавме да им дадеме голови за нерешен резултат со Галата а исто беше и со данчанците односно со Копенхаген, едвај ги победивме,и тоа со пенали а не со игра.....:facepalm:

па за галата мислев во Торино смешав брзини од нерва ...како и да е тое

1.Отиде цела сезона во неповрат, а и пола од планираните трансфери за следното лето.

2.Колку и да ми е мака, требит да се согледаат јасно работите и да се сватит дека испаднавме кога изигравме нерешено со КОПЕНХАГЕН, еј, петоразредна екипа.:facepalm:

1. Погрешно. Цела сезона не е отидена во неповрат, а уште повеќе трансферите. Сезоната би била пропадната ако Јуве не освои Сериа А, а трансферите за следното лето доколку не се пласира во ЛШ. Факт е тоа. А за ЛШ, малце реалност треба,сеуште не го имаме ростерот на фудбалери кои би бил еден од главните конкуренти во ЛШ. Искуството во тие натпревари како вчерашниот се чини тоа што му недостига на Јуве, а сум уверен дека ќе го средат тоа Конте заедно со Управата.

2.Колку и да ми е мака, за второво морам да признаам дека си во право. Нема никакви оправдувања, виновници итн. Единствен виновник за ваквиот расплет е самиот Јуве. Копенхаген требаше да го сомелат 2 пати, со Галатасарај дома од готово вересија, и не се чека последен натпревар за да се обезбеди пласман за понатаму (што и не е чудно кога се работи за Италија, и Италијанска екипа :) )

1. Погрешно. Цела сезона не е отидена во неповрат, а уште повеќе трансферите. Сезоната би била пропадната ако Јуве не освои Сериа А, а трансферите за следното лето доколку не се пласира во ЛШ. Факт е тоа. А за ЛШ, малце реалност треба,сеуште не го имаме ростерот на фудбалери кои би бил еден од главните конкуренти во ЛШ. Искуството во тие натпревари како вчерашниот се чини тоа што му недостига на Јуве, а сум уверен дека ќе го средат тоа Конте заедно со Управата.

2.Колку и да ми е мака, за второво морам да признаам дека си во право. Нема никакви оправдувања, виновници итн. Единствен виновник за ваквиот расплет е самиот Јуве. Копенхаген требаше да го сомелат 2 пати, со Галатасарај дома од готово вересија, и не се чека последен натпревар за да се обезбеди пласман за понатаму (што и не е чудно кога се работи за Италија, и Италијанска екипа :) )
за трансфрите миселеш со фактот дека јуве изгуби 30 милиони евра со тоа што не се пласираше...знаејќи ги одличните зделки на марота со тие бар можеше ако ништо друго 2 квалитетни играчи да земе на лето...

Огромен чекор назад за Јувентус е неуспехот да се пласира во 1/8 финалето. Не е толку разочарувачки самиот факт што испадна уште по фазата по групи колку што разочарува начинот на кој што се случи тоа. Наполи исто така испадна, но освои 12 бода во најтешката група што е за поздравување. Од друга страна тука е Јувентус со катастрофално издание и една победа во 6 натпревари на домашен терен против последниот во групата. Теренот во Истанбул или црвениот на Киелини во Мадрид не смеат да бидат оправдувања, од Јувентус зависеше и Јувентус не успеа. Имав големи очекувања од сезонава во ЛШ, во најмала рака да го повториме пласманот од лани, но тоа е тоа.

Сега очекувам сериозно да се загризе во останатите натпреварувања во кои сеуште сме во игра, Серија А, Лига Европа и Купот. Единствено со освојување на овие три титули ќе се амортизира неуспехот во ЛШ. Доколку тимот со овој расплет на настаните се откаже од било кое од овие натпреварувања ќе биде само доказ дека толку се можностите и ние имаме преголеми очекувања од овој Јувентус.

За доброто на италијанскиот фудбал оваа сезона во Лига Европа не смее да биде шампион екипа која не доаѓа од Италија.Исто така, за да се спаси сезоната на Јувентус не смее во Серија А и Купот на Италија да биде освојувач друга екипа освен Јувентус.

Голема пара ќе изгубиме годинава од неиграњево во ЛШ... Среќа што го имаме Марота, зен - мастерот за квалитетни засилувања со малку пари. Ова е памет за друг пат, сега Марота ако не купи ништо посебно во Јануари/Јуни нема да го кривам. Човекот му ги донесе сите засилувања што ги бараше Конте, па дури имаше и шпекулации дека му се заканува отказ ако не ги донесе. Овде дефинитивно нетреба да се криви Марота. Да не ве слушнам зимава/летово да дрвите за трансверите, колку пари, толку музика. Само Раџа да го донесеме, и да вратиме некој од младинциве кај нас, ништо друго не ни треба.

Голема пара ќе изгубиме годинава од неиграњево во ЛШ... Среќа што го имаме Марота, зен - мастерот за квалитетни засилувања со малку пари. Ова е памет за друг пат, сега Марота ако не купи ништо посебно во Јануари/Јуни нема да го кривам. Човекот му ги донесе сите засилувања што ги бараше Конте, па дури имаше и шпекулации дека му се заканува отказ ако не ги донесе. Овде дефинитивно нетреба да се криви Марота. Да не ве слушнам зимава/летово да дрвите за трансверите, колку пари, толку музика. Само Раџа да го донесеме, и да вратиме некој од младинциве кај нас, ништо друго не ни треба.

Јас мислам дека ќе го скокниме зимскиот преоден рок...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom