Сладоледџија
Ванила & Чоколадо
- Член од
- 8 декември 2009
- Мислења
- 14.458
- Поени од реакции
- 11.917
Друга беше работата што ние го пуштивме Погба. Го доведовме како детиште, клубот му овозможи топ услови за него и за неговото семејство (стан, работа), доби ептен подобар третман во однос од сите негови врсници и од него се бараше само трпение зошто се гледаше дека е играчиште во најава. САФ ќе го пуштеше да игра, дали за 6 месеци порано или покасно ќе ја добиеше минутажата со оглед на конкурентноста на неговата позиција. Тој се полакоми на вашата понуда која беше дупла од нашата и по разговорот со САФ каде увидел за какво лигле се работи и покрај се што му било овозможено доби шут карта од ОТ. САФ ради тој карактер бркал играчи како Бекам, Кин...не пак некое детиште тогаш како Погба. Значи слаб му е карактерот и е кеш марионета на Раиола. Ќе биде играчиште и самите ние сме свесни дека испуштивме премногу добар талент, но неговиот карактер е проблемот за секој клуб во кој настапува.
Мислам дека Јуве со Марота кој во минатото направил одлични зделки и заедно со Конте ќе ја извадат најдобрата солуција околу Погба со оглед дека сеуште има важечки договор уште 3 сезони.
Лично мене не ме интересира карактерот на играчот, доколку дава максимум на теренот. Не си свесен колку имам другари што го мразат Киелини ради карактерот, ама го респектираат и го сметаат за еден од најдобрите на неговата позиција. Значи без разлика што се лакоми за парите, дечкото сега има уста да бара пари од причина што не зима ниту милионче а веќе е меѓу подобрите во Јуве. Убаво пиша еден член погоре, Де Чеље зима 5 пати повеќе од Погба а дреме на клупа.. Ја секако дека би му дал и 3 милки и ем ќе склучи подолг договор, ем ќе си ќути, ќе си игра и ќе му расте трансфер цената. За 3-4 години ќе биде најјак на негова позиција слушај ми го зборот, а тек ќе има 23-24 години.. Има потенцијал, има физички предиспозиции, има визија, има шут (според мене најјак шут од сите во Јуве) буквално се има...