Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Каков Верати каков Погба бе. И двајцата имаат уште фурни леб да јадат. Погба имаше блесоци на неколку меча ама покажа дека не можи да ни пружи стабилна игра на секој еден меч како Пирло. Токму тоа е вервам и последица на неискуството. Имајќи во предвид дека деновите на Пирло се избројани ако се шитка Видал то ќе значи КРАЈ на овај Јуве. То ќе значи тотална промена на најкритичниот дел од тимот. Можеби Погба ќе порасни во играч, можеби ќе земиме некој од Поли или Верати ама то ќе значи повторно барање на идентитет кој ќе потроши неколку години. Колку сака нека нудат Баерн за Видал да сум на место на Марота без здрав бекап план не би ни размислувал за негова продажба.
Мене искрено Погба и не ми е стабилен играч, мислам дека брзо ќе не напушти. Ќе замине некаде у некој клуб ко Реал или ПСЖ.

Се согласувам од збор до збор. Многу навивачи не сфакаат колку е важен Видал за овој тим, искрено и јас не знаев до некаде почетоко на оваа сезона, кога сите стручњаци излегоа со изјави дека тој е најважен играч на тимот, кога ке го гледаш 90 минути како трча напред назад и сече топки што се невозможни да ги земеш, сфакаш дека е играчиште. Кога ке дофрлиш дека постојано се уфрлува во напад, на средина на сезона има веке 30 утакмици и околу 10тина гола и исто толку асистенции, не треба повеке зборови да се трошат :)
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 20:56 ---
Мене искрено Погба и не ми е стабилен играч, мислам дека брзо ќе не напушти. Ќе замине некаде у некој клуб ко Реал или ПСЖ.
И мене исто, некако курназ ми изгледа(мада добар е сега за сега, не праи глупости), да се надеваме дека грешиме :)

Абе немој да мислите дека го доведувам во прашање квалитетот на Видал, тоа во никој случај :).
Но, да не заборавиме дека парите во денешно време во Италија ги нема на големо. А, да бидеме искрени Видал е единствениот играч кој вреди многу пари(и за кој би имало многу заинтересирани), а кој Јуве за пари би го продал. На пример играчите како Киелини, Маркизио и Пирло, Јуве нема во никој случај да ги продаде. Единствено нешто ненормално ако дојде, што не ми се верува :D.

Инаку јас обидувајќи се да сфатам кој ни е најважен играч, доцна сфатив дека таков нема. Лани да, имаше и тоа Пирло, но оваа сезона нема според мене. Јуве е таква сложувалка која од каде и да ја скратиш ќе се осети...
Иако, сите гледаме како отсуството на Киелини си ја врши својата работа.

Абе немој да мислите дека го доведувам во прашање квалитетот на Видал, тоа во никој случај :).
Но, да не заборавиме дека парите во денешно време во Италија ги нема на големо. А, да бидеме искрени Видал е единствениот играч кој вреди многу пари(и за кој би имало многу заинтересирани), а кој Јуве за пари би го продал. На пример играчите како Киелини, Маркизио и Пирло, Јуве нема во никој случај да ги продаде. Единствено нешто ненормално ако дојде, што не ми се верува :D.

Инаку јас обидувајќи се да сфатам кој ни е најважен играч, доцна сфатив дека таков нема. Лани да, имаше и тоа Пирло, но оваа сезона нема според мене. Јуве е таква сложувалка која од каде и да ја скратиш ќе се осети...
Иако, сите гледаме како отсуството на Киелини си ја врши својата работа.
Џиџи го заборави :D

Одамна немало играч во Јуве , кој уште првата сезона ипресионирал и ги купил навивачите,да не зборувам за срцето , борбата , жарта во играта и класата што ја покажува .И текако битен играч во овај систем .Ако стварно се цели кон враќањее во самиот светски\еврпоски врв ,и ако бараме некоја доминација во наредните години , нема место за размислување ,Видал мора да остане (како и сите стандарни првотимци ,освен напаѓачите)

Погба има огромен потенцијал, на него е дали ќе прерасне во класа играч, или еден од "многуте" таленти...

Џиџи го заборави :D
За него и другите тимови знаат, па никој ни понуда не би пратил :).
Овие ги спомнав, затоа што имаше понуда и за 3цата во последните 2год (за Киелини-Реал, за Пирло-ПСЖ, за Маркизио-Баерн), но Јуве ги одби без размислување.

Нема шанси да го продадат Видал.
Марота веќе долго време бараше класа играч од нападот, а носеше тешки просеци, и со тек на време почнаа да му се качуваат на глава ( медиумите, навивачите, а сигурно и Ањели и Конте ). Затоа уште од сега си среди. Е сега ако го продадат Видал значи дека автоматски ќе мора да се носи замена, неможат целосно да се потпрат на Погба, и затоа пак ќе му се качуваат на глава гореспоменатите. Така да Марота сигурно нема да го ослабнува најакиот дел во формацијата на Јувентус, Гвардиола може да фрли и 250 милиони за него, но тој веќе ги одби еднаш Баерн и се префрли кај нас, а сигурно ако некако заврши на Алијанц Арена нема да биде добро прифатен од тамошните навивачи.

Абе дај не заебавајте Јуве не е тим како Удинезе, Тотенхем, Леверкузен или Лион да ги продава своите ѕвезди па макар и за 100М. Видал е еден од најваните играчи, тој со својта борбеност и сила му отвара премногу простор на Пирло и овој игра многу добро и додаве прецизно. 90 минути игра напред назад ко луд не се уморува краде топки креира напади дава голови ако него решат да го продадат тоа ќе виде една од најголемите грешки на ова управа досега бидејќи толку се мачеа да изградат тим и сега да го срушат мислам дека нема веза.

Не заборавајте дека јас ова само го пренесов од друго место, односно не го измислив сам, ниту е моја желба :). Но, ако ме прашате за тоа што мислам јас дали или нема да се продаде Видал, еве мене некако ми вели атмосферата и воздухот дека ќе биде продаден:) :D.
Едноставно логички, не е можно сите играчи на Јуве од оваа генерација која го преродува Јуве да останат. Ова не е бајка, туку реалноста.

Инаку ја споделив оваа информација за да ве размрдам малку, оти овие денови некако ич не се пишеше и досадно беше :pos:...

Знаеш како да ја размрдаш атмосферата , дефинитивно :)

Како шо тука покрај Конте и Пирло можи да се развива,нигде на друго место. Ако замини набрзо ќе му биди грешка шо ќе го кошта кариера, а Јувентус и онака уште од сега му го има видено ќарот пошто сигурно ќе го дај неколку пати од шо го зеде и зато не се притресвам многу за него,барем не засега. Дечкото има шанса да стани француска легенда ко Трезеге ама ако почни да скока од тим во тим,кога тогаш ќе се изгуби скроз кај тренер шо нема да знај да го искористи неговиот потенцијал

Ви ги читам глупостите и неможам а да не се смеам.Испаднавме у втора лига,никој играч присилно не продадовме,сите што си заминаа,си заминаа на своја воља,сеа кога сме стабилни,кога сме шампиони,играме ЛШ ќе продаваме клучен играч.Абе абдали Ањели не праат пари од фудбал па да им требаат 30-40 милиони да преживеат,едино поштуваат фер-плеј и неќат да трпат загуби од клубот,сакаат клубот да опстои од профити што самиот ги ствара.Мислите Еврејот Елкан е посиромав од Абрамович,шеиците и компанија,да сака може да напраи дрим тим уште утре,али Јуве никад не работел така.

Ви ги читам глупостите и неможам а да не се смеам.Испаднавме у втора лига,никој играч присилно не продадовме,сите што си заминаа,си заминаа на своја воља,сеа кога сме стабилни,кога сме шампиони,играме ЛШ ќе продаваме клучен играч.Абе абдали Ањели не праат пари од фудбал па да им требаат 30-40 милиони да преживеат,едино поштуваат фер-плеј и неќат да трпат загуби од клубот,сакаат клубот да опстои од профити што самиот ги ствара.Мислите Еврејот Елкан е посиромав од Абрамович,шеиците и компанија,да сака може да напраи дрим тим уште утре,али Јуве никад не работел така.
Види за ова колкало им е богатството, доволен е фактот со до сега никој не се ОСМЕЛИЛ да направи проценка , колку тежи фалимијата Аgnelli, не од некаков страв , туку ете така ,едноставно е тешко .
Elkan е шкрт, евреин е , јасно е :D
А и никој не рече дека сакаме да го продаваме Vidal , напротив тоа го спомнав и претходно , ако се цели високо, целиов тим треба само да се подобрува , а главните играчи и носители на играта да останат.

Види за ова колкало им е богатството, доволен е фактот со до сега никој не се ОСМЕЛИЛ да направи проценка , колку тежи фалимијата Аgnelli, не од некаков страв , туку ете така ,едноставно е тешко .
Elkan е шкрт, евреин е , јасно е :D
А и никој не рече дека сакаме да го продаваме Vidal , напротив тоа го спомнав и претходно , ако се цели високо, целиов тим треба само да се подобрува , а главните играчи и носители на играта да останат.
Веројатно сака да ни каже дека за џабе сме пишувале, кога се знае дека Видал нигде не иде. Ама ете Mondonico сакаше да не размрда, и не размрда, одма џева се крена кога видоа сите Видал, лето, трансфер ау, 2-3 страници отидоа како ништо :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom