можда ќе ме плукате, но јас ќе си кажам што мислам: Сите го кривите Ферара, да дел од вината за овој пораз паѓа на него, но не толку колку што вие увиличувате, за претходните натпревари можам многу повеќе да го критикувам и да го плукам, за разлика од овој еве зошто: Незнам дали забележавте, или дали прочитавте но Јувентус нема со кои играчи да игра:
-Салихамиџич и Дел Пиеро се отсутни
-Трезеге, Јакинта, Каморанези, повредени
-Џовинко, Маркисио, Касерес, Поулсен не се повикани(некои се повредени)
Ако добро забележавте повеќето, да не кажам сите од овие играчи се од нападот и средината. Па де кажете ми што ќе мењава чиро, кој ќе ги става, младинците кои за прв пат ги повикува да го „видат“ видат стадионот од типот на Marrone, Giandonato и Filippo Boniperti. Од 20 повикани играчи за овој натпревар, 11 се во почетниот тим, од преостанатите 9, двајца се голмани, и тројца младинци. Од тие девет остануваат четири играчи кои можат да влезат во игра, тоа се: Легротаље, Зебина(двајцата одбранбени), Yago и Paolluci...Епа незнам вие со овој тим што ќе правевте, освен ако не сте магионичар и да направите некоја магија. Единствена забелешка ми е што можда требаше да го внесе Paolluci на местото на Амаури бидејќи амаури баш и не се покажа нешто.
И за крај: Да Чиро Ферара е за смена, но оваа утакмица не го потврде тоа, туку претходните утакмици кога имаш на располагање одличен тим, а не направи ништо. И ве молам не избрзавајте со вашите заклучоци...
-