Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ве4ерва може да ме смири само отказ на ферара.Се надевам ке не израдуваат со вакво нешто зашто преку цеф ми дојде Ферара....Игра формација за која немаме игра4и.Летово тој и неговите бланк и секо шлапнаа 50 милион4иња како нивни да се на игра4и кои незнаат да ги употребат.Сега излезе дека и не им требаат зашто ако планираа да играт 4-4-2 за тие 50 милиона ке купеа игра4и кои подобро ке се прилагодат на 4-4-2 ....Сево ова кажува дека раководството со се тренерот немаат идеја како да го водат Јувентус и што да прават од него.Попрво ке умрам отколку да префрлам вина на некој игра4.МОже играат слабо. тоа е факт ама и јас да бев игра4 ке си го 4ешав курот на терен само да свати раководството дека треба да го сменат ферара зашто е дупка.Нема идеја а тоа е најжалосно.Секој ме4 менува по нешто и како ке изграат игра4ите кога неможат да се навикнат...не е тоа тоа...порано викав жал ми е за ферара ама мора да оди, сега викам не ме интересира што сака нека биде само нека си иде ферара....

дечки као што ве гледам, во ова тешко време како навивачи на јуве добро и се држите... некои уште стојат како луѓе на нозе и уште го бодрат тимот секоја чест... ТОА Е ВЕРЕН НАВИЈАЧ
еве нешто од мене до сите верни навивачи :wink:

Пријатели, кај у сиве маки Ќиркица уште не дупи а?
Па ја незнам дали го гледав истото што и вие, на моменти си помислував дека играчиве им е скурчено од шегобиецов па штрајкуваат за да си иде. Незнам дали играа фудбал или само искочија на терен колку да се каже. Па и Милан не беа нешто многу убедливи , ама ипак не победија 0:3 да, да другари 0:3. Милан со два гола од прекин е еден од 3 метра кој верувам и комшичево Прки ќе го даеше не тепаа. Значи ние сме биле бетер и од тоа. Ваков Јуве не сум гледал никад, помизарна игра имаат и од Циско Рома. Без мозок, индивидуални акции, мотивација = 0. Еднаш реков и пак ќе речам: „АКО ПОРАЗОВ ЗНАЧЕШЕ ДОАЃАЊЕ НА ГУС У ЈУВЕ, АКО Е!“. А, ако продужи Ќирка да не посмева уште малце со вакви шеги во новава година, незнам дали ќе се пласираме ни у Лига Европа. Само штета што се распадна интертото куп, бар ќе ги глеавме на градски против Хоризонт Турново. А, ако дојде Гус и се покаже онака како што го знаеме, да не се посере, верувам дека ќе биде неизвесно иако Интер ни се одлепија на -12.

По повредата на Поулсен која сигурно ќе биде над 40-50 дена, се отвара уште една дупка на средина, и мора да се купат двајца наместо еден. Како и да е приоритет е промена на стратег.

@Инкогнито - и да дојде Хидинк смешно е да се размислува за титула годинава. Јас навивам да дојде уште одма за да може да ги запознае играчите, да си каже што му треба и да утврди систем на игра кој ќе се користи наредната сезона. Оваа сезона went up in flames :wink:

Што се случува со тимот бе :tapp::tapp:
Ах досега воопшто не сакав Чиро да го напушти Јуве ... но кога вистина нема авторитет над играчите.... МАГЛА :salut:

Вечерва Јуве имаше едно катастрофално издание. Најпрвин да им честитам и победа на лутите проитивници :) Ја заслужија, иако и Вардар денес да беше противник на Јуве ќе си заминеше со трите бода.:smir: Искрено на почетокот на сезоната очекував оваа година да стигнеме до титулката. Едноставно бев убеден во тоа, али ете уште во средична фаза од првенството тоа ми изгледа за предалечно. Очајни изданија во оваа сезона пред се на Фелипе Мело (едноиставно очајно очајно, поочајно амин!!!), Амаури (игра многу лоша сезона), па и на Диего кој има привремени блесиоци. Ма немам зборови веќе колку лоша игра имаме во последните мечеви. Се надевам дека со ОБАВЕЗНАТА ПРОМЕНА НА ЧИРО ќе дојдат и подобри резултати. Триумф во Лига Европа и барем трето место во Италија за оваа сезона ќе ни бидат и повеќе од премија:smir:

Ајмо бјанконерииии ...
Ништо не е изгубено.Јувентус го сакам со години и научив да го сакам и во добро и во зло.Досега не сум го видел во лоша ситуација.Но сега кога е на колена,НИЕ ќе застанеме ЗАД ЈУВЕ,ќе го бодриме,нема да загубиме ни трунка надеж дека еден ден ЌЕ СЕ ВРАТИМЕ НА ВРВОТ,таму каде што СМЕ БИЛЕ и каде што секогаш ЌЕ БИДЕМЕ ...
ФОРЦА ЈУВЕ ....

Ајмо бјанконерииии ...
Ништо не е изгубено.Јувентус го сакам со години и научив да го сакам и во добро и во зло.Досега не сум го видел во лоша ситуација.Но сега кога е на колена,НИЕ ќе застанеме ЗАД ЈУВЕ,ќе го бодриме,нема да загубиме ни трунка надеж дека еден ден ЌЕ СЕ ВРАТИМЕ НА ВРВОТ,таму каде што СМЕ БИЛЕ и каде што секогаш ЌЕ БИДЕМЕ ...
ФОРЦА ЈУВЕ ....

Така е во право си.Имало и потешки моменти за Јувентус па сме го бодреле ова не е ништо во споредба со тоа.Имаме тим-не е дека немаме само му фали нешто што се надевам дека новиот тренер ке го пронајде во нив.Готепавме Инер и изигравме неколку беспрекорни утакмици сезонава.Игравме како шампиони и влеавме страв кај нашите противници а тое кажува дека овој тим има нешто што дава надеж дека може да се преброди оваа ситуација.Треба да дојде хидник навистина и да се промени атмосферата во тимот, да се најде една формација и да се работи на неа постојано и така со тек на време ке се направи компетативен тим.ФОРЦА ЈУВЕ,,

Така е во право си.Имало и потешки моменти за Јувентус па сме го бодреле ова не е ништо во споредба со тоа.Имаме тим-не е дека немаме само му фали нешто што се надевам дека новиот тренер ке го пронајде во нив.Готепавме Инер и изигравме неколку беспрекорни утакмици сезонава.Игравме како шампиони и влеавме страв кај нашите противници а тое кажува дека овој тим има нешто што дава надеж дека може да се преброди оваа ситуација.Треба да дојде хидник навистина и да се промени атмосферата во тимот, да се најде една формација и да се работи на неа постојано и така со тек на време ке се направи компетативен тим.ФОРЦА ЈУВЕ,,

Мора некој,освен Бетега,да дојде и да фигурира како водач во тимот.Некој што сите ќе го почитуваат.Чиро го загуби почитот и од играчите,и од навивачите.Како таков,сега и златни планини да ни донесе,џабе е.Ако се смени тој,мислам дека и со истиот фонд на играчи ќе победуваме,како што победувавме пред кризава.Знам дека не е тој крив за СЕ,знам дека делумно и повредите го намачија,но дојде време кога мора да го напушти Јуве.И не треба да се осеќа како губитник,туку како победник.Го сака Јуве сигурно колку ти,ја,секој на форумов.Човекот бил и дел од тимот на Јуве.Но сепак е жртва на она познатото „погрешен човек,на погрешно место,во погрешно време“.Нека седна на клупа со уште еден искусен тренер,и со време ќе биде нешто од него.СЕГА,мислам дека не е неговото време ...
ФОРЦА ЈУВЕ,ајмоооо БЈАНКОНЕРИИИИ ...
Главата горе,ФОРЗА ЈУВЕЕЕЕ .....

У право си...Ферара не е така лош само што во погрешно време се најде тука.На гвардиола му успеа со барса ама тој имаше готов тим таму плус милион4иња за расфрлање хаха.Што му падна на ферара?Неискусните бланк и секо плус он што е неискусен со ова една работа...тим во време на преродба ожам слободно да ре4ам-каде треба некој искусен тренер да ги појде напред работите и тука ферара нормално е дека нема да се снајде.Ин4е му посакувам среќе каде и да оди после ова ама искрено ова е многу лош момент за клубот и немаме време за да 4екаме да му појде на него.

90 минути ниту еден шут во голот срамота е ова шо се дешава бе :tapp:Преку кур веќе од Ферара и неговите чудесни тактики ... П.С Поулсен :nerv:

90 минути ниту еден шут во голот срамота е ова шо се дешава бе :tapp:Преку кур веќе од Ферара и неговите чудесни тактики ... П.С Поулсен :nerv:

Имаше Киелини два шутови на гол,и Дел Пиеро еден :)

Колку комплекси треба да имаат некои луѓе па да се ситат на туѓ пораз и тоа од директниот нивни конкурент за титула?

Којзнае како им било па вака да се радуваат,исто како дете од руралните селца кога ќе дојде во ГТЦ и кога ќе ги види скалите што сами идат.

Патетики

У право си...Ферара не е така лош само што во погрешно време се најде тука.На гвардиола му успеа со барса ама тој имаше готов тим таму плус милион4иња за расфрлање хаха.Што му падна на ферара?Неискусните бланк и секо плус он што е неискусен со ова една работа...тим во време на преродба ожам слободно да ре4ам-каде треба некој искусен тренер да ги појде напред работите и тука ферара нормално е дека нема да се снајде.Ин4е му посакувам среќе каде и да оди после ова ама искрено ова е многу лош момент за клубот и немаме време за да 4екаме да му појде на него.

Мислам дека тоа и Бетега го виде.Сигурен сум дека зборувал со Ферара,сигурен сум дека го подржувал (знае Бетега што прави) и сигурно го воделе разговорот околу ситуацијата во која што се најде Јувентус.Ферара мислам дека е амбициозен,можеби и пре-амбициозен,па решил по секоја цена ТОЈ да го врати Јувентус на вистинскиот пат,а не некој „Хидинк“ (него го давам само како пример,метафора за странец) да дојде на клупата на Јуве од еден прост мотив,платата.Толку историја и љубов кон клубот има во Ферара.Мислам дека треба да го подржиме,мислам дека денешниов Јувентус ќе се подобри.Како што кажа ти,Гвардиола не е ништо поискусен од Ферара.И ако сме за менување,да се смени политиката што ја води раководството на Јувентус.Да се донесат СОЛИДНИ замени на стартната единаесетка,па дури ТОГАШ да го видиме квалитетот на Ферара ... Да беа повредените и казнетите денеска во игра,мислам дека резултатот ќе беше далеку поинаков ...
ФОРЦА ЈУВЕЕЕЕ .....

Да дојде Хидинк смешно е да се размислува за титула годинава. Јас навивам да дојде уште одма за да може да ги запознае играчите, да си каже што му треба и да утврди систем на игра кој ќе се користи наредната сезона. Оваа сезона went up in flames :wink:
Се сложувам. После поразот од Милан, Чиро требаше сам да си поднеси оставка, но очигледно тоа не му е ни на крај памет, и јасно изјави дека не планира да си поднеси сам оставка (и покрај протестите на навивачите). На потег се Бетега и Компанија. Сериозно се најавуваше дека дуелите со Парма и Милан ќе бидат решавачки за иднината на Чиро во Јувентус. Со Парма Јуве немаше никаква игра, благодарение на Киелини, Јувентус забележа победа на тој натпревар. Против Милан исто така, никаква игра, тотална деорганизираност. Освен Киелини, сите други играчи на натпреваров не заслужуваа да го носат дресот на Јувентус, но за тоа најголем виновник е Чиро. Отказ на Чиро и ангажман на Хидинк, тоа би бил првиот чекор кон решавање на моменталната состојба во тимот. Хидинк ќе има време до лето да размисли со која формација, и кои играчи ќе му бидат потребни, а на кои играчи треба да им се покаже излезната врата.

А Чиро Ферара во емисија на Скај Спорт, реагирал после изјавата на Џиџи Маифреди дека со овој Јувентус ќе го освоел Скудетото.

„Stai zitto che è meglio, fenomeno“ - „Заќути, така е подобро феномену“

Видео од расправијата:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom