Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Повиканите за натпреварот со Фулам:
5 Cannavaro
6 Grosso
7 Salihamidzic
8 Marchisio
9 Iaquinta
10 Del Piero
13 Manninger
15 Zebina
16 Camoranesi
17 Trezeguet
18 Poulsen
21 Grygera
22 Sissoko
26 Candreva
28 Diego
29 De Ceglie
33 Legrottaglie
39 Marrone
40 Immobile
41 Pinsoglio
44 Piccolo
со повратокот на јакинта,трезеге,поулсен,каморанези-составот ми изгледа далеку посвеж....слободно пишете единица на тикетот-1,55

Хахаха ко божем не бил сигурен кецот на тикетот :pos2::pos2:

Повиканите за натпреварот со Фулам:
5 Cannavaro
6 Grosso
7 Salihamidzic
8 Marchisio
9 Iaquinta
10 Del Piero
13 Manninger
15 Zebina
16 Camoranesi
17 Trezeguet
18 Poulsen
21 Grygera
22 Sissoko
26 Candreva
28 Diego
29 De Ceglie
33 Legrottaglie
39 Marrone
40 Immobile
41 Pinsoglio
44 Piccolo
добро е шо во прав момент се вратија и јакинта и полсен со фактот дека мело е суспендиран за овај меч а амаури е повреден но тука е и мауро

На Фејсбук се креираше нова група со име Juventus Fan Club Macedonia-Makedonski Fan Klub Na Juventus сите фанови на јувентус што имаат Фејсбук слободно нека дојдат на http://www.facebook.com/group.php?gid=358228078289

БТВ
потребни се 3-4 администратори првите 5 што кје се зачленат во групата слободно нека ми пишат овде ПП и ќе добијат опција Администратор

На Фејсбук се креираше нова група со име Juventus Fan Club Macedonia-Makedonski Fan Klub Na Juventus сите фанови на јувентус што имаат Фејсбук слободно нека дојдат на http://www.facebook.com/group.php?gid=358228078289

БТВ
потребни се 3-4 администратори првите 5 што кје се зачленат во групата слободно нека ми пишат овде ПП и ќе добијат опција Администратор

Постојат повеќе такви групи, ОВАА е нашата од форумов :smir:

“Лично јас добро ја започнав сезоната, но тогаш едноставно снемав енергија и ми беше потребно време за повторно да се вратам. Имав проблеми со ногата, многу ме болеше, но после Божиќ болките попуштија и после малку вежбање во Бразил се вратив во стариот ритам. ова го изјави мело за сезонава значи имало причина за која бил послаб во однос во други екипи во кој настапувал :vozbud::vozbud:

JUVENTUS (4-3-1-2): Manninger, Grygera, Legrottaglie, Cannavaro, Grosso; Sissoko, Candreva, Marchisio; Diego; Trezeguet, Del Piero

FULHAM
(4-4-1-1):
Schwarzer; Baird, Hughes, Hangeland, Kelly; Duff, Etuhu, Greening, Davies; Gera; Zamora.

Девојчиња, вечер, јако нели !?:) Немој да изгубиме, па и нас да ни се кезат.
Батали тоа, треба Јувентус да просперира даље пошто како што разбрав швабите имаат 3 тима даље во Европските купови. Јувентус и Интер се последната надеж за Италија.

Иначееееее:icon_lol:, Тутоспорт пишува дека најверојатно има усна согласност меѓу Прандели и Јувентус. Првиот контакт бил остварен меѓу Прандели и Бетега уште пред 1 месец. Најново е дека последниот бил минатата недела, на кој бил присутен и Бљан. Исто така се вели дека Прандели разговарал со адвокатот на Јуве, Бриамонте онака површно колку да опипаат терен околу договорот, неговата должина, платата итн.
Јувентус му ветил на Прандели повеке од 50 милиони буџет за летните трансфери.
Тоа било главната причина за да се добие усната согласност на Прандели, а ке му овозможи да го искреира составот по свои вкусови.

Е сега, не можам да го рипнам фактот дека ова е извадок од Тутоспорт. Се е можно, али ке видиме.

Еве, во меѓувреме се појави и на Фудбал Италијa, на англиски. http://football-italia.net/mar11a.html

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Thursday 11 March
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Gazzetta dello Sport[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular][/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]There was once Milan (and also Real…)
They needed the perfect game, but came undone
Leo got everything wrong
Lyon eliminate Kaka in Madrid
ZacJuve, European hunt
Now Prandelli has to say what he wants
Mou attacks Balotelli and his advisers
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Corriere dello Sport
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Milan and Real are out!
Nesta was out with a knee injury
Storm between Mou and Balotelli
Blanc is open to Fulham
Strange atmosphere between Fiorentina and Prandelli
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Tuttosport
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Prandelli says yes to Juve
Meeting between Prandelli and Juve directors

What a flop: Milan and Real are out
Mou-Inter: the fight continues
The cycle is over at Fiorentina
[/FONT]

p.ѕ. Вечер ке нема пренос на Канал5. Од 21:05 ќе оди Валенсија - Вердер

Играчот за врска на Јувентус, Фелипе Мело, рече дека на Јувентус му се потребни нови играчи кои би можеле да го понесат тимот кога му е најтешко. Токму со повредите на Диего и Дел Пјеро тимот најмногу страдал затоа што немало кој да ги замени.

2e0983f61bd623b66b23605f499a90e3FelipeMeloJuve1.jpg

“Тимот мора да има добар тренер на почеток. Сега ни пристигна тренер со огромно искуство и тоа многу ни помага. На пример сега седиме со Закерони и ги гледаме нашите претходни натпревари и тој ни кажува кои грешки сме ги правеле.“
“Но со сето ова што го кажав не значи дека Ферара беше лош тренер. Многу ми се допаѓаше, но тогаш ни недостасуваа многу фудбалери како Диего и Дел Пјеро. Имаме потреба од 5-6 фудбалери кои би можеле да направат разлика во нашата игра.“
“Сепак како и да е наредната сезона не би требало да имаме проблеми затоа што веќе нема да имаме проблеми со воиграноста.“
Лично јас добро ја започнав сезоната, но тогаш едноставно снемав енергија и ми беше потребно време за повторно да се вратам. Имав проблеми со ногата, многу ме болеше, но после Божиќ болките попуштија и после малку вежбање во Бразил се вратив во стариот ритам.“
“Фудбалерите се како машини. Ако имате некој проблем, не можете да работите. Јас имав некои проблеми, а и со Купот на конфедерации воопшто и немав време да се одморам.“ - рече на крај Мело кој сезонава не е на нивото на кое се надеваа фановите на “старата дама“.

Ја сум за Прандели и така нема да може да се земе тренер од поголем калибар сосема е доволен Прандели да го замени Зак.Да им го лапнеме и Прандели па после нека му ја мислат ако сакаат еве им го Зак слободен ќе биде:pos2:
Уште една интересна работа

Juventus Patron Lapo Elkann Apologetic Over LA Lakers Mishap

“I’m a football guy…” says the heir to the Fiat fortune.

By Vince Masiello

Mar 11, 2010 8:08:00 AM

http://www.facebook.com/sharer.php?...getic Over LA Lakers Mishap - Goal.com&src=sp

Lapo Elkann has offered an apology to fans of the Toronto Raptors after his ‘defensive play’ cost the NBA side defeat to the Los Angeles Lakers on Tuesday night.

Lapo, who is the nephew of former Juventus patron Gianni Agnelli and often tipped to become the club’s President, was sitting courtside during the match at the Staples Center.

Late in the fourth quarter Raptors’ point guard Jose Calderon tried to save the ball that was going out of bounds, but Lapo knocked it off the Spaniard’s head with both his hands.

The Lakers were awarded possession and went on to win by a two-point margin.

“Having two Italians on the team and being Italian, I wished for them to win,” Elkann told ESPN, referring to Raptors’ duo Marco Belinelli and Andrea Bargnani.

“I saw the ball coming on me and I pushed it. I’m not an expert in basketball. I know more about soccer than I do about basketball,” he concluded as he pulled up his sleeve to show a tattoo of the Juventus logo.

Let's go LA & Juve :)

Иначееееее:icon_lol:, Тутоспорт пишува дека најверојатно има усна согласност меѓу Прандели и Јувентус. Првиот контакт бил остварен меѓу Прандели и Бетега уште пред 1 месец. Најново е дека последниот бил минатата недела, на кој бил присутен и Бљан. Исто така се вели дека Прандели разговарал со адвокатот на Јуве, Бриамонте онака површно колку да опипаат терен околу договорот, неговата должина, платата итн.
Јувентус му ветил на Прандели повеке од 50 милиони буџет за летните трансфери.
Тоа било главната причина за да се добие усната согласност на Прандели, а ке му овозможи да го искреира составот по свои вкусови.

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]
[/FONT]
нека го понеси Јоветич со себе и нека бира дефанзивци....

p.ѕ. Вечер ке нема пренос на Канал5. Од 21:05 ќе оди Валенсија - Вердер

Сеа е оправдано искрено што нема да има пренос, ама со Ајакс возвратниот, оправдување никакво.

Мора да се победи вечер, без примен гол.

Од порано се шушка дека Прандели ќе биде нов тренер на Јувентус . И самиот Чезаре е Јувентино така да поголема чест за него од тоа нема да има ... единствено што може да го попречи да дојде во Торино е Жан Клод Ван Дам Блан кој најверојатно на крајот на сезоната ќе биде за продолжување на договорот на Ѕакерони како поефтина опција ...

Е да , со Прандели најверојатно би допатувал и Варгас , а не е исклучено ни трансфер на некој од двоецот Монтоливо/Јоветич мада малку потешко тоа ako се земе во обзир ривалството помеѓу Јувентус и Фиорентина и негодувањето на навивачите летово по продажбата на Мело која подоцна се покажа како полн погодок на Корвињо ...

Еве го зверот како ги дупи Торонто

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom