Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Рома ни бега 10 бода неможам да верувам.Прво се молам управава да ја сменат !!!

Рома ни бега 10 бода неможам да верувам.Прво се молам управава да ја сменат !!!

Шо му фали на управава бе? До вчера потписот ти беше "in secco i trust" ... или како шо се топит снегон по планиниве така и ти менвиш мислење ...

Шо му фали на управава бе? До вчера потписот ти беше "in secco i trust" ... или како шо се топит снегон по планиниве така и ти менвиш мислење ...
па тоа беше додека бевме 2ри и додека ги донесе играчиве ама после тоа со тренериве ја утнаа мислам боље управа за подобри играчи да се купат неможе со повредениве да се игра

и јас сум да се смени управата под услов доживотен член да биди Хаџиристески,како докажан човек во фудбалот

со него му тргна на Атлетико Мадрид,ама во Јуве ништо ново:toe:

и јас сум да се смени управата под услов доживотен член да биди Хаџиристески,како докажан човек во фудбалот

Хаха :pos2: или Ѕинго да дојде :),мала шала. Последните години поминуваме низ тежок период,чуда за три дена не се праат,треба летото да се направи ремонт на целата структура во тимот да се постават луѓе на прави места.Немам ништо против Блан(успеа да ги задржи спонзорите и почна изградбата на новиот стадион кога бевме во Сериа Б)фудбалското педигре го ограничува и поради тоа местото му е грешка треба да го стават да ги води финансиите на клубот,мислам договорот на Секо летото завршува па се надевам дека нема да му го продолжат и да дојдат некои фудбалски познаници кои имаат големо искуство при донесување и правење избор од областа на какви играчи му требаат на Јуве. Да скратам: Летото ќе покаже каков ремонт ќе се прави во Јувентус.Што се однесува до табелата не треба да гледаме што се случува со бодовите на Интер,Милан или Рома туку нашата реалност сега е Палермо и неколку од екипите што се зад нас кои се во игра за влез во Лигата на шампионите.

за ова што се случува со јувентус не е крив ниту ферара ниту закерони го имавме раниери а го плукавме го смениа со ферара не чини сеа закерони (кај и да е и он ке ви е крив) не е до тренерите до јувентус е последниве натпревари победивме благодарение на дел пиеро во моментов во јувентус единствен играч кој вреди е киелини и делпиеро
За григера мислев дека ке влезе во форма но тој е на чело на инвалидните од јувентус единствена надеж е да заврши сезонава па отом потом :toe:

Да издржиме во Лига Европа што подалеку и четврто место, друго ништо не ни преостанува, а и се плашам за 4тото место Палермо,Сампдорија се тука може и Фиорентина да се приклучи.

Леле , до кај дојдовме ... :jaj:

Да останеше Ферара ќе беше подобро. Барем е он млад и легенда на играчите и сум 100 посто сигурен дека барем 4 место ќе обезбедеше. А Закерони кој на тие години нема речиси ништо освоено не очекувам нешто подобро од 4 место.

Да останеше Ферара ќе беше подобро. Барем е он млад и легенда на играчите и сум 100 посто сигурен дека барем 4 место ќе обезбедеше. А Закерони кој на тие години нема речиси ништо освоено не очекувам нешто подобро од 4 место.

Ферара може да се врати во Јувентус али после неколку години прво треба да води мали клубови од втора лига па потоа од прва лига да добие искуство и некои успеси со тие клубови па да биде спремен за се што би го очекувало во Јуве.Сите тренери така почнуваат.А што се однесува до Ѕакерони тој како тренер е добар има искуство и има освоено едно скудето со Милан.Ни фалат уште играчи за да го оствориме тој костур на екипа кој потоа ќе се надоградува само,засега тоа го немаме.

Ферара може да се врати во Јувентус али после неколку години прво треба да води мали клубови од втора лига па потоа од прва лига да добие искуство и некои успеси со тие клубови па да биде спремен за се што би го очекувало во Јуве.Сите тренери така почнуваат.А што се однесува до Ѕакерони тој како тренер е добар има искуство и има освоено едно скудето со Милан.Ни фалат уште играчи за да го оствориме тој костур на екипа кој потоа ќе се надоградува само,засега тоа го немаме.

Да,Закерони има освоено, ама и колку работи има изгубено поради тоа што нема направено ама баш ништо. Ова е клучното што го кажа. Треба нови играчи, ама класа играчи, а не да се зимаат некои просечни. Треба да биде екипата од искусни јаки играчи со победнички менталитет и добри талентирани младичи. А за Ферара...И Гвардиола беше тотално неискусен, ама си ги има играчите и се докажа. И Леонардо е почетник, а го прави максимумот со тие играчи. Со овие играчи може Ферара не го правеше максимумот али секако не беше далеку од тоа.

Да,Закерони има освоено, ама и колку работи има изгубено поради тоа што нема направено ама баш ништо. Ова е клучното што го кажа. Треба нови играчи, ама класа играчи, а не да се зимаат некои просечни. Треба да биде екипата од искусни јаки играчи со победнички менталитет и добри талентирани младичи. А за Ферара...И Гвардиола беше тотално неискусен, ама си ги има играчите и се докажа. И Леонардо е почетник, а го прави максимумот со тие играчи. Со овие играчи може Ферара не го правеше максимумот али секако не беше далеку од тоа.

Гвардиола е исклучок тој веќе наследи победнички тим и плус зеде уште некој играч и лесно му оди со тие играчи и на Ѕак дај му ја Барса ќе видиш дека ќе му оди како на Пеп.:wink: А за Милан не се согласувам дека Леонардо е главниот виновник за тоа што Милан се бори за скудето,туку тоа е Мауро Тасоти помошникот кој цел живот е во Милан и едноставно го знае клубот и играчите како дишат тој ако не е ќе видовме дали Леонардо ќе беше уште на клупата на Милан.Кај Јувентус се случува сега смена на генерации и затоа така ни оди,не треба класа играчи да се зимат,како што прават Реал,никогаш ние не сме зимале класа играчи туку ние правиме класа играчи,треба да се земат некои талентирани млади кои ќе можат да се вклопат во италијанската лига и ќе станат класа играјќи во Јувентус.

да гледаме за кај нас и катастрофалната ситуација подобро...секакви споредби се излишни...сепак италијанскиот фудбал е паднат на ниво на игра,се гледа и по настапите во европа,а и доста добро се гледа во домашното првенство каде нискорангираните лесно доаѓаат до бодови со традиционалните прваци,секако тоа не се должи на нивниот напредок туку напротив...

Гвардиола е исклучок тој веќе наследи победнички тим и плус зеде уште некој играч и лесно му оди со тие играчи и на Ѕак дај му ја Барса ќе видиш дека ќе му оди како на Пеп.:wink: А за Милан не се согласувам дека Леонардо е главниот виновник за тоа што Милан се бори за скудето,туку тоа е Мауро Тасоти помошникот кој цел живот е во Милан и едноставно го знае клубот и играчите како дишат тој ако не е ќе видовме дали Леонардо ќе беше уште на клупата на Милан.

Како прво..горе-долу и Рајкард го имаше тој тим, па не направи ништо откога Роналдињо падна во форма, што значи само Роналдињо го држеше тој тим на чело со Рајкард. Така да нема шанси Закерони да го направи истото со Барса поради тоа што негува многу поразлична игра од таа што им одговара на играчите на Барса. Тоа им е во крвта и затоа Гвардиола знаеше како да го постави тимот.

А како второ..како можеш да кажеш дека Мауро Тасоти е причината а не Леонардо кога ни јас ни ти не знаеме што се случува во внатрешноста во клубот, а за јавноста клубот го води Леонардо и треба да добие почит за тоа..всушност чим Мауро Тасоти е цел живот во Милан, зашто не го прероди досега Роналдињо, туку откога дојде Леонардо Роналдињо се прероди?

Али нема врска, моабетов не е за Јувнетус.

Не се нервирајте бе, џабе ќе остарите пред време. Треба да се помириме со ситуацијата во која се наоѓа Јуве. Тоа е реалноста за сега и не можеме ништо да промениме. Мене тешко ми одеше ама сепак успеав да се помирам некако и останува да чекаме подобри времиња, можеби веќе од наредната сезона а до тогаш...

Како прво..горе-долу и Рајкард го имаше тој тим, па не направи ништо откога Роналдињо падна во форма, што значи само Роналдињо го држеше тој тим на чело со Рајкард. Така да нема шанси Закерони да го направи истото со Барса поради тоа што негува многу поразлична игра од таа што им одговара на играчите на Барса. Тоа им е во крвта и затоа Гвардиола знаеше како да го постави тимот.

А како второ..како можеш да кажеш дека Мауро Тасоти е причината а не Леонардо кога ни јас ни ти не знаеме што се случува во внатрешноста во клубот, а за јавноста клубот го води Леонардо и треба да добие почит за тоа..всушност чим Мауро Тасоти е цел живот во Милан, зашто не го прероди досега Роналдињо, туку откога дојде Леонардо Роналдињо се прероди?

Али нема врска, моабетов не е за Јувнетус.

Ти прв спомна пример за Барса и Милан и затоа и јас продолжив да зборувам за тоа и сега на овој пост ќе ти реплицирав ама нема да го направам тоа оти Фан Клубот е Јувентус.:smir:
Он: Оптимист сум и верувам дека може 4 место да го обезбедиме и да стигнеме што подалеку во Лигата на Европа секако затоа треба играчите да си чукнат во главата и да почнат да играт како што доликува.Тоа е нашата реалност.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom