Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Рома ни бега 10 бода неможам да верувам.Прво се молам управава да ја сменат !!!
па тоа беше додека бевме 2ри и додека ги донесе играчиве ама после тоа со тренериве ја утнаа мислам боље управа за подобри играчи да се купат неможе со повредениве да се играШо му фали на управава бе? До вчера потписот ти беше "in secco i trust" ... или како шо се топит снегон по планиниве така и ти менвиш мислење ...
и јас сум да се смени управата под услов доживотен член да биди Хаџиристески,како докажан човек во фудбалот
Да останеше Ферара ќе беше подобро. Барем е он млад и легенда на играчите и сум 100 посто сигурен дека барем 4 место ќе обезбедеше. А Закерони кој на тие години нема речиси ништо освоено не очекувам нешто подобро од 4 место.
Ферара може да се врати во Јувентус али после неколку години прво треба да води мали клубови од втора лига па потоа од прва лига да добие искуство и некои успеси со тие клубови па да биде спремен за се што би го очекувало во Јуве.Сите тренери така почнуваат.А што се однесува до Ѕакерони тој како тренер е добар има искуство и има освоено едно скудето со Милан.Ни фалат уште играчи за да го оствориме тој костур на екипа кој потоа ќе се надоградува само,засега тоа го немаме.
Да,Закерони има освоено, ама и колку работи има изгубено поради тоа што нема направено ама баш ништо. Ова е клучното што го кажа. Треба нови играчи, ама класа играчи, а не да се зимаат некои просечни. Треба да биде екипата од искусни јаки играчи со победнички менталитет и добри талентирани младичи. А за Ферара...И Гвардиола беше тотално неискусен, ама си ги има играчите и се докажа. И Леонардо е почетник, а го прави максимумот со тие играчи. Со овие играчи може Ферара не го правеше максимумот али секако не беше далеку од тоа.
Гвардиола е исклучок тој веќе наследи победнички тим и плус зеде уште некој играч и лесно му оди со тие играчи и на Ѕак дај му ја Барса ќе видиш дека ќе му оди како на Пеп.:wink: А за Милан не се согласувам дека Леонардо е главниот виновник за тоа што Милан се бори за скудето,туку тоа е Мауро Тасоти помошникот кој цел живот е во Милан и едноставно го знае клубот и играчите како дишат тој ако не е ќе видовме дали Леонардо ќе беше уште на клупата на Милан.
Како прво..горе-долу и Рајкард го имаше тој тим, па не направи ништо откога Роналдињо падна во форма, што значи само Роналдињо го држеше тој тим на чело со Рајкард. Така да нема шанси Закерони да го направи истото со Барса поради тоа што негува многу поразлична игра од таа што им одговара на играчите на Барса. Тоа им е во крвта и затоа Гвардиола знаеше како да го постави тимот.
А како второ..како можеш да кажеш дека Мауро Тасоти е причината а не Леонардо кога ни јас ни ти не знаеме што се случува во внатрешноста во клубот, а за јавноста клубот го води Леонардо и треба да добие почит за тоа..всушност чим Мауро Тасоти е цел живот во Милан, зашто не го прероди досега Роналдињо, туку откога дојде Леонардо Роналдињо се прероди?
Али нема врска, моабетов не е за Јувнетус.