G
grande-juve
Гостин
така е, и никој не вика дека некој работи против јуве и јас сметам дека тимот е два пати поважен од поединечните играчи, мене ме испровоцира едно мислење дека поулсен бил бог во споредба на тиаго и маркизио, инаку сите сме на иста странаSpored mene sekoj igrac vo Juve si ima svoja uloga i ima prostor da gi doceka svoite pet minuti. Jas imam povisoko mislenje za edni igraci, nekoj drug od vas ima povisoko mislenje za drugi i seto toa e do vkusot i ne e pricina da se raspravame. Site tuka imame edna zelba i cel- da go vidime Juve na vrvot. Eve na primer jas frlav so drvja i kamenja po Ranieri i Molinaro ama svativ deka i vo niv ima nekoj kvalitet i nekolku pati prijatno me iznenadija. Ednostavno e apsurdno da se pomisli deka nekoj koj sto e vo klubot raboti protiv istiot. Site go sakaat Juve i go davaat maksimumot za ostvaruvanje na negovite celi, nekoj od trenerska pozicija, nekoj od igracka. Spored toa, koj i da istrca na terenot so Chelsea, ubeden sum deka ke go dade svojot maksimum bez razlika dali toa bil Thiago, Poulsen ili nekoj tret. Timot i timskiot duh e na prvo mesto a ne poedincite.
епа како тогаш во серија а маркизио има предност пред поулсен кога овој е поискусен, да го ставие кименти место буфон зашто е постар, како малдини игра за милан од 17 години, како меси на 21 година стана лидер на барса, мора да игра тој што е подобарА дали Маркизо има 28 години и игра активно фудбал во Калчото 9 години колку што игра Амаури?? Дали Маркизо има 29 години и игра професионален фудбал 9 години колку што игра Поулсен? Амаури и Поулсен имаат зад себе огромен број настапи за своите екипи, а Маркизо не може да се пофали со тоа, бидејќи сеуште е млад,рака на срце е многу перспективен, но неговото искуство неможе да се спореди со она на Поулсен и Тиаго!! А во ЛШ искуството е од ГОЛЕМО значење, а тоа се има покажано на неколку пати, најсвеж пример е Милан..Средна старосна граница им беше 32 години, а играа две финалиња во последните 4 години, од кое едно го освоија..Сега не викам Маркизо да не добива ниту малку шанса во ЛШ, но предност треба да им се даде на поискусните Тиаго или Поулсен!!
во овие моменти на телеспорт јуве против ман(ј)