Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Spored mene sekoj igrac vo Juve si ima svoja uloga i ima prostor da gi doceka svoite pet minuti. Jas imam povisoko mislenje za edni igraci, nekoj drug od vas ima povisoko mislenje za drugi i seto toa e do vkusot i ne e pricina da se raspravame. Site tuka imame edna zelba i cel- da go vidime Juve na vrvot. Eve na primer jas frlav so drvja i kamenja po Ranieri i Molinaro ama svativ deka i vo niv ima nekoj kvalitet i nekolku pati prijatno me iznenadija. Ednostavno e apsurdno da se pomisli deka nekoj koj sto e vo klubot raboti protiv istiot. Site go sakaat Juve i go davaat maksimumot za ostvaruvanje na negovite celi, nekoj od trenerska pozicija, nekoj od igracka. Spored toa, koj i da istrca na terenot so Chelsea, ubeden sum deka ke go dade svojot maksimum bez razlika dali toa bil Thiago, Poulsen ili nekoj tret. Timot i timskiot duh e na prvo mesto a ne poedincite.
така е, и никој не вика дека некој работи против јуве и јас сметам дека тимот е два пати поважен од поединечните играчи, мене ме испровоцира едно мислење дека поулсен бил бог во споредба на тиаго и маркизио, инаку сите сме на иста страна

А дали Маркизо има 28 години и игра активно фудбал во Калчото 9 години колку што игра Амаури?? Дали Маркизо има 29 години и игра професионален фудбал 9 години колку што игра Поулсен? Амаури и Поулсен имаат зад себе огромен број настапи за своите екипи, а Маркизо не може да се пофали со тоа, бидејќи сеуште е млад,рака на срце е многу перспективен, но неговото искуство неможе да се спореди со она на Поулсен и Тиаго!! А во ЛШ искуството е од ГОЛЕМО значење, а тоа се има покажано на неколку пати, најсвеж пример е Милан..Средна старосна граница им беше 32 години, а играа две финалиња во последните 4 години, од кое едно го освоија..Сега не викам Маркизо да не добива ниту малку шанса во ЛШ, но предност треба да им се даде на поискусните Тиаго или Поулсен!!
епа како тогаш во серија а маркизио има предност пред поулсен кога овој е поискусен, да го ставие кименти место буфон зашто е постар, како малдини игра за милан од 17 години, како меси на 21 година стана лидер на барса, мора да игра тој што е подобар

во овие моменти на телеспорт јуве против ман(ј)

епа како тогаш во серија а маркизио има предност пред поулсен кога овој е поискусен
Кога зборувам за поискусен мислам на поискусен во секоја смисла (не во одредено првенство), за натпревари кои ги изиграл играчот на секое ниво... А Гарфилд ти ги наброја сите натпревари на Поулсен и Маркизо..Не викам дека Поулсен е подобар од Маркизо, туку викам дека е ПОИСКУСЕН и затоа Е ВО ПРЕДНОСТ!!!

Кога зборувам за поискусен мислам на поискусен во секоја смисла (не во одредено првенство), за натпревари кои ги изиграл играчот на секое ниво... А Гарфилд ти ги наброја сите натпревари на Поулсен и Маркизо..Не викам дека Поулсен е подобар од Маркизо, туку викам дека е ПОИСКУСЕН и затоа Е ВО ПРЕДНОСТ!!!

Добро можда Поулсен би требало да игра пред Маркизио но во некоја друга тактика, кога не би играл Сисоко, затоа што не знам дали сте забележале кога играат овие двајца заедно, Јуве игра катастрофално, освен натпреварот со Удинезе на стартот на сезоната, и не сакам ни да замислам како ке биде утре ако играат заедно утре, ке се затвориме 90 мин и ке ги чекаме да нападнат. Се надевам дека нема да биде вака како што кажувам, но така ми изгледа.

добро, јас мислам дека ПОДОБРИОТ треба да е во ПРЕДНОСТ

Добро можда Поулсен би требало да игра пред Маркизио но во некоја друга тактика, кога не би играл Сисоко, затоа што не знам дали сте забележале кога играат овие двајца заедно, Јуве игра катастрофално, освен натпреварот со Удинезе на стартот на сезоната, и не сакам ни да замислам како ке биде утре ако играат заедно утре, ке се затвориме 90 мин и ке ги чекаме да нападнат. Се надевам дека нема да биде вака како што кажувам, но така ми изгледа.
биди сигурен дека нема да биде така, сисоко и тиаго ќе стартуваат

Iako jas sum fan na mladite igraci kako sto e Marcisio, mislam deka ne bi bil mnogu pameten poteg da se frli maliot vo ogan na vakov vazen natprevar. Marcisio e dosta kvaliteten igrac, no me plasi da ne izgori vo zelbata za dokazuvanje. Sekako ima vreme i za nego, na primer moze da vleze vo vtoro poluvreme. Mislam deka ne bi trebalo na nego da bide staven tolkav tovar i da zaigra od prvata minuta, barem ne na ovoj mec so Chelsea.

Iako jas sum fan na mladite igraci kako sto e Marcisio, mislam deka ne bi bil mnogu pameten poteg da se frli maliot vo ogan na vakov vazen natprevar. Marcisio e dosta kvaliteten igrac, no me plasi da ne izgori vo zelbata za dokazuvanje. Sekako ima vreme i za nego, na primer moze da vleze vo vtoro poluvreme. Mislam deka ne bi trebalo na nego da bide staven tolkav tovar i da zaigra od prvata minuta, barem ne na ovoj mec so Chelsea.

Добро не велам дека Маркизио мора да игра, може и Тиаго.

Значи од сите работи кажани овде, можеме да заклучиме дека секој си има своја теорија и теза и сите се точни затоа што се надоврзуваат една на друга :3:Битно е тоа што немаме лоши играчи, сите се така вкомпонирани и мотивирани, да било кој се повреди има достојна замена и не се осеќа било чие отсуство! И сами знаеме на 2-ро сме поради проблемите со повредите, од почеток на сезонава влечевме повреди а игравме со 110% што се вели со „втор состав„ и затоа сме страшно и успешно воинствен и воигран тим и тоа е тоа! А да не заборавиме каков менталитет поседуваат зверовиве наши, ја проораа 2-ра и 1-ва лига и сега е мометнот за нивна експлозија, едвај чекам да почне утакмицава леееее

Ајде малку да шпекулираме околу резултатот, а што велите?:wink:

Еве јас мислам дека ќе биде 0-1 за Јвентус и дека ќе ги помодриме сините во Лондон :angry3: :vozbud:

Имам некое претчуство дека Григера ке даде опасен гол со шут од далеку :vozbud:

Абе која екипа е Челзи не ме заебавајте.Утре сигурна двојка е за во кладилница.Не е тој тој Челзи од пред 2-3 години.Има звучни имиња ама не се во таа форма.Ањека им е најдобар напаѓач.Киелини има да го изеде.Такви играчи одговараат за одбраната на Јуве.

Знам дека Раниери нема да го направи тоа,ама мислам дека доколку би играл Џовинко би бил клучот за успех.Мал,брз продорен дефанзивци како Тери и Алекс најверојатно нема теорија да го спречат.

Toкму тоа сакам да го кажам..Не дека е лош Маркизо, неговата игра не е полоша од онаа на Тиаго или пак Поулсен, но за ваков натпревар потребно е поголемо искуство...

1 Buffon
3 Chiellini
4 Mellberg
7 Salihamidzic
8 Amauri
9 Iaquinta
10 Del Piero
11 Nedved
12 Chimenti
13 Manninger
16 Camoranesi
17 Trezeguet
18 Poulsen
19 Marchisio
20 Giovinco
21 Grygera
22 Sissoko
28 Molinaro
30 Tiago
32 Marchionni
33 Legrottaglie

Еве ги повиканите за со Челзи..Повредата на Молинаро е шпекулација, а интересен факт е тоа што се враќа Салихамиџич..Не сум сигурен дека ќе го помириса теренот поради повредата, но сигурен сум дека неговото присуство би имало големо значење за тимот, поради тоа што е многу искусен во вакви натпревари..
Kaко што и се очекуваше, веројатно на мечот со Челзи во нападот ќе ги видиме Амаури и Дел Пиеро..

Имам некое претчуство дека Григера ке даде опасен гол со шут од далеку :vozbud:
Ја па иам чувство дека Il capitano ке распали како против Реал Мадрид:vozbud:.Инаку за Поулсен е џабе дискусијата немаше доволно време за да се докаже на теренот т.е за да им докаже на скептиците дека е достоен да го носи црно-белиот дрес иако јас сум уверен во неговите фудбалски способности, ништо друго не преостанува освен да чекаме до крајот на сезоната да добие простор и да докаже дека вреди:toe:

Nema sto da bides uveren kaj eden igrac koj ne vredi nisto. Poulsen ne e za u Juventus i sigurno ke bide prodaden na leto, barem jas taka mislam. So doaganjeto na eden pomegu Silva ili Diego za nego ke nema mesto i na klupata za rezervni igraci. Marchisio go gledat vo Juventus kako iden kapiten, koja ke bide dilema koj da go prevzeme posle penzioniranjeto na Alex, Chiellini ili Marchisio. Inaku Giorgio e vo prednost, no navivacite na Juventus imaat zelba kapitenskata lenta da ja prevzeme Claudio.:smir:

Ај да ве израдвам малку

Ова го пиши на флеш скорс (англиското братче на резултати.ком)
25.02. 19:45, Sky Sports 2
25.02. 19:45, RAI Uno
25.02. 19:45, Premiere
25.02. 19:45, ORF 1

:vozbud::vozbud::vozbud:
Изгледа ќе има кај да гледаме, ако не не заебат од кабелска
Абе овие што ги кажа само Раи Уно ги имам на кабловската ...
???

Абе без нервози на МТВ 2 ќе ја даваат сигурно во среда :vozbud: :je: :olee:
Абе изгледа нема да ја даваат викаст на мтв1 СНИМКА ке ја дават и како може на мтв2 да ја дават сериозно ли е или ?

И доста го труете Поулсен уште еднаш ке кажам подобар е од Маркисо може да кажам и од Занети и од Тиаго МОМЕНТАЛНО !!!
Тоа е мое мислење, вашите си се ваши.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom