Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ke bide bez nervoza pa onaka ako sme mnogu jaki nema da bide tolku vozbudlivo. pozdrav do site FORCA JUVE

Sledno kolo mora da se pobedi Sampdoria ama mora i da se popravi igrata koja e mnogu siva. Preku k*r mi se mecevi vo koi Juve mi go skratuvaat zivotot za nekolku godini.
Ќе се поправат..Да не добиеше црвен картон Јакинта, ќе бев сигурен дека наредниот натпревар ќе беше стартер, но вака мислам дека наредниот натпревар ќе го видиме легендарното дуо во нападот
Трезеге - Дел Пиеро.. Амаури треба малку да одмори, да земе здив малку, зошто скоро секој натпревар по 90 минути е на теренот!!
Мислам дека по прикажаново денеска Поулсен заслужува да добие шанса од Раниери и мислам дека ќе ја добие на мечот против Сампдорија кој мора да се добие, со оглед дека нашите конкуренти играат меѓусебен дуел и тоа мора да го свртиме во наш прилог..

Ако победи Јуве:

1.А ако победи Милан, тогаш ќе му анулираме предност на Интер и таа предност во тој случај ќе изнесува 4 бода..
2.Ако победи Интер, тогаш ќе му избегаме на Милан со 4 бода, но сепак разликата меѓу Интер и Јуве би останала иста..
3.Ако завршат нерешено, Јуве ќе биде во 5 бода негатива од Интер, но ќе биде во три бода позитива од Милан...

Болдираното мислам дека е најлоша варијанта на Јувентус, а вака првата варијанта изгледа како најдобра, зошто разликата на Интер ќе се анулира, но од друга страна разликата меѓу првиот Интер и третиот Милан би била само 5 бода, а Јуве ќе биде меѓу нив со четири бодови заостанување зад Интер, и само еден предност пред Милан, но во тој случај не би му се дозволило на Интер да одлепи уште повеќе на табелата!!Додека пак ако завршат нерешено, разликата со Интер ќе биде 5 бода, а со Милан 3..Значи , во интерес на Јуве е во Дерби мечот меѓу Интер и Милан или да победи Милан или во краен случај да завршат нерешено!!

Наредниов меч можам да го наречам како еден од најкруцијалните во поглед на понатамошниот тек на Сериа А...И е многу битно да се победи за да се остане во трка...Има уште цела недела за подготовки и мислам дека ќе го видиме вистинскиот Јувентус!

Najubavo e vo derbito da ne pobedi Inter pod uslov Juve da si ja zavrsi rabotata so Samp i da pobedi. Samo vo toj slucaj bi gi zadrzale sampionskite ambicii. Pak ke potenciram deka mora da se popravi igrata vo sekoj del od timot(sredina, odbrana, napad) i se nadevam deka razocaruvanjata sto ni gi priredija vo posledno vreme se ostaveni zad niv i deka doagjaat posvetli momenti. Postirav i predhodno deka periodov me podseka na istiot pred Real posle koj mec Juve ednostavno eksplodira i se nadevam deka sum vo pravo. Ocekuvam nova eksplozija od Juventus i dolga pobednicka serija.

Najubavo e vo derbito da ne pobedi Inter pod uslov Juve da si ja zavrsi rabotata so Samp i da pobedi. Samo vo toj slucaj bi gi zadrzale sampionskite ambicii. Pak ke potenciram deka mora da se popravi igrata vo sekoj del od timot(sredina, odbrana, napad) i se nadevam deka razocaruvanjata sto ni gi priredija vo posledno vreme se ostaveni zad niv i deka doagjaat posvetli momenti. Postirav i predhodno deka periodov me podseka na istiot pred Real posle koj mec Juve ednostavno eksplodira i se nadevam deka sum vo pravo. Ocekuvam nova eksplozija od Juventus i dolga pobednicka serija.
Натпреварот против Сампдорија што ќе се игра во Недела во 15 часот, можеби е најклучниот меч, односно меч кој ќе одлучи дали продолжуваме како сериозни конкуренти за титулата, или ќе мора да чекаме огромни киксови на противникот, што е тешко веројатно дека би се случиле..Има уште една недела, има доста време играчите да се подготват како физички така и психички за дуелот..Наша предност е домашниот терен, и мислам дека е одлична можност да се направи пресврт од досегашните бледи игри во супер формата во која ја завршија полусезоната!!

Се секавате ли кога Поулсен изјавуваше дека ке се сконцентрирал за во првиот тим, до некаде му успева тоа и за тоа за 6 минути денеска покажа а и со дуелот против Наполи покажа дека може да издржи и да биде мн активен во тимот, мислам на Поулсен замислата му успева сега ред е на Раниери да му отстапи место на Поулсен сега ако не го стави со дуелот со Сампдорија стварно е кретен, еве според мене како би изгледал составот:

Буфон

Григера Легро Келини/Мелберг Молинаро

Каморанези Сисоко Поулсен Недвед

Дел Пиеро - Трезеге

Со овој состав според мене ке можеме многу да постигнеме и да го видиме Јуве послека на старите патеки, Форза Јуве!!!!

Абе поулсен е играчиште,Раниери треба да го игра.Штета што се повреди Гатузо,оваа сезона нема да видиме нивни дуел иако долго го очекувавме пред почетокот на сезоната,дека многу се сакаат они!

abe sekako ne vi trebit da ja gledate na telma komentatoron aber nemat!!
na intenet e naj ubo i plus so chat na justin.tv

На Јуве јас мислам дека највеќе му одговара нерешено да одиграат Интер и Милан. Со тоа ке имаме солидна предност пред Милан и заостанување од 5 бода позади интер.Така да ке бидеме сигурни на второто место и ке чекаме киксови на интер.

На Јуве јас мислам дека највеќе му одговара нерешено да одиграат Интер и Милан. Со тоа ке имаме солидна предност пред Милан и заостанување од 5 бода позади интер.Така да ке бидеме сигурни на второто место и ке чекаме киксови на интер.
а оти да не изгубат?:vozbud::vozbud::vozbud:

Раниери изјави дека Кристијан Поулсен го изненадил со перформансите на мечот со Наполи..Така да судејќи по ова интервју веројатно Поулсен ќе добива поголема минутажа а со тоа поголеми се шансите да се докаже уште повеќе, што јас лично ниту малку не се сомневам..

"Се изгубивме, но сега повторно се пронајдовме. Се обидував да го најдам мојот тим кој ми недостасуваше во последните неколку натпревари и конечно се вративме назад.Денес игравме одлично со 10 фудбалери. Поулсен се опоравува одлично и веќе ме импресионираше против Наполи,Трезеге се враќа по долга пауза и веќе играше еден час во средата во Купот на Италија, а Дел Пиеро играше во два одлични натпревари, но сметав дека треба да му дадам шанса на Јакинта..Нашиот проблем не е во постигнување на погодоци. Треба да подигнеме статуа во чест на Амаури за начинот на кој ја оживеа играта од почеток до крај. Нашиот проблем е што примаме голови и на моменти го губиме единството"- заклучи Раниери

Раниери изјави дека Кристијан Поулсен го изненадил со перформансите на мечот со Наполи..Така да судејќи по ова интервју веројатно Поулсен ќе добива поголема минутажа а со тоа поголеми се шансите да се докаже уште повеќе, што јас лично ниту малку не се сомневам..
A kако што можам да прочитам Раниери :drk: на Амаури :pos2::pos2:

abe sekako ne vi trebit da ja gledate na telma komentatoron aber nemat!!
na intenet e naj ubo i plus so chat na justin.tv
Што мора на Телма да гледаш, имаш ОБН таму коментаторите се добри бе, со ке направиш со стрим резолуција 10на10 и матна слика :)

бтв- Слики од мечот со Катанија!
Тука!

Браво за сликите. Сега ги гледам и хајлајтс од натпреварот. Значи Џиџи си е Џиџи. СЕкоја чест за него.

Инаку, Јакинта за вчера изјавува дека сакал да прослави со своите навивачи на трибината, и дека за момент ништо не сваќал од радост:)

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“For a moment after the goal I didn't understand anything,[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]The Juve supporters were there to encourage me when people spoke of me going away, so I dedicated my goal to them.[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]That tackle was not worthy of a yellow,” Iaquinta insisted. “I did go in a little hard. I was furious like never before because I was forced to leave the field after little over 10 minutes.[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“What a pain. I first thought about not watching the game. Then I popped myself in front of the TV and watched my goal… it made the red card a little less bitter.[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“I now think to Italy. A game against Brazil is really captivating. [Marcello] Lippi is a coach who gives me confidence and considers me even when I don't play regularly.”[/FONT]
„За еден момент после натпреварот јас ништо не сваќав. Навивачите на Јуве ме поддржуваа кога сите ми викаа да си одам од Јувентус, и затоа јас го посветувам овој гол на нив. Стартот не беше за жолт картон, јас отидов малку поцврсто, но бев возбуден како никогаш порано бидејќи бев приморан да го напуштам теренот по 10 минути.. Каква болка, прво сакав да не го гледам мечот на ТВ. Но после се седнав себеси пред ТВ и го видов мојот гол..Го направив вториот жолт, помалку грубо...Сега сум насочен кон Италија. Мечот против Бразил е вистинско одушевување. Липи е тренер кој ми дава доверба и укажува почит кон мене и кога не играм постојано..“

Ова е интервјуто на Винченцо Јакинта после вчерашниот меч против Катанија на кој заработи црвен картон..
Дефинитивно е миленик на публиката, и мислам дека Раниери треба тоа да го искористува и почесто да го става во игра, зошто е огромен мотиватор и мислам дека би ни бил од полза, посебно кога ќе почнат нашите ангажмани во Лигата на Шампионите..Така да верувам во голгетерските способности на Јакинта, и верувам дека ќе добива повеќе шанса во Јувентус...

Амаури вика дека му ги истегнал ушите на Јакинта поради тоа што ги оставил сами на терен...
„[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“What a great success,” Amauri enthused. “I shouted Vincenzo’s ears off because he left us alone out there.

“But in the end it all went well and was very satisfying. It’s true, I didn’t score, but a game like this gives you a lot more joy than a goal. It was hard work, though.”
[/FONT]“

„Каков одличен успех“ рече Амаури „ Му ги истегнав ушите на Винченцо зошто не остави сами таму. Но на крајот се помина супер и задоволително. Вистина е. Јас не постигнав гол, но игрите како оваа ти даваат многу повеќе задоволство отколку гол. Сепак беше тешка работа, и покрај тоа“

добро е, победивме:vozbud: сега се надевам дека ќе се почне со некоја така подолга серија од победи...

интер-милан, мислам дека интер ни под разно, нема шанси да победи, затоа што милан се во многу подобра форма од интер, така да, или ќе тепа милан, или нерешено. од 0-2 за во кладилница:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom