- Член од
- 8 февруари 2008
- Мислења
- 693
- Поени од реакции
- 10
ke bide bez nervoza pa onaka ako sme mnogu jaki nema da bide tolku vozbudlivo. pozdrav do site FORCA JUVE
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе се поправат..Да не добиеше црвен картон Јакинта, ќе бев сигурен дека наредниот натпревар ќе беше стартер, но вака мислам дека наредниот натпревар ќе го видиме легендарното дуо во нападотSledno kolo mora da se pobedi Sampdoria ama mora i da se popravi igrata koja e mnogu siva. Preku k*r mi se mecevi vo koi Juve mi go skratuvaat zivotot za nekolku godini.
Натпреварот против Сампдорија што ќе се игра во Недела во 15 часот, можеби е најклучниот меч, односно меч кој ќе одлучи дали продолжуваме како сериозни конкуренти за титулата, или ќе мора да чекаме огромни киксови на противникот, што е тешко веројатно дека би се случиле..Има уште една недела, има доста време играчите да се подготват како физички така и психички за дуелот..Наша предност е домашниот терен, и мислам дека е одлична можност да се направи пресврт од досегашните бледи игри во супер формата во која ја завршија полусезоната!!Najubavo e vo derbito da ne pobedi Inter pod uslov Juve da si ja zavrsi rabotata so Samp i da pobedi. Samo vo toj slucaj bi gi zadrzale sampionskite ambicii. Pak ke potenciram deka mora da se popravi igrata vo sekoj del od timot(sredina, odbrana, napad) i se nadevam deka razocaruvanjata sto ni gi priredija vo posledno vreme se ostaveni zad niv i deka doagjaat posvetli momenti. Postirav i predhodno deka periodov me podseka na istiot pred Real posle koj mec Juve ednostavno eksplodira i se nadevam deka sum vo pravo. Ocekuvam nova eksplozija od Juventus i dolga pobednicka serija.
а оти да не изгубат?На Јуве јас мислам дека највеќе му одговара нерешено да одиграат Интер и Милан. Со тоа ке имаме солидна предност пред Милан и заостанување од 5 бода позади интер.Така да ке бидеме сигурни на второто место и ке чекаме киксови на интер.
"Се изгубивме, но сега повторно се пронајдовме. Се обидував да го најдам мојот тим кој ми недостасуваше во последните неколку натпревари и конечно се вративме назад.Денес игравме одлично со 10 фудбалери. Поулсен се опоравува одлично и веќе ме импресионираше против Наполи,Трезеге се враќа по долга пауза и веќе играше еден час во средата во Купот на Италија, а Дел Пиеро играше во два одлични натпревари, но сметав дека треба да му дадам шанса на Јакинта..Нашиот проблем не е во постигнување на погодоци. Треба да подигнеме статуа во чест на Амаури за начинот на кој ја оживеа играта од почеток до крај. Нашиот проблем е што примаме голови и на моменти го губиме единството"- заклучи Раниери
A kако што можам да прочитам РаниериРаниери изјави дека Кристијан Поулсен го изненадил со перформансите на мечот со Наполи..Така да судејќи по ова интервју веројатно Поулсен ќе добива поголема минутажа а со тоа поголеми се шансите да се докаже уште повеќе, што јас лично ниту малку не се сомневам..
Што мора на Телма да гледаш, имаш ОБН таму коментаторите се добри бе, со ке направиш со стрим резолуција 10на10 и матна сликаabe sekako ne vi trebit da ja gledate na telma komentatoron aber nemat!!
na intenet e naj ubo i plus so chat na justin.tv
„За еден момент после натпреварот јас ништо не сваќав. Навивачите на Јуве ме поддржуваа кога сите ми викаа да си одам од Јувентус, и затоа јас го посветувам овој гол на нив. Стартот не беше за жолт картон, јас отидов малку поцврсто, но бев возбуден како никогаш порано бидејќи бев приморан да го напуштам теренот по 10 минути.. Каква болка, прво сакав да не го гледам мечот на ТВ. Но после се седнав себеси пред ТВ и го видов мојот гол..Го направив вториот жолт, помалку грубо...Сега сум насочен кон Италија. Мечот против Бразил е вистинско одушевување. Липи е тренер кој ми дава доверба и укажува почит кон мене и кога не играм постојано..“[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“For a moment after the goal I didn't understand anything,[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]The Juve supporters were there to encourage me when people spoke of me going away, so I dedicated my goal to them.[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]That tackle was not worthy of a yellow,” Iaquinta insisted. “I did go in a little hard. I was furious like never before because I was forced to leave the field after little over 10 minutes.[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“What a pain. I first thought about not watching the game. Then I popped myself in front of the TV and watched my goal… it made the red card a little less bitter.[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“I now think to Italy. A game against Brazil is really captivating. [Marcello] Lippi is a coach who gives me confidence and considers me even when I don't play regularly.”[/FONT]
„[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“What a great success,” Amauri enthused. “I shouted Vincenzo’s ears off because he left us alone out there.
“But in the end it all went well and was very satisfying. It’s true, I didn’t score, but a game like this gives you a lot more joy than a goal. It was hard work, though.”
[/FONT]“