O:1 Trezeguet otkako uste ednas (po kuznaj koj pat) se dokaza deka znae da se najde na pravo mesto i u pravo vreme
1:1 Foggia (p) Za nesreka Buffon go procita ali epten bese silen udarot pa mu se odbi od raka i vleze u gol. Znaev deka ke se desi nesto glupo koga go vidov Legrotaglie kako vlaga u igra
1:2 Del Piero na nevidena lob-volej-asistencija na Camoranesi (koj raka na srce me iznenadi) samo mu ostana so krampon da ja nabie topkata u golot
2:2 Foggia (p) ovoj pat ubavo go sitna penalot sto go napravi bezosetniot Zebina sto si dobi i vtor zut radi bunenjeto posle toa
2:3 Chiellini so glava od strana na centar-shut na Camoranesi (koj uste ednas me iznenadi

)
Man of Match: Buffon & Camoranesi
Drugi momenti vredni za spomnuvanje:
1: Pacerot Matri od Cagliari sto utna dva cisti gola
2: Samarot sto mu go udri Zebina na redarot koa idese nakaj soblekuvalna
3: Utkata na Del Piero koa promasi prazen gol otkako so lob go pomina golmanot na Cagliari
4: Chiellini za malce ke go istepase sudijata Tagliavento pri ponisteniot penal koga ubavo se vide deka prvin topkata ja izbaci u korna (Bravo za okoto na liniskiot)
5: Crveniot karton na Del Grosso od Cagliari koj malce im go spreci poletot i napadite po leva strana
Zaklucok: Uste edna pobeda za Juve so koja si ostanuvaat na delba na prvoto mesto u Serie A, bravo za Camoranesi i Buffon, Zebina i Legrotaglie mnogu slabo.
Sepak dve utakmici - dve pobedi...
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!
Bianconero per sempre