i znaci si navivas ti za eden tim koj imase se sto treba da ima eden dobar klub: zver golman - Buffon; stubovi u odbrana - Cannavaro (preporoden od losa epizoda u Inter) i Thuram; stranicni bekovi - Zambrotta (najbolji desen/lev bek ubedlivo) i Zebina/Chiellini/ (ovie malce skakljivi mi se ali si vrsea rabota); zadni vezni - Emerson i Vieira (ne treba zborovi za ovie) levo i desno - Nedved i Camoranesi i napad - Trezeguet i Del Piero (Visokiot svegjanec ne go spomnuvam iako e eden od najbolji napagaci u svet). I timot si gazi si gazi i doagja ondak 8.5.2007 Milan - Juventus (taman Milan ja stopija prednosta togas i site mislaa ke im daat zadnji udar na Juventus) i togas doagja na scena The Captain koj edna topka u pagjanje so makaza pas ja pravi asistencija do David (da zboram li za negovite finishi?) i ovoj pokraj stam i maldini (ili koi da bese) brc so glavceto im dava gol i tolku. posle toa sutevi na appiah precki na del piero (jezda ne bea bitni kolku sto bese faktot deka majmuni gi napravija na terenot).
Sea nekoj neutralen ke mi zameri zosto pisuvam za nesto pred dve godini, nekoj Interista ke mi pise daj be vrati se u realnost, a nekoj Milanista ke mi kaze mestena bese.
Za neutralniot - Ako si neutralen ne se mesaj
Za interistata - kaj bevte vie u 2005 (a bogami dobro ja pocnavte i ovaa sezona

)
Za milanistata - mozes da mestis rezultat kolku sakas ali takva igra da namestis treba da si Don Fabio Capello
I se desavaat nekoi stvari ("navodni" mestenki za koi nejkam da razglabam posto ne sum italijanski sportski advokat), i timot ide na edno mesto kaj sto nikad ne bil. Nekoj si ide, tie so srce ostanuvaat. I godina dena pokasno se vrakjaat u Serie A so petarda (hat-trick od tipot sto mozebi POJSE go postuvam i od samiot kapiten).
Juventus - Livorno 5:1
Nekoi raboti ne se kupuvaat so pari... Za sve ostanato postoi Abramovich
FORZA JUVE!!!!!!!! WELCOME BACK TO THE PLACE YOU BELONG!