Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
G@rfielD напиша:
Се согласуам комплетно со овој пост. Липи подобро ќе го води Јуве одколку Капело. toeto
a dobar vi beshe kapelo duri beshe trener na juve a? a sega od ka zamina ne vi chini! abe ajde i vie boshtum navivate ama izgleda samo koga tepaat na namesteni natprevari e taka

bobi4e напиша:
a dobar vi beshe kapelo duri beshe trener na juve a? a sega od ka zamina ne vi chini! abe ajde i vie boshtum navivate ama izgleda samo koga tepaat na namesteni natprevari e taka
капело не е тренер за реал, исто како што сите го плукавте додека имаше слаби резултати, а викате дека е најдобар кога дојде на прво место на табела :) он користи премногу дефанзивна тактика што во секој случај не им одговара на навивачите на реал затоа што тие се навикнати да гледаат отворен и напаѓачки фудбал,а не да се бранат со 7-8 играчи во шеснаесетник, тоа искрено и мене ме нервира :) и ако те интересира за јувентус навивам од кога знам за себе за разлика од многу овде на форумов кој навиваат за барса од кога отиде роналдињо таму, за реал почнаа да навиваат кога имаа страшен дрим тим и за челзи откако ги купи абрамович и ги донесоа сите "звезди" во нивниот тим и сл. а за местењето натпревари само нешто ќе ти кажам дека јувентус го префрлија во втора лига само поради тоа што немаше луѓе кои се премногу влијателни во италија како дибекот берлускони и мајмунот морати! да имаше правда, во втора лига ќе отидеа заедно со јувентус, и милан и интер, но сите знаеме кој е берлускони и затоа поминаа само со -8 бода, а интер и покрај толку прислушкувања на играчи, нелегално преговарање со играчи и слични работи не добија никаква казна. ЈА ОСТАНУВАМ НАВИВАЧ НА ЈУВЕ ПА АКО ТРЕБА И ВО СЕРИЈА Д ДА ИГРА!

нешто ми кажува дека пак Липи ќе седне на клупата на Јувентус toeto

липи сака уште малце да одмори од футбалот..еве линк:toe:

Абе остај ти што викаат медиумите, ќе видиш дека Липи ќе застане на кормилото на Јуве. Викаа и дека Дешамп ќе остане и наредна сезона како тренер на Јувентус, па си замина. toeto

a toa so rossi(trenerot na lazio), spekulacii bea ili...? inaku moram da priznaam deka covekot e zakon! lazio ovaa sezona bese eden od najofanzivnite timovi vo seria A. pa taka da i rossi idi vo predvid za sleden kormilar na juve....spored mene:) pozdrav

auuuu so gleam tolku negativni reakcii za capelo?aaaa mora da reagiram moze preferirase malku defanziven fudbal ali da ve prasam zema titula ili ne??i toa dve za dve godini kolku sto bese u juve mislam capelo znaese so treba za da se zeme titula titulite ne gi broite na capelo??

Добро бе со тој Капело.. Вистина е одличен тренер.. мосжеби и еден од најдобрите. Но тој избега од Јувентус кога беше најпотребен. И сега треба да крка корпа од клубот доколку сака да се врати. Не е Капело единствен тренер на светот!

juvejuve напиша:
auuuu so gleam tolku negativni reakcii za capelo?aaaa mora da reagiram moze preferirase malku defanziven fudbal ali da ve prasam zema titula ili ne??i toa dve za dve godini kolku sto bese u juve mislam capelo znaese so treba za da se zeme titula titulite ne gi broite na capelo??

ги броиме но ако го сакаше и му беше толку лојален на клубот ќе останеше да го води и во втора лига, а он избега од тоа и сега кога нема каде еве пак во јувентус а!? епа според мене нема така!!! :) на јуве не му требаат ни замброта ни па емерсон и канаваро. место замброта ќе игра киелини,место емерсон-рио мавуба и сега фали уште да се купат квалитетни централни дефанзивци (а ќе се купат сигурно). лично јас ги почитувам и ценам резултатите што ги направиле и играчите и капело, но еднаш кога ќе се изгази името ЈУВЕНТУС - нема веќе враќање назад! како што лани летото на капело не му беше потребен јувентус, така и сега на јувентус не му е потребен капело. тука е липи, а ако не дојде он има уште мал милион други тренери :helou:

Da da upravo si Doolrox ne ni e potreben Kapelo...No upravata najdobro si znae..Pokraj ovie shto gi nabroja:Zambrota, Emerson, Kanavaro i dr.. ne zaboravaj da go kazes i SHIPTAROT Ibrahimovic...Na koj ushte se secam koga kaza deka nema da go napushti Juve do krajot na karierata bez razlika na shto i da se sluci...

Cocacola напиша:
Da da upravo si Doolrox ne ni e potreben Kapelo...No upravata najdobro si znae..Pokraj ovie shto gi nabroja:Zambrota, Emerson, Kanavaro i dr.. ne zaboravaj da go kazes i SHIPTAROT Ibrahimovic...Na koj ushte se secam koga kaza deka nema da go napushti Juve do krajot na karierata bez razlika na shto i da se sluci...

него веќе не ни го сметам за играч :) незнам дали ја виде вчера или завчера изјавата на ибрахимовиќ за јувентус!? шипацот почна да ги лиже г*зовите на директорите на јувентус :) кажува дека ко моџи нема директор итн. пишуваше и дека е можно негово враќање во јуве али се надевам дека не се будали директориве и да го вратат. како што кажав на претходниот пост тие што го ‘‘изгазиле‘‘ јувентус повеќе нема потреба да се враќаат! кога можеше да игра во втора лига дел пиеро,буфон,недвед,трезеге,балзарети,киелини и многу други тогаш можеа и овие предавнициве да останат, а кога видоа дека направија грешка што го напуштија клубот одма молат за да се вратат. на јувентус не му се потребни канаваро,емерсон,капело,замброта ниту па ибрахимовиќ, го имаме во тим паладино кој според мене за година-две ќе биде и подобар од него.

juvejuve напиша:
Капело испадна пе.ер кога најпојќе му требаше на јувентус. Јас мислам дека во евентуалните местења на утакмици тој воопшто не беше чист а си замина од сето без никакви последици.

Патем за предавнициве гледам никој ги нејкиме. Младите можеби се некоја замена ама сепак треба уште муви да јадат седи не споредвајте киелини и замброта ???
А за канаваро замена соодветна не се наоѓа. Број 1 за одбрана е.
Ибрахимович и онака не ме бендисваше. Виеира е исто така супер играч кој неколку години управата пробваше д аго донеси и тамам до донесоја си замина. Треба некој соодветен и на него.

јас напиша:
Капело испадна пе.ер кога најпојќе му требаше на јувентус. Јас мислам дека во евентуалните местења на утакмици тој воопшто не беше чист а си замина од сето без никакви последици.

Патем за предавнициве гледам никој ги нејкиме. Младите можеби се некоја замена ама сепак треба уште муви да јадат седи не споредвајте киелини и замброта ???
А за канаваро замена соодветна не се наоѓа. Број 1 за одбрана е.
Ибрахимович и онака не ме бендисваше. Виеира е исто така супер играч кој неколку години управата пробваше д аго донеси и тамам до донесоја си замина. Треба некој соодветен и на него.

брат киелини е екстра играч,а богами во каква форма е замброта моментално, тешко дека и катанија би го сакала, а не па јувентус :) за канаваро и тоа како се наоѓа замена, еве неколку играчи што може да го заменат: мексес, киву и барѕаљи :) иако нема ова никаква врска, но и самиот канаваро има изјавено дека барѕаљи е најдобриот италијански дефанзивец (нормално после него) :) а за виеира веќе има замена - рио мавуба од бордо кој е многу добар играч

само едно ќе кажам: FORZA JUVE само напред јуве бори се за 29 титула!!!!!! САМО НАПРЕД Трезеге ЅВЕРОТ никој нема да го замени а тоа важи и за легендата на јуве ДЕЛ ПИЕРО!!!!! као шо реков САМО НАПРЕД ЈУВЕЕЕ

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom