Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Eve i ja da pishem neshto na tema Juventus gi sakam najvishe pojche od shto se sakam sam sebe. poz. [i.r.b]el magnifico***

Juventus 4ever !!!

јакинта потпишал 5 - годишен договор со јувентус :) ова е првото засилување за јуве во новата сезона, па ај нека е со среќа и нека се множат вакви добри играчи :) сега на ред се мексес или киву (иако немам ништо против и двајцата да дојдат), хајнце, клаудио пизаро,кануте (изгледа) ... :zlo: пак ке имаме ЕКСТРА ТИМ! :helou:

Убо кажаја подолу одбрана и средина треба некој екстра играч. Ама и тимска игра треба. Треба да се средат како тим догодина. Најголемата предност на јуве отсекогаш бил тимот.

Ako dovede Juve ushte eden napagac najverojatno ke go dovede Pizaro kako sloboden igrac...Neveruvam povece da trosi pari na napagaci...Sega se zainteresira na odbrana:Markes, Mekses, Haince...Od ovie 3ca dvajca da dojdet ke bide super kako stoperi...A bekovite se super...Chillini i Zebina...E sega se progovara za sredina so Mavouda...Ako dojde Mavouda da dojde ushte 1 dobar igrac za sredina...Se pregovara so Sisoko :zver: ...On go zagubi mestoto u Liverpool pa bi trebalo da dojde u Juve...E so vakov tim ja kako shto go zamisluvam dogodina Juve bi trebalo da se najde megju prvite 4

Juventus - Mantova 2-0

f_Juventus%20-%20Mantova%202-0184041005a9c34a-12e7-4d96-9f38-46f25c0ef0a.jpg
Serie B TIM 2006/07
19th day, second round

Torino, Olimpico stadium
Saturday 26th of May 2007, 4.00 pm

JUVENTUS-MANTOVA 2-0 (0-0)

GOALS: 55' Trezeguet, 73' Nedved

JUVENTUS: Buffon; Zebina (82' Birindelli), Boumsong, Chiellini, Balzaretti; Marchionni (75' Palladino), Marchisio, Zanetti, Nedved; Del Piero, Trezeguet (87' Zalayeta)
Subs: De Ceglie, Mirante, Legrottaglie, Bojinov
Coach: Deschamps

MANTOVA: Brivio; Sacchetti, Notari, Cristante, Rizzi (20' Franchini); Tarana, Grauso (66' Graziani), Brambilla, Spinale, Doga (84' Avanzini); Noselli
Subs: Bellodi, Donazzan, Mezzanotti, Altinier
Coach: Domenico Di Carlo

BOOKED: 28' Grauso, 64' Doga, 68' Chiellini, 77' Cristante, 90+1' Marchisio

REFEREE: Romeo di Verona
ASSISTANTS: Consolo e Giordano
FOURTH OFFICIAL: Branciaforte

jas sum golem fan na juve i sledanata sezona ocekuvam da zavrsat najmalku jna 4 mesto i da idat u liga na sampioni pozdrav do site golemi navijaci na juve

DoolroX напиша:
и ја мислам дека марчело липи ќе биде тренер на јуве следната сезона. нормално е НАЈДОБРИОТ СВЕТСКИ КЛУБ, ДА ГО ВОДИ НАЈДОБРИОТ СВЕТСКИ ТРЕНЕР! :helou:

Точно така. Дешамп веќе имаше многу критики за претходната сезона. Се надевав дека ќе има шанса да се покажи некоја сезона. Ама кога збораме за Липи секогаш е добредојден. Со него одиме на титула не на скапаното 4то место:zlo:

auuu pa marcelo lipi ako se vrati ke bide dominacija na juve milan nema da se vidat pa kamoli tie inter seljacite taka li se zima titula juve gi nema i se pasprduvaat sea:)) i onaa titula so im ja dadoa u raka uuu inter ne gi postuam ic dodeka so juve e druga prica uvek imale tim i ke imat i slednata godina

Прочитав дека можно е и Капело да се врати. еве линк

G@rfielD напиша:
Прочитав дека можно е и Капело да се врати. еве линк

леле брат не дај боже! :) пак ќе треба да трпиме лузери и пацери да играат во напад, а не го заслужуваат тоа (како што беше со ибрахимовиќ). пак ќе не утепа со таа негова факин` формација :) липи е подоро решение од него според мене :helou:

DoolroX напиша:
леле брат не дај боже! :) пак ќе треба да трпиме лузери и пацери да играат во напад, а не го заслужуваат тоа (како што беше со ибрахимовиќ). пак ќе не утепа со таа негова факин` формација :) липи е подоро решение од него според мене :helou:
Се согласуам комплетно со овој пост. Липи подобро ќе го води Јуве одколку Капело. toeto

аман бе само капело нека не иди
така емерсон и панучи ни се сигурни во тимот :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom