Фан Клуб: Интер

Mrtov ke bese inzagi za mene ako denes ne dobiese, i ova denesno izdanie bese klasicna mehara ako se zeme u predvid sve, a toa e kako bea izgazeni ovie od lazio i sasuolo, faktot sto bea bez benaser i leao denes i startuvaa so nekoja izmislena 352 koja samo vo glavata na pioli imase nekakva logika. Ednas samo sutnaa kon gol i pak strepevme na kraj da ne ni se desi lanskoto fijasko, a malce falese, PAK ispivme kontra pri vodstvo samo sreka ziru imase uzasen priem na topka u sesnaesterec sto e apla netipicno za nego inace lesno mozese da ne kazni.

Bitni 3 boda za bitkata za LS a i nadezno dopolnitelno da se demoralizira Milan, za Napoli nema smisla vo momentov bilo sto da se zbori, ovie minus 13 za nas se mount everest momentalno, a ne sme kadarni ni da se iskacime na Vodno bez problemi.

Bez razlika na pobedata pak istite slabosti, primetiv deka sme ocajni koga prepustame igra na protivnik, a takvi fazi vo sekoj mec imame jer ne e mozno celo vreme da napagas, da imas presing i da diktiras tempo, ali koga protivnik brka gol, napaga so poveke igraci i ne misli mnogu na odbranata, e toa mnogu retko znaeme da go iskoristime, ednostavno bez topka igracite ocajno se dvizat, i koga ja imame vo posed, neplanski napagame vo takva situacija, zatoa ne praime kontri asalni, ednostavno mnogu sme nedefinirani vo edna vakva situacija i zatoa i dozvoluvame i pri vodstvo, pak da iskoci protivnikot na nasa polovina u kontra so igrac poise od tie sto branat sto e nedopustlivo.

Ali da ne kvaram atmosfera, pobeda u derbi si e pobeda u derbi, I'll take it, ali i bitka za ls si e bitka za ls, a u momentov toa go svedocime taka da i euforijata ni e svedena na minimum.

Или така делува затоа што е физички супериорен. Не знам, не видов добро, ќе видам на хајлајтс утре.
Го држеше за дрес и го удави буквално, со тупаница у врат :pos: Кечери захват.

Ги фати замор малце бе, куп играа у вторникот. Мада се согласувам дека требаше да се постигне втор гол и уште помирно да се заврши утакмицата. А тоа требаше да се реши во првите 20 минути од второ полувреме. Они од сам старт на второ им ја препуштија топката на Милан. Среќа тие се премногу умрени па не успеаа да искористат апсолутно ништо.

Ме радува Лукаку што почнува да личи на фудбалер, крева форма полека иако е далеку од некојси врв.
Заслужи голче денес. Фаул у напад му свирнаа, после Татарушану му ја одбрани таа со десна. Асистираше за офсајд голот на Лаутаро. Тоа па пола сантим офсајд ебате, на Мартинез тоа лудата фризура беше у офсајд буквално. :D

Добро за втор гол немаа среќа, две добри одбрани на татарушану и еден добар удар со глава на Лаутаро поред статива. Немаа среќа ни со поништениот гол, милиметри беше у офсајд Лаутаро. Се на се, подобро ги менаџира Инзаги утакмициве у новава година, нарочито дербињата.

Само да додадам. Чист пенал не свирнаа во прво за Џеко.

Уште еднаш видовме колку лош тренер е Инзаги. Ме изненади и Пиоли, како може Раде Крунич да го игра. Изгледа секој си има свој Гаљардини.
Втора година по ред во мизерна лига, со реално најсилен состав не успева да освоиме скудето. Куповите се само трошки.

Очекував свирежи за Шкриниар, но излегоа информации дека се сретнал со ултрасите и им објаснил зошто го напушта клубот.
Прва причина била ставањето на трансфер листа минатото лето, против негова волја.
Како втора причина е не амбициозноста на клубот.

Ако продолжиме вака, ќе ги загубиме и Лаутаро, Барела и Бастони.

Аслани перманентно у Интер останува. 10+2 милиони ќе треба да исплати Интер на Емполи.
Каква ставка стаиле у позајмицата, трансферот да стане перманентен после првиот бод у месец февруари. :D

Добро е ова, ја мислев Интер има само опција која што ќе беше одбиена летово.
Мада ни ова ништо не значи ако го рокнат на позајмица. Се надевам нема, има потенцијал љољото и греота е полуиграчи како Гаљардини и Миктаријан да добиваат минутажа пред него.

Аслани перманентно у Интер останува. 10+2 милиони ќе треба да исплати Интер на Емполи.
Каква ставка стаиле у позајмицата, трансферот да стане перманентен после првиот бод у месец февруари. :D

Добро е ова, ја мислев Интер има само опција која што ќе беше одбиена летово.
Мада ни ова ништо не значи ако го рокнат на позајмица. Се надевам нема, има потенцијал љољото и греота е полуиграчи како Гаљардини и Миктаријан да добиваат минутажа пред него.
Би рекол дека планот за Аслани е да е перманентна замена за Брозович, кој многу веројатно ќе го спакуваат летово ако има добра понуда.

Шаблонски се мачиме кога препуштаме игра, нит е замор нит ништо (има удел, i'll give you that), баш гледав едно интервју на Мурињо, ми искочи рандом на нет дур беше у Тотенхем, и кога ги победиле Арсенал дома, a збореше меѓудругото и за потенцијалот на Артета. И вика во второ не дека сакавме така да играме, ама некад и противникот се прашува и ти дозволува или не ти дозволува некои ствари на терен и демек ова го кажа како одговор на прашањето зашто во второто полувреме многу рано се повлекле а уствари тоа не било целта на тренерот, туку едноставно Арсенал потегнале конци и тоа е тоа, не дека свесно се повлекле, натерани биле на истото и не можеле повеќе од тоа.

Така и сеа, Милан бркаа гол, нормално дека ќе се обидат да наметнат игра, темпо и контрола, нема никаков проблем во тоа, во секој меч има одреден период од истиот кога противникот те напаѓа а ти се браниш во континуитет, проблем за нас е кога тоа ни го прават противниците едноставно немаме идеја како до шанса во една таква ситуација што уште толку не прави да сме ранливи назад. Не дека е возможно да се најде ваква статистика ама прилично сум убеден дека имаме микроскопски мал процент на креирани прилики за гол во ситуација кога условно речено се браниме, односно противникот е тој кој напаѓа, контролира игра и слично.

Примери има катаљарда во задњи 2 години, ова е сегмент од играта во кој Инзаги е премногу лош, ужасна транзиција имаме, безидејна, дури и кога противникот назад има умренковци ко Габија, кога Хернандез лево не се ни замара више да брани а и општо со неговите излети и лоша игра назад Милан тука увек биле ранливи, џабе, ништо од тоа не користиме, едноставно немаме план како до гол во таква ситуација. Што шанси имавме цчера у второ, една на Лаутаро али како дојде до истата, случајно, Џеко нешо се мрцвареше кај корнер знаме, подаде и овој од прва не дека тоа беше изградена акција, али контра некаква ? Јок, уствари једина контра у второ ја имаа Милан, и можда тоа им беше и најсериозна прилика за гол што многу говори за тоа колку они беа лоши денес, бидејќи од таа прилика не ни упатија удар.

Добри сме кога контролираме игра, ама кога тоа го прави противникот, тогаш се претрвораме во тежок очобол односно само браниме и шанса креираме на секои 130 минути, не знам како после 2 години сеуште сме на исто во една ваква ситуација, затоа и од Монца го јадевме, тотална офанзива ни удрија а притоа ние бевме тотално безопасни у противнапади, со Монца, со измислени играчи назад, пропалитети. Право чудо е како успеавме со Барса на Кампот ама таму Лаутаро беше приказна за себе, ко и цела сезона, едноставно наш најдобар играч, сезонава е чиста класа за нас, над сите остали во екипа ни е и почнува да ме фаќа некој страв дека летово може да си иде и он зашто многу лесно може да дојде мега јака понуда за него. Претпоставувам можно сценарио за ова е Челзи кои на 500м фунти потрошени уште немаат земено напаѓач, лесно може да се фатат за Лаутаро во ваква ситуација во каква што се и они но и ние.

ПСЖ под истрага за ФФП. Ако се тера како шо треба работава и да има казни драконски за финансиски малверзации. Голема е веројатноста да имаат забрана за трансфери а ибказни да плаќаат и да бисат исфрлени од ЛШ. Можно е да не потпише никој летово за ПСЖ

ПСЖ под истрага за ФФП. Ако се тера како шо треба работава и да има казни драконски за финансиски малверзации. Голема е веројатноста да имаат забрана за трансфери а ибказни да плаќаат и да бисат исфрлени од ЛШ. Можно е да не потпише никој летово за ПСЖ
Ај полиј се со леген врела вода и пробај пак напиши го истово.

Ќе ги исфрлеле од ЛШ, SUREEEEEEE, нема проблем. Знаеш ваљда кои се газди на ПСЖ, нема потреба да те потсетувам што и како. Кога беше пред 2 години нешо така кога им репнаа 2 години бан на Сити во ЛШ, сместа се поништи казната и си платија само парична казна. Тоа е, пара буши где бургија нече.

Иначе знам дека алудираш на Шкринијар со постов, ама еве и хипотетички да се деси да ги казнат и да не може да потпишуваат играчи завршил он со Интер и нека тера магарето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom