Фан Клуб: Интер

Џеко ама харикејновка направи хаха
Инаку очобол. И да додадам, чист пенал не ни свирнаа сега.

Напуцана беше тоа, блиску беше играчот на Верона, ради тоа мислам дека не свирна.

Не играме лошо, онака, ја контролираме утакмицата која некако ми смрди на шугаво примен гол и натегање до крај.

Ја сфаќам дека судијава тренира авторитет, ама у секој универзум ова мора да е втор жут. Директно спречена контра.

Чист гол поништен.
Чист црвен недосуден.

Ја сфаќам дека судијава тренира авторитет, ама у секој универзум ова мора да е втор жут. Директно спречена контра.

Нема жолт тој играч.
Али па баш дека нема требаше полесна да е одлуката за картон.

Постигнавме гол во 3та минута, сите предуслови ги имавме да гледаме петарда вечерва...

Замисли да имавме тренер на клупа.

2 пати Шкринијар панично исфрла и еднаш Џеко иако Онана им се јавува дека он е позади нив и ќе собере. Е тоа е тој Ханданович ефект, осакатени дефанзивци што не знаат да играат со голман.
Автоматски споено мислење:

Нема жолт тој играч.
Али па баш дека нема требаше полесна да е одлуката за картон.
Имал сепак жут, и по твитер и на нет у live scores го има. Затоа и толкав притисок на судијата имаше.

Имаше жолт не верувам дека вака ќе се расправаа со судијата да немаше.
Не искина денеска копилето. Пенал не досуди, црвен не досуди, а свирна фаул во напад за минимален контакт кога го поништи голот. Ептен сме оштетени денеска.

Инаку не знам што очекувате од Инзаги коа микитаријан и гаљардини беа прва постава. Овоа им беше шанса нив, на кореа исто, да се истакнат, сами си ги прокоцкуваат шансите. Го видовте Аслани како отскокна од просекот у среден ред денеска. За 10 минути се осети дека е на терен момакот и имаше супер удар на гол.

Ne odra sudijata a i tie od var sobata, i penal imase i golot na lautaro ne bese faul. Edna (od mnogute) pricini zaso kalco ekipite u LS se macat e zaso se naviknati da dobivaat vakvi fauli, lautaro e eden od primerite koga paga i se cudi zaso niso ne e svireno, pickarska mrtva liga.

Ne bi za igra i slicno, dve kola po red mn greski kontra inter, se nadevam ke reagiraat poostro posle natprevarov.

Последно уредено:
Имаше жолт не верувам дека вака ќе се расправаа со судијата да немаше.
Не искина денеска копилето. Пенал не досуди, црвен не досуди, а свирна фаул во напад за минимален контакт кога го поништи голот. Ептен сме оштетени денеска.

Инаку не знам што очекувате од Инзаги коа микитаријан и гаљардини беа прва постава. Овоа им беше шанса нив, на кореа исто, да се истакнат, сами си ги прокоцкуваат шансите. Го видовте Аслани како отскокна од просекот у среден ред денеска. За 10 минути се осети дека е на терен момакот и имаше супер удар на гол.

Јас проверив на резултати кога реплицирав на Ватрен, и таму стоеше Ѓуриќ жолт картон. Сега отворив на Серие А страната и некои други како софаскор и лајвскор, вистина, жолт имал шестката на Верона а не Ѓуриќ како што пишува на резултати.

Дај бе нека направат некад некаков притисок нашиве, не е можно вакво судење да имаме години наназад. Види у два меча што ни прават, 2 чисти непризнаени голови и еден чист пенал, едното не кошташе против Монца 2 бода, а другово можеше и денес 2 бода да не кошта.

Околу играва тоа е, без скоро цел среден ред и ова е премија. Нека жнеат бодови само, има уште многу да се игра на 3 фронта.

Дај бе нека направат некад некаков притисок нашиве, не е можно вакво судење да имаме години наназад. Види у два меча што ни прават, 2 чисти непризнаени голови и еден чист пенал, едното не кошташе против Монца 2 бода, а другово можеше и денес 2 бода да не кошта.

Околу играва тоа е, без скоро цел среден ред и ова е премија. Нека жнеат бодови само, има уште многу да се игра на 3 фронта.

Ама нема да чуеме многу за притисокот над судиите поради грешкиве, ќе се освртат медиумите на интервјуто на Гаљардини, како ова у задњиве 2 години му е прв пат да игра 2 утакмици по ред, како ќе размислел за следниот чекор во кариерата…. Нека не ги лаже господ да му продужат договор.

Офтопик на тема тренери, Де Зерби боготац меле со Брајтон, 3-0 со Ливерпул вчера. Свака част.

Па и Инзаги мељаше со Лацио, за кур ми е да ги мењаме ваквите мељачи, исти курац се сите.

Иначе ова со судиите секоја година е исто, секоја година има по некоја грешка и највеќе што може да добиеме е Х судија веќе да не ги суди утакмиците на Интер, или Х судија следниот викенд да суди у 3та лига и толку. Инзаги ќе мрчи на пост меч интервјуа, Марота истотака може да каже збор два и да се жали у федерација и толку.

Утре пак ќе ги свиркаат овие контакти како за голот на Лаутаро, пак ќе се најде некоја будала што ќе свирне фаул пред време како против Монца и Милан со Специја, пак некој Вар-овец ќе вика напуцана е оваа игра со рака дај им корнер и толку.

Па и Инзаги мељаше со Лацио, за кур ми е да ги мењаме ваквите мељачи, исти курац се сите.

Иначе ова со судиите секоја година е исто, секоја година има по некоја грешка и највеќе што може да добиеме е Х судија веќе да не ги суди утакмиците на Интер, или Х судија следниот викенд да суди у 3та лига и толку. Инзаги ќе мрчи на пост меч интервјуа, Марота истотака може да каже збор два и да се жали у федерација и толку.

Утре пак ќе ги свиркаат овие контакти како за голот на Лаутаро, пак ќе се најде некоја будала што ќе свирне фаул пред време како против Монца и Милан со Специја, пак некој Вар-овец ќе вика напуцана е оваа игра со рака дај им корнер и толку.

А и не е само Италија, генерално има премногу судиски грешки. Мислам дека Англија е уште полоша во тој поглед.
Мене ми е чудно само како и покрај ВАР има толку многу грешки. Од оние три грешки вчера кон Интер, барем една требаше да биде гледана со помош на ВАР а не сите да бидат одлучени туку-така.

За тоа со Де Зерби-Инзаги се сложувам. Диего Симеоне многу тешко да биде тренер на Интер а мислам дека немаме никакви шанси да донесеме менаџер од типот на Зидан, Покетино, Тухел...
Нам ни требаат инвестиции. Не може две сезони да гураме со еден ист состав. Па дури и полоши сме ако видиш дека не можеме да рачунаме на Лукаку а и Думфриз е паднат. Го изгубивме и Санчез кој иако не блескаше, сепак беше многу покорисен од Кореа.
Дармијан кој пред три сезони беше донесен за ротација ни стана главен првотимец. Другите опции се Гаљардини или Аслани со замена Карбони. Нам да ни се повредат во исто време Брозо и Барела ќе ни се деси хаос. А ете, имавме и малку среќа иако можеше многу лесно да останеме без Брозо, Чаланоглу и Барела во ист период.

Туку читам сабајлево дека Барселона сакала Кеси-Брозо трампа. Ми делува на тешка глупост од оној шпанскиот новинар Џерард али ако стварно испадне, мислам дека треба на клоци да се истераат сите од Марота до Жанг. Барса за Брозо треба да ги даде Кеси, Депај, Алонсо и доплата. До толку ни е битен Брозовиќ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom